Bodrum Gündem

DİKKAT! Suya Balıklama Atlamayın

DİKKAT! Suya Balıklama Atlamayın
08.07.2013
0
A+
A-

Özel Bodrum Hastanesi Uzman Doktorları Uyarıyor: Kafa Travmalarına Neden Olabileceğinden Suya Balıklama Atlamayınız.

Bodrum Gündem Haber/8 Temmuz 2013

Yaz aylarında ortaya çıkan ve sığ sulara balıklama atlama nedeniyle oluşan boyun travması vakalarının özellikle genç erkeklerde meydana geldiğini belirten Özel Bodrum Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik  Cerrahı Doc.Dr. Murat Taşkın deniz ya da havuzların sığ sularına balıklama atlayan gençlerin bu kazanın en önemli grubunu oluşturduğunu söyledi. Suya atlama vakalarının çoğu 15-25 yaş arası genç erkeklerde görülüyor.

Doç.Dr.Murat Taşkın Özel Bodrum Hastanesi

Sığ suya balıklama atlayanların yüzde 30´unun kısmi ya da tam felç olduklarını ifade eden Doc.Dr. , Taşkın “Omurilik; beynimizden gelen komutları kaslara ileterek kollarımızın, ellerimizin hareketini, yürümemizi, iç organlarımızın düzenli çalışmasını sağlayan sinirleri içerir. Boyun omurları bu bölgedeki omuriliği korumaktadır. Özelilikle boyna alınan travmalar boyun omurlarının bir ya da birkaçının kırığına, omurları birbirine bağlayan bağların zedelenmesiyle omurlarda kayma sonucunda omurilik yaralanmasına sebep olmaktadır” diye konuştu

Cytotec generic BOYUNDAN AŞAĞISI FELÇ OLABİLİR
Derinliği çok olmayan havuz veya denize balıklama atlama sonrası alnını yere çarpan kişilerde boyun omurgasının aniden geriye doğru zorlanarak hasar gördüğünü belirten Doc.Dr.Taşkın Viagra online Australia “Bu tip zedelenmelerde olay sadece omurgada kalmaz, boyun bölgesindeki omurilik de  zedelenir ve omurilikteki sinir hücrelerinin fonksiyonları bir daha geri gelmeyecek şekilde kaybolur ve boyundan aşağıdaki vücut bölgesinde felç durumu ortaya çıkar. Eğer zedelenme tam değil kısmen olmuşsa, o zaman kol ve bacaklarda önemli güç kayıpları ve yürüme bozuklukları ortaya çıkar. Omurilik zedelenmesi tamir yeteneği olmayan bir zedelenmedir ve felç tablosu kalıcıdır. Bazen suya sert çarpmalarda boynun geriye doğru fazla zorlanmasından dolayı boyun fıtığı, boyun kaslarında zedelenme, kafa travması, ani solunum durması sonucu boğulmalar meydana gelebilir” şeklinde konuştu.

“SAKATLIKLARIN ÇOĞU YARALININ TAŞINMASI ESNASINDA KALICI HALE GELİYOR”
Kaza sonrası müdahalenin çok önemli olduğunu açıklayan Doc. Dr. Taşkın , “Suda boyna alınan ani travmada yapılacak ilk iş hastayı sudan çıkartıp hastaneye nakletmektir. Ancak hastaları naklederken bir boyunluk takarak boyun omurgasının hareketini engellemek gerekir. Sakatlıkların çoğu hastaların taşınması esnasında yapılan yanlışlıklar sonucunda kalıcı hale gelmektedir. “ dedi.

?UYARI LEVHALARI KAZALARIN OLMASINI BÜYÜK ÖLÇÜDE ÖNLÜYOR” how to buy Plan B
Özel Bodrum Hastanesi Beyin, Sinir ve Omurilik Cerrahı Doc.Dr.Murat Taşkın bu tip kazaların önlenmesi için şu uyarılarda bulundu; ?Sığ suları gösteren uyarı levhalarının konulması bu kazaların önlenmesinde en önemli adımlardan birisidir. Sığ suya balıklama atlamada uygulanması gereken ilk yardım yöntemi konusunda toplum muhakkak bilinçlendirilmelidir. İlk yardım konusuna hakim can kurtaranlar bulundurulmalıdır.? 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.