Bodrum Gündem

Bodrum 19:00’da Meydana İniyor (19:00’da CANLI YAYIN)

Bodrum 19:00’da Meydana İniyor (19:00’da CANLI YAYIN)
01.06.2013
0
A+
A-

Taksim Gezi Parkı’na yapılacak olan AVM ile ilgili olarak bir grup çevrecinin eylemi ile başlayan ve polisin sert müdahalesi ile halk hareketine dönüşen eylemler tüm yurdu sardı. Bodrum 19:00’da meydana inerek Taksim Direnişinin yanında yer alıyor. Baclofen online buy Retin-A

[youtube_sc url=”http://www.youtube.com/watch?v=sXHKKy8CheE&feature=share&list=UU9Z0DDkRaRZf-hmk2X_bB-g”]

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-1 Haziran 2013

Geçtiğimiz hafta İstanbul Belediyesi tarafından Taksim Gezi Parında bulunan ağaçların kesilerek, yerine AVM yapılmasını protesto eden çevreye duyarlı yurttaşların başlattığı eylem bütün ülkeye yayıldı. İstanbul’un ardından İzmir, Ankara ve Antalya gibi büyükşehirlerin ardından Bodrum’da Taksim Direnişine destek vermek amacı ile 31 Mayıs 2013 Cuma günü saat 19:00’da Belediye Meydanında toplanarak destek eylemi yaptı.

BODRUMLU BELEDİYE BAŞKANLARININ DA EYLEME KATILMASI BEKLENİYOR… buy metoclopramide

İktidarın uygulamalarına tepkiye dönüşen ve tüm yurda yayılan eylemlere Bodrum’da duyarsız kalmıyor. 1 Haziran 2013 Cumartesi (bugün) saat 19:00’da Sivil Toplum Örgütleri ve siyasi partiler ortak bir platformda birleşerek Taksim Direnişine destek verecekler.Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da 18:30’daki 4 yıllık hizmet sunumunu yaptıktan sonra meydana inerek Taksim Direnişine destek vereceğini söyledi.

BODRUMLULAR DESTEK İÇİN TEK VUCUT OLACAKLAR…

Bodrum STK’ları tarafından organize edilen Taksim Direnişine Destek eylemi için hiç bir siyasi grubun parti yada örgüt bayrağı taşımaması konusunda uyarılar yapılıyor. Bodrum’da 31 Mayıs’ta yapılan destek eyleminde konuşan TKP Muğla İl Başkanı Av.Ahmet Aksüt, basın bildirisinde Türkiye Kominist Partisini öne çıkartmaması ise oldukça olumlu karşılandı. STK ve siyasi partiler, Taksim Direnişine destek veren Bodrumluların tek bir vucut olarak hareket edilmesi yönünde hassas davrandıklarını ifade ediyorlar.

TÜRKİYE UYUMADI…

Gece boyu facebook ve diğer sosyal medya kanalları ile haberleşen Türkiye ayaktaydı. Özellikle İstanbul’dan gelen haberlere göre; Taksim’de polis ve halk arasında çatışmalar meydana geldi. Metro içine atılan gaz bombalarından dolayı halkın daha çok tepki verdiği ve tüm İstanbul’a yayıldığı belirtiliyor. Özellikle Harbiye Ordu Evinin olduğu bölüme polis girmedi. TV kanallarının Taksim’den ve diğer semtlerden yayın yapmaması nedeni ile gelişmeler yabancı kanllardan ve sosyal medyadan takip ediliyor. Sosyal medya üzerinden provokasyon içerikli mesajların atılmasından dolayı, halkın dikkatli ve duyarlı olması isteniyor. Gece saat 02:00 sularında Kadıköy’de bir araya gelen halk yürüyerek Boğaz Köprüsünden Taksim’e doğru yöneldi. Sabah saatlerinde Avrupa yakasına ulaşan halk taksime çıkacak. Kadıköyde yapılması planlanan mitingin iptal edilmesi ile Saat 15:00’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da Beşiktaş’tan halkın arasına katılacağı bilgisi veriliyor.

CUMHURBAŞKANI SAĞDUYU MESAJI VERİRKEN, BAŞBAKAN SERT MESAJLAR VERDİ…

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Taksim’de devam eden olaylara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Gül, “Demokratik bir toplumda tepkiler istismara mahal vermeyecek şekilde kurallara uyarak, sağduyu ve sükunet ile verilebilmeli; buna mukabil yönetenler de farklı düşüncelere ve kaygılara kulak vermek için daha çok çaba sarf etmelidir.” dedi.

Başbakan Erdoğan ise İhracatçılar Birliği Toplantısında yaptığı konuşmada oldukça sert ifadelerde bulundu. Başbakanın konuşmasında polis müdahalesinin daha da sertleşeceği yönünde mesajlar içermesi tepki ile karşılanıyor. Başbakan konuşmasında CHP ve MHP’yi olayları tırmandırmakla suçlarken, “Onlar meydanlara 100 bin getirirse, biz bir milyon kişiyi toplarız” şeklindeki söylemi ise en çok tepki alan cümlesi oldu. Bu şekildeki, halkın karşı karşıya getirecek açıklamaların doğru olmadığı yönünde görüş birliği var. Başbakan Erdağan’ın konuşması ile ilgili olarak Can Pulak Bodrum Gündem’e oldukça dikkat çeken bir analiz yaptı. (http://www.bodrumgundem.com/2013/06/01/pulak-basbakanin-konusmasini-analiz-etti/)

Bodrum Gündem olarak Bodrum’da gerçekleştirilecek olan Taksim Direnişine Destek eylemini 19:00’dan itibaren canlı olarak yayınlayacağız. Röportajlar ile Bodrumluların görüşlerini okurlar ile paylaşacağız.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.