Bodrum Gündem

Bilgi İle Donatılmamış Emek, Hiçbir İşe Yaramaz

15.04.2013
0
A+
A-

Konacık Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yazar ve sosyolog Ahmet Şerif İzgören?in konuk konuşmacı olarak katıldığı ?At Şu Adımı Bodrum? konulu kişisel gelişim seminerini katılımcılar ayakta alkışladı.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem order vardenfil

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleşen seminere Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün, MHP İlçe Başkanı Asım Başaran, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Aytekin Çanakçı, sivil toplum örgütleri üyeleri, çok sayıda öğretmen, öğrenci ve vatandaş izledi. Ayakta kalan izleyiciler merdivenlere oturdular. Semineri yaklaşık 500 kişi izledi.

Ahmet Şerif İzgören, seminer başlamadan önce seyircilerden ve basın mensuplarından program akışını kesinlikle kayıt etmemelerini, bunu prensip olarak bu güne kadar böyle devam ettiğini hatırlattı.

Seminerin içeriğini Emek, Bilgi, Planlama, Girişimcilik, Karakter ve İyilik temaları üzerine kurgulayan Ahmet Şerif İzgören, anlatımlarında yaşadığı olayları örnekledi. Konuların anlatım dili izleyenler tarafından büyük beğeni ile takip edilirken Ahmet Şerif İzgören, anlatımlarında beden dilini de yoğun  kullanarak salondakilerle inter aktif bir seminer gerçekleştirdi.

purchase Zithromax Cialis without prescription BİLGİ İLE DONATILMAMIŞ EMEK, HİÇ BİR İŞE YARAMAZ?

Ülkemizde çalışma yaşındaki gençlerimizin %57?sinin işsiz, 26 milyon kadından 20 milyonunun evde, her gün televizyon izleme oranımızın %94, düzenli kitap okuma oranımızın ise on binde bir olduğuna dikkat çeken Ahmet Şerif İzgören, gençlerdeki işsizlik oranının gerçekten işsizlikten değil, bilgisizlikten kaynaklandığını dile getirdi. İzgören ?Bilgi ile donatılmamış emek hiçbir işe yaramıyor. Bizde herkes girişimci, ama planlama yapan yok. Her gün beş saat televizyon izleyip, yılda 6 saat kitap okuyoruz. Gençlerdeki işsizlik oranı gerçekten işsizlik değil, bilgisizlik oranıdır. Bilginin zekatı vardır ve bu zekatın ödenmesi gerekir? dedi.

Kendisine düşen zekatı İzgören Akademi olarak Türkiye Uğur Böcekleri Programı  ile Konak İlköğretim Okulu  Yıldız Kızlar Basketbol Takımını çalıştırmanın yanı sıra Türkiye?de ceza evleri ve yetiştirme yurtlarındaki  195 bin 816 kişiye bilgilendirme yaptıklarının altını çizdi.

Yaklaşık 2 saat süren seminer sonunda izleyiciler Ahmet Şerif İzgören?i ayakta alkışladı.  İzgören, daha sonra kendisinin yazdığı kitaplarını imzaladı. Kitap imzalatmak ve yazarla fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar uzun bir kuyruk oluşturdu.

 

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.