Bodrum Gündem

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Panel Sonuç Bildirisi

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Panel Sonuç Bildirisi
11.07.2013
0
A+
A-

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin 9 Mayıs 2013 tarihinde Bodrum Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Türkiye’de Kadın Sorunları ve Önerilen Çözüm Politikaları” konulu panel Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan dört siyasi parti temsilcilerinin konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirilmişti. Bu panel ile ilgili sonuç bildirgesi açıklandı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-10Temmuz 2013 Brand Viagra no prescription

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin 9 Mayıs 2013 tarihinde Bodrum Nurol Kültür Merkezi’nde düzenlediği “Türkiye’de Kadın Sorunları ve Önerilen Çözüm Politikaları” konulu panel Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan dört siyasi parti temsilcilerinin konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleştirilmişti. Bu panelin düzenlenmesindeki amaç farklı siyasi görüşlere sahip olunsa da, kadın kimliğinin siyasi mülahazaların üstünde tutularak kadın ortak paydasında buluşabilmekti. Konuşmacıların da aynı yaklaşımı paylaşıyor olmaları sayesinde kadın sorunu panelde verimli bir şekilde irdelenebildiği ifade ediliyor.

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği “Türkiye’de Kadın Sorunları ve Önerilen Çözüm Politikaları” konulu panel Sorunlara başlıca somut çözüm önerileri şu şekilde sıralanıyor;

Ortaya konan başlıca sorunlar : misoprostol no prescription

Kadın cinayetleri; fiziki ve psikolojik şiddet; baskı; cinsel taciz; çocuk gelinler ve anneler; eğitimde, istihdamda, gelirde,siyasi temsilde, devlet görevlerinde ve tüm toplumsal alanlarda ayrımcılık ve cinsiyet eşitsizliği başlıca sorunlar olarak belirtilmiştir.

where can i buy Plavix – Özellikle şiddet konusunda çocuklara aile içinde ve  küçük yaşlardan itibaren okulda, askerlik görevleri sırasında erlere, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından din görevlilerine gerekli eğitimin verilmesi.

– Ortaya konan sorunlar ışığında tüm mevzuatın gözden geçirilerek eksiklerin saptanması ve gerekli anayasal ve yasal düzenlemelerin yapılması.

– Yasal düzenlemelerin içselleştirilmesi ve uygulamada aksaklıkların önlenmesi için yargı, polis, jandarma ve tüm yasa uygulayıcılarının bilinçlendirilmesi ve eğitimi.

– İstihdamda sigorta primi ve vergi indirimi gibi teşvik önlemlerinin alınması, sosyal güvenliğin genişletilmesi, işyerlerinde kreşlerin çoğaltılması.

– Eğitimde burs imkanlarının artırılması.

– Sığınma evlerinin geliştirilmesi ve ayrıca buralarda, kadının tek başına ayakta durabilmesini amaçlayan bilinçlendirme ve mesleki eğitim çalışmalarının yapılması.

– Siyasi karar mekanizmalarında tam eşitlik sağlanana kadar, seçilebilirliklerini garantileyecek biçimde kadınlara kota tahsis edilmesi.

– Sivil Toplum Kuruluşlarının güçlendirilmesi ve kadın sorunlarına duyarlılıklarının artırılması.

– Toplumun bütününe ait olması dolayısıyla kadın sorunları ve çözümleri konusunda erkeklerin de bilinçlendirilmesi ve eğitimi.

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Akıncı tarafından yapılan açıklamada; ?Kadın sorununun aynı zamanda bir demokrasi ve insan hakları sorunu olduğu, kadının eşit birey olarak kabullenilmesi gerektiği ve esas itibariyle kadın sorunlarına çözüm getirilmesinin olmazsa olmaz koşulunun, eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarıyla toplumumuzun bütününde her seviyede zihniyet değişikliği gerçekleştirilmesi olduğu vurgulanmıştır. Konuşmacıların önemle işaret ettikleri bir husus da, zihniyet değişikliğini hızlandırmak, kadın sorunlarında geçerli ve kalıcı çözümlere ulaşmak ve bunların etkili biçimde hayata geçirilmesini sağlamak için siyasi, ekonomik ve toplumsal yaşamın tüm alanlarında kadının karar ve idare mekanizmalarında yer alması ihtiyacıdır. Bu temsil ihtiyacının, yerel yönetimlerden başlamak üzere ülke siyasetinin tüm kademelerinde karşılanması gereği özellikle belirtilmiş ve kadınların görev almak için aday olmaları çağrısında bulunulmuştur.

KATKI KOYAN DÖRT SİYASİ PARTİYE TEŞEKKÜR?

Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Zeynep Akıncı açıklamasının devamında şunları kaydediyor; ?Bu panele konuşmacı olarak katılıp değerli görüşlerini bizlerle paylaşan Sayın Meral Kirişçioğlu’na (Adalet ve Kalkınma  Partisi Kadın Kolları Baş Danışmanı), Sayın Şenal Sarıhan’a (Cumhuriyet Halk Partisi Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı), Sayın Hilal Elmas’a (Milliyetçi Hareket Partisi Kadın Kolları Genel Başkanlığı Hukuk Komisyonu Üyesi), Sayın Yüksel Baran’a (Barış ve Demokrasi Partisi Diyarbakır/Bağlar Belediye Başkanı) ve panelimizin moderatörlüğünü başarıyla yürüten Sayın Serpil Sargut’a (E. Ankara Hakimi) içten teşekkürlerimizi sunarız. Panelin düzenlemesinde her türlü desteği veren Bodrum Belediye Başkanı Sayın Mehmet Kocadon’a, yardımlarını ve ilgilerini esirgemeyen TBMM’de grubu bulunan dört partinin Bodrum İlçe Başkanları Sayın Yılmaz Algül’e, Sayın Okan Özsu’ya, Sayın Asım Başaran’a, Sayın Mehmet Polat’a, değerli Basın Mensuplarına ve saygıdeğer dinleyicilere de teşekkürü borç biliriz.?

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.