Bodrum Gündem

BODTO 2013 Seçiminde Mavi-7 Turuncu-3

12 Mayıs Pazar günü yapılan BODTO seçimlerinde yapılan itirazlar ilçe seçim kurulu tarafından değerlendirildi. İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itirazlar sonucu 3.Meslek Grubu 3 kişi ile BODTO Meclisine girdi. Son durum Bodrum İçin Biz Biriz Grubu 7 grup, Bodrum Vizyon Hareketi de 3 grupta temsil edilecek.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-13 Mayıs 2013

Bodrum Ticaret Odasının 12 Mayıs pazar günü yapılan seçimlerinin sonucunda Mavi oy pusulası ile yarışan Bodrum İçin Biz Biriz grubu 23 kişi meclis üyeliği kazanırken, Bodrum Vizyon Hareketinden de 7 kişi meclis üyeliği kazanmıştı.

Seçim sonunda bazı sandıklarda itirazlar söz konusu olmuştu. Özellikle 106- 106 eşiy oy sayısına sahip 3.Meslek grubu için 3 adet oy için anlaşmazlık olması nedeni ile itiraz edilmiş ve sayım sonrası tutanakla kayda alınmıştı. 12 Mayıs günü sandık sonuçlarına göre Mavi gruptan Emre Köroğlu ve Hüseyin Dinçer, Turuncu gruptan sadece Oğuz Poyraz meclise girmiş, Mavi gruptan Gürkan Topanoğlu, Mehmet Kızılağaç ve Hakan Kocair meclise girememişlerdi. Vizyon Hareketinin İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraz akşam saat 20:00 civarlarında karara bağlandı. İlçe Seçim Kurulu 3.Meslek Grubunda Turuncu-Vizyon Grubunun kazandığı yönünde karar aldı. Buna göre Oğuz Poyraz, Mehmet Kızılağaç ve Hakan Kocair BODTO Meclis üyesi oldular. Mavi gruptan Hüseyin Dinçer, Gürkan Topan ve Emre Köroğlu ise meclise giremediler.

İKİ GRUPTANDA İTİRAZLAR…

Bodrum Vizyon Hareketi 2, 3, 4 ve 10 nolu meslek gruplarındaki seçim sonuçlarına yaptığı itirazlardan, 2, 4 ve 10 nolu meslek gruplarında yapılan itirazlar reddedildi. 3.Meslek grubu üyelerinin 15 Mayıs itibarı ile İl Seçim Kuruluna itiraz edecekleri bilgisine ulaşılırken, gözler önümüzdeki hafta yapılacak olan başkanlık ve yönetim kurulu seçimlerine döndü.

BODTO YENİ MECLİS DURUMU…

Yapılan itirazlar ve alınan kararlar sonucu Bizbiriz (mavi) grubu mecliste 21 kişi ile temsil edilirken, Bodrum Vizyon (turuncu) ise 9 kişi ile temsil ediliyor. Başkanlık ve yönetim kurulu seçimlerinin ardından Mavi ve Turuncu grup artık BODTO Meclisi olarak anılacak.

Yorumlar