Bodrum Gündem

BODTO 2013 Seçiminin BizBiriz Adayları

 

 

Bodrum Ticaret Odası seçimlerinde son haftaya girilirken, Mahmut Kocadon liderliğinde  Mavi Oy pusulası ile seçime girecek olan “BizBiriz” aday tanıtım kokteyli düzenledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-6 Mayıs 2013

12 Mayıs 2013 Pazar günü yapılacak olan Bodrum Ticaret Odası seçimlerinde son haftaya girildi. Geçtiğimiz hafta “Vizyon Hareketi” BODTO meclis adaylarını tanıtmış, gözler Mahmut Kocadon liderliğinde seçime girecek olan “BizBiriz” grubunun adaylarının kimler olacağına çevrilmişti.

Diamond Of Bodrum Otel’de yapılan BizBiriz aday tanıtım kokteylinde BODTO Başkan Yardımcısı ve 2.Meslek Grubu adaylarından İbrahim Akkaya tarafından dört yıllık dönemdeki faaliyetler katılımcılara sunuldu, gelecek dönem projeleri aktarıldı, ardından da adaylar tanıtıldı.

KONUKLAR KAPIDA KARŞILANDI?

Mahmut Kocadon liderliğindeki BizBiriz grubu, aday tanıtım kokteyline gelen davetlileri kapıda karşıladılar.  Oldukça yoğun bir katılım olduğu gözlenen BizBiriz aday tanıtım kokteyline yaklaşık 650 kişi katılırken, BODTO personelinden kimsenin olmaması dikkat çekti. Yapılan açıklamada personelin seçim çalışmaları sırasında her iki gruba da aynı yakınlıkta olmaları ve görevlerini tarafsız bir şekilde yapmaları için azami dikkat ve hassasiyet gösterildiği ifade edildi. Diamond Of Bodrum Otel yönetimi ile yapılan görüşme sonucu alınan bilgilere göre salonunun yemekli olması durumunda 500 oturma kapasitesi olduğu ve salonda 650?nin üzerinde davetli olduğu kaydedildi.

SALONDA DİKKAT ÇEKEN KİŞİLER?

BizBiriz BODTO Meclis Adayları Tanıtım Kokteylinde en çok dikkat çeken CHP İlçe Başkanı Okan Özsu’nun Vizyon Hareketi Aday Tanıtım Toplantısına bizzat gitmesine karşın, BizBiriz Aday Tanıtım Kokteyline gelmemesi oldu. İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de kısa bir süre sonra Bodrum Belediye Meydanında yapılan Deniz Gezmiş anma etkinlikleri nedeni ile salondan erken ayrıldılar. CHP geçmiş dönem ilçe başkanlarından Osman Öneş, İbrahim Turan (dayı İbram), CHP?nin önde gelen isimlerinden Muzaffer Tanrıkulu ve Mehmet Durmaz (kirli) ve 2009 BODTO seçimlerinde  başkan adayı olan İbrahim Apak, BizBiriz Aday Tanıtım kokteylinde en çok dikkat çeken isimler oldu. Bodrum siyasetinde yaptığı tespitleri ve yazdığı köşe yazıları dikkatle takip edilen Fikret Karataş’ta BizBiriz Aday Tanıtım Kokteyline gelerek gözlem yaptı. Bodrum’un önde gelen gazetecilerinden ve Vizyon Hareketinin adaylarından olan gazeteci Zeki Özkeskin’de toplantıya katılanlar arasındaydı. Mahmut Kocadon ve Özkeskin ile oldukça samimi olması, Bodrum’un her platformda hoşgörü anlayışına örnek bir görüntü vermesi açısından oldukça önemliydi.

Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, DP Bodrum İlçe Başkanı Nihal İmbat Güler, BODER Başkanı Halil Özyurt, Özel Bodrum Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Servet, OASİS Yönetim kurulu Üyesi Mazhar Vardar, Sağlık Vakfı Başkanı Ahmet Biçer, BESİAD Başkanı Engin Ali Kaplan, Bodrum Spor Başkanı Rıza Karakaya, Semih Nalbantoğlu, TED Bodrum koleji Yöneticileri, AKP İlçe yönetiminden bazı isimler ve geçmiş dönem milletvekili Musa Gökbel’de tanıtım kokteyline gelenler arasındaydı.

BİZBİRİZ’İN BAŞKAN ADAYI KOCADON…

BizBiriz Grubu sunuculuğunu BODTO Yönetim Kurulu Üyesi ve 1.Meslek Grubu adaylarından Abdurrahman Deda yaptı. 1977 yılında kurulan Bodrum Ticaret Odasında görev yapan yönetim kurulu başkan ve meclis başkanlarının isimlerini de söyleyerek BODTO’nun kısa tarihçesini aktaran Deda, Mahmut Serdar Kocadon’u “BizBiriz” grubunun Yönetim Kurulu Başkan adayı olarak kürsüye davet etti. Kısa bir konuşma yapan 5.Meslek Grubundan seçime giren BODTO Yönetim Kurulu Başkan Adayı Mahmut Kocadon, kısaca BODTO’nun dört yıllık dönemdeki çalışmalarını ve yeniden seçildiklerinde yapacakları projeleri anlattığı konuşmasının sonunda “BODTO seçimlerine giren diğer gruptaki arkadaşlarımıza bol şans diliyorum…” diyerek sözlerini tamamladı.

BİZBİRİZ  SUNUMU UZAYINCA…

BODTO’nun dört yıllık faaliyetlerini ve gelecek dönemdeki projelerini anlatmak üzere kürsüye davet edilen Başkan Yardımcısı ve 2.Meslek Grubu adayı İbrahim Akkaya oldukça uzun bir konuşma yaptı. Akkaya BODTO faaliyetleri ve gelecek dönem projeleri ile ilgili yaptığı sunumun başında “Bodrum bugün coğrafi, ekonomik ve sosyo- ekonomik potansiyeli ile mevcut bazı iller ile karşılaştırıldığında, ilçe olmasına rağmen oldukça öne çıkmaktadır. Bodrum vergi gelirleri sıralamasında 38. sırada yer almaktadır. Özellikle banka şube sayısının 57?ye ulaştığı nadir ilçelerden birisidir. Bu özelliği ile özellikle mevduat ve kredilerin dağılımında Bodrum oldukça öne çıkabilmektedir. Ticari yapısı bakımından turizm ve turizmi etkileyen sektörlerle özellikle sanayi ayağında yat imalatçılığı ile öne çıkan Yarımada, birçok yatırıma elverişli olanağa sahiptir…” dedi.

İbrahim Akkaya tarafından sunumda BODTO faaliyetleri ve gelecek dönem projeleri satırbaşları ile şu şekilde anlattı; “Odamız, üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak amacıyla ilgili kanunla belirlenmiş mevzuatlar çerçevesinde çalışmalarını yürütmektedir. Odamızın başlıca hizmetlerini şöyle sıralayabiliriz: Tescil İşlemleri, Tasdik İşlemleri, TAPDK-K-Sigorta Acenteleri İşlemleri, Kapasite Raporu-Ekspertiz Raporu ve İş Makinesi Tescil İşlemleri, Hukuk ve Kalite Danışmalığı, İhracat, Devlet Teşvikleri ve Proje Konularında Danışmanlık, Özel İstihdam Bürosu, Üye Eğitim Hizmetleri, Vize Hizmetleri, Burs Hizmetleri, Bodrum Mavi Dergisi. 2010-2013 yılı faaliyetlerini içeren Bodrum Ticaret Odası Stratejik Planını hazırlanarak uygulanmaya başlamıştır. Bodrum Yarımada genelindeki tüm kurum ve kuruluşların önerileri alınarak gerçekleştirilen planlama çalışmaları, tüm yarımada ve bölge genelini kapsayan bütüncül bir çalışmadır. Odamız Stratejik Planı, 4 ana hedef altında şu şekilde toplanmıştır: birincisi BODTO?nun kurumsal kapasitesinin artırılması, paydaşları ile işbirliğinin güçlendirilmesi, eğitim, danışmanlık, kontrol ve denetim hizmetleri vermesi, ikincisi Bodrum yarımadası?nda 12 ay turizm anlayışıyla; bölgesel turizm projeleri, coğrafi işaret tescili, markalaşma ve tanıtım çalışmalarında etkinliğin artırılması, üçüncüsü Yarımadada doğa, çevre, enerji ve kirlenmeye karşı üretilecek projeler ile yerel değerlerin korunması ve organik tarım potansiyelinin geliştirilmesi  ve dördüncü olarak, başta yat imalatçılığı olmak üzere yarımadadaki sektörlerin gelişmesine katkı yapacak projelerin üretilmesidir…”

İbrahim Akkaya konuşmasının devamında, BODTO’nun eğitime verdiği destekleri, üye eğitim seminerleri, BODTO’nun Özel İstihdam Bürosu olarak faaliyet göstermeye başlayan ilk ticaret odası olduğunu, 200’ün üzerinde öğrenciye burs verildiğini, KGF’nin ülke genelinde 32 ilde faaliyet göstermekte olduğunu ve bu şubelerden birisinin de Bodrum’da açıldığını, Bodrum Ticaret Odasının Yönetim Kurulu Başkanı ve Meclis Başkanının yoğun görüşmeleri neticesinde Yunanistan vize ofisi Bodrum Ticaret Odası’nın giriş katında 14 Mayıs 2012’de açıldığını ve açılıştan bu güne 2 bin kişiye vize verildiğini, BODTO Vize Ofisi Yunanistan haricinde Malta ve İspanya vizelerini de vermekte olduğunu, Bodrum’da tarımsal faaliyetler arasında en önemli yeri alan mandalin üretiminin arttırılması ve yerel değerinin korunması için Bodrum Turunçgil Üretici Birliği desteklendiğini, Bodrum’un ulusal ve uluslar arası alanlarda, tüm sektörleriyle tanıtılması için BODTO olarak birçok fuara katıldıklarını, BOYTAV’ın her yıl gerçekleştirdiği fuarları da desteklediklerini anlattı.

Sunumun uzadığını fark ettiğini belirten Akkaya ?Ne yapayım çok şey yapmışız, anlat anlat bitiremiyorum? dedi.

MECLİS ve MESLEK KOMİTE ADAYLARI…

Faaliyetlerin sunumunun ardından BizBiriz Aday tanıtımlarına geçildi. 12 Mayıs 2013 Pazar günü yapılacak olan BODTO Meclisine Mahmut Kocadon liderliğinde BizBiriz Grubundan aday olacakların isimleri şöyle;

1.Gurup: Tarım-Hayvancılık ve Gıda Sektörü

Abdurrahman Deda, Asaf Özveren, Güneri Günaydın

2.Gurup: İnşaat Sektörü

İbrahim Akkaya, İlhan Ersan, Cafer Doğan

3.Gurup: Dayanıklı Tüketim-Mobilya Kırtasiye ve Matbaa-Baskı Sektörü

Hüseyin Önder Dinçer, Gürkan Topan, Emre Köroğlu

4.Gurup: Seyahat Acentaları-Taşımacılık ve Otomotiv Sektörü

Hatice Türker, Hüseyin Nail Sağat, Sefa Karaca

5.Gurup: Konaklama Sektörü

Toros Demirdöven, Mehmet Ayaz, Mahmut Kocadon

6.Gurup: Restoran-Eğlence Sektörü

Fuat Yıldırım, Atilla Serttaş, Deniz Eğinç

7.Gurup: Tekstil ve Kişisel Kullanıma Yönelik Ürünler Sektörü

Füsun Bay Canbay, Halil Sarsılmaz, Serkan Özbey

8.Gurup: Finans Kuruluşları Sektörü

Alper Özşeker, Ahmet Sinop, Ufuk Gürün

9.Gurup: Yat İmalat-İşletmecilik ve Su Sporları Sektörü

Erdem Ağan, Mustafa Güneri, Orhan Dinç

10.Gurup: Hizmetler Sektörü

Sema Yeşilova, Mahmut Özgür Yağcı, Fatih Efe

BİZBİRİZ GRUBUNUN GELECEK DÖNEM PROJELERİ…

BizBiriz sloganı ile 12 Mayıs Pazar günü yapılacak BODTO seçimlerine katılacak olan Mahmut Kocadon ve arkadaşları gelecek döneme ait projelerini şu şekilde sıralıyor;

  • Uluslar arası fon danışmanlığı  ile işletmelerimizin hibe ve fonlardan yararlanmaları için gerekli danışmanlık verilecektir.
  • Teknopark, Bodrum’da ki tüm sektörlere yönelik olarak bilimsel tabanlı araştırma ve geliştirme çalışmalarının akademik altyapı ile sürdürülebilir kalkınmanın desteklenmesi sağlanacaktır.
  • İnovatif Girişimcilik, farklı sektörlerde veya aynı iş kolunda iş geliştirme ve inovasyonun firmalar tarafından kullanımının arttırılması, böylece firmaların büyümesinin sağlanması çalışmalarından oluşmaktadır.
  • Sürekli Eğitim Merkezi, ile vasıflı eleman ihtiyacının karşılanması, aynı zamanda Bodrum?un bilgi merkezli toplum yapısının geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
  • DEİK Yurtdışı İş Ortaklıklarının ve İş Konseylerinin Geliştirilmesi, Bodrum iş dünyasının dış pazarlarda daha doğru ve aktif bir şekilde tanıtılması çalışmalarıdır.
  • Sürekli Envanter Sisteminin Kurulması, Yarımada genelinde açılan ve kapanan işletmelerin durumu, piyasa ve sektör yapılarının doğru ve zamanında izlenmesi için yapılacak çalışmalardır. Böylelikle izlenebilir ve raporlanabilir bir sistemin oluşturulması planlanmaktadır.
  • Tüm hizmet sektörlerinde kaliteli hizmet altyapısının oluşturulması için kalite eğitimleri projesi, özellikle hizmette kalite ve verimliliğin ve müşteri memnuniyetinin arttırılması için yapılacak bütüncül çalışmalardır.
  • Turizmin çeşitlendirilmesi için sağlık turizmi-organik turizm ve yerel değerlerle konsept köy projeleri
  • Yeşil otel konseptinin geliştirilmesi, son dönemde değişen arz yapısına göre konaklama sektöründe firmaların yeşil otel konseptine uyum sağlaması için yürütülmesi planlanmaktadır.
  • Bodrum Yarımada geneli Stratejik Planı, Bodrum yarımada genelinde tüm kurumların birlikte uyumlu çalışabilmesi, çalışmaların bütüncül sürdürülmesi için Yarımada Stratejik Planının hazırlanarak, kurumlarca uygulanması çalışmalarıdır. Aynı zamanda BODTO Stratejik Planlama çalışmalarının devamlılığı sağlanacaktır.
  • AB bilgi sisteminin oluşturulması ve geliştirilmesi, işletmelerin AB üyelik sürecinde yapması gerekenler konusunda bilgi ve danışmanlık desteğinin sağlanmasıdır.
  • BODTO arşiv sistemi, Oda arşiv ve dosyalama sisteminin dijital ortama aktarılması çalışmalarıdır.
  • E-oda hizmetleri(belgelerin on-line verilmesi ve on-line randevu sistemi), ile üyelerin zaman ve mekan gözetmeksizin üyelik işlemlerini ve belge işlemlerini gerçekleştirebilmeleri planlanmaktadır.
  • Bazı stratejik ülkelerde Bodrum tanıtım ofislerinin kurulması ile Bodrum?un hem ticari hem de sosyal alanda tanıtımının yapılması sağlanacaktır.
  • Turizm kümesinin oluşturulması, Bodrum’da ki turizm çalışmalarının sistematik ve doğru yönetim sistemleriyle sürdürülebilir rekabetçi yapısının sağlanması çalışmaları yürütülecektir.
  • Turizm fakültesinin Bodrum’a getirilmesi, ile Bodrum’un turizmde mesleki eğitim ve istihdam sorunlarının çözümü planlanmaktadır.
  • Festival-fuar etkinliklerinin arttırılması,  Bodrum’da turizme bağlı ticari hayatın uzun süreye yayılması desteklenecektir.
  • Sektörel işbirliği çalıştayları, Bodrum’un ortak akıl ve bilim ile yapısal ve yerel kimliğinin geliştirilmesidir.
  • Belgeli tesislerin teşvik edilmesi ve desteklenmesi,
  • Bodrum Liman ve Gümrüklerinin kapatılmamasının taahhüt edilmesi
  • Ulusal katılımlı istihdam ve kariyer günlerinin organize edilmesiyle firmaların eleman ihtiyacının karşılanması, böylece emek arz e talep piyasası arasındaki dengenin sağlanması amaçlanmaktadır.
  • Gıda Analizi Labaraotuarı, ile kalite ve hijyenik üretimin sağlanması için kontrol çalışmaları desteklenecektir.
  • Temiz-Gıda İşyerinin denetiminin yapılacağı-sertfikasyon projesi(Beyaz Zambak), Hijyenik üretim yapan firmaların kontrol ve denetim çalışmalarını takiben, bu konuda başarılı firmaların öne çıkmasının sağlanması, böylece kalite altyapısının geliştirilmesi hedeflenmektedir.
  • Meslek Odalarının arasında işbirliği platformu ile hem Yarımada genelinde hem de il genelinde işbirliği ile sorunların çözüme kavuşturulması ve çalışmaların daha etkin yürütülmesi amaçlanmaktadır.
  • Kıyılar için master planının hazırlanması
  • BODTO istatistik ofisi ile Yarımada’daki tüm sosyal ve ekonomik, demografik ve kültürel etmenlerin izlenebilirliğinin sağlanması böylece planlama ve yürütülecek çalışmaların altyapısının oluşturulması sağlanacaktır.
  • Kamu yönetimi nezdin de lobi faaliyetleri ile bölgesel sorunların çözümü sağlanacaktır. Ecrimisil ve vergi uygulamaları, lobi faaliyetlerine devam edilecektir.
  • Halkla ve tüccarla ilişkilerinin geliştirilmesi için yürütülecek çalışmalarla işletmelerle daha etkin iletişim sağlanarak, sorunların çözümünde birlikte hareket edilecektir.
  • Kişisel-Mesleki gelişim eğitimlerine devam edilerek, üye işyerlerinde farkındalığın ve bilginin arttırılması ile eğitim altyapısının geliştirilmesi desteklenecektir.
  • Başarıya destek çalışmaların sürdürebilirliği ile işletmelerin başarılarının desteklenmesi, motivasyonlarının arttırılması hedeflenmektedir.
  • Marka ve markalaşma konularında farkındalığın ve uygulamaların devam ettirilmesi için eğitim ve marka etkinliklerine devam edilecektir.
  • Özellikle Bodrum’un doğal ve çevresel yapısının korunması için yürütülen çalışmalara devam edilecektir.
  • Bodrum Dijital ve sosyal kanallarda tanıtımı projesi olan Let’s Bodrum projesine geliştirilerek devam edilecektir.
  • Stratejik ortaklıklar ve iştirakler devam ettirilecektir.
  • Sektörel  araştırma ve analizlerin-raporlama devamlılığı ile ekonomik ve sosyal alanda hem üyeler ve hem de kurumlar bilgilendirilecek böylece planlı çalışmalar sürdürülecektir.

BİZ BİRİZ SLOGANI…

Mahmut Kocadon ve arkadaşları bu seçim döneminde şu sloganı kullanıyorlar;

“Sorunları beraber çözmek için bize bir iz gerek.

Beraberlik bizim iz‘imiz, o nedenle BİZ BİRİZ?

Gılgamış, Herodot, Mouselos, Homeros, Halikarnas Balıkçısı’ndan geliriz.

Konacıklı, Bitezli, Ortakentli, Turgutreisli, Gümüşlüklü, Yalıkavaklı, Gündoğanlı, Göltürkbükülü, Mumcularlı, Güvercinlikli, Yalıçiftlikliyiz.

Biz Bodrumluyuz…

Birlikten kuvvet doğar,

Biz diyelim, bir olalım?

Bodrum için BİZ BİRİZ?”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.