Bodrum Gündem

5 Nisan Avukatlar Günü

05.04.2013
0
A+
A-

5 Nisan sadece avukatlar günü değil, demokrasinin temel ilkelerinden biri olan savunma ve adil yargılanma hakkının hayata geçtiği mücadele günüdür.

Bodrum Gündem Haber/5 Nisan 2013 Straterra online buying

Muğla Barosu Bodrum Temsilciliği tarafından 5 Nisan Avukatlar Günü nedeni ile yapılan açıklamada ?5 Nisan sadece avukatlar günü değil, demokrasinin temel ilkelerinden biri olan savunma ve adil yargılanma hakkının hayata geçtiği mücadele günüdür.? vurgusu yapılıyor.

Baro İlçe Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit?in yaptığı açıklamada ?Avukatlık mesleği bağımsızlık ve özgürlüğün sembolüdür. Avukat, ezilenlerin ve haksızlığa uğrayanların sesidir. Avukat soru soran, sorgulayan, kuşku duyan adalet savunucusudur. Koruduğu ve savunduğu değer sadece adalet değil, insanlık onurudur.? cheap Valtrex derken, ?Avukat, bağımsız ve özgürce savunma yapamazsa, bağımsız yargıdan ve hukuk devletinden söz edilemez.Savunmayı çökertip yargıyı ayakta tutmak mümkün değildir. Savunma çökerse yargıda çöker ve hukuk devleti hayal olmaktan  öteye geçemez.? uyarısını yapıyor.

YARGIYA GÜVEN AZALIYOR?

Baro İlçe Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit?in  ?Günümüz Türkiye?sinde yaşananlar yargının büyük sıkıntı içinde olduğunu ve yargıya güvenin azaldığını göstermektedir. Yargı bağımsızlığı ve savunma hakkının yara aldığı hususunda ciddi endişe ve eleştiriler, ülkemiz gündemine oturmuştur.? Şeklinde devam eden açıklamasında oldukça önemli noktalara değiniyor. ?Herkesçe bilinmelidir ki; avukatlar her zaman hak ve adalet savunucusu oldular,hiçbir zaman insan hakkı ihlalleri ile anılmadılar.Hep mazlumun yanında, insan hakları ve özgürlüğün savunucusu oldular, diktatörlerce  ve zulüm rejimlerince hiç sevilmediler.?

MÜCADELEYE DEVAM? buy plan-b

Baro İlçe Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit, Muğla Barosunun mensubu, Cumhuriyet ve Mustafa Kemal Atatürk?le gelen aydınlanmanın özgür düşünceli  avukatları olarak, Avukatlık mesleğinin yüklediği sorumluluk gereği, Hukukun üstünlüğü için, yargı bağımsızlığı için, savunma hakkı için, demokratik ve özgür bir toplum için, mesleğimizin bağımsızlığı için, sosyal hukuk devleti için mücadele edeceklerini, 5 Nisan Avukatlar Günü vesilesi ile bir kez daha kamuoyu ile paylaştıklarını kaydederek, ülkedeki tüm avukatların, Avukatlar Gününü kutladılar.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.