Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Meclisine Kim Aday, Kim Değil?

02.09.2013
0
A+
A-

Bodrum Belediye Meclisi aday adaylığı için son gün olan 2 Eylül saat 17:00’ye kadar CHP İlçe Binasında aday adayı olmak için sıraya girdiler.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-2 Eylül 2013

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Örgütünde meclis üyeliği aday adaylığı bereketi yaşanıyor. Daha önce 3o Temmuz’da sona ereceği bildirilen, ancak 2 Eylül günü mesai bitimi olan saat 17:00’ye kadar uzatılan başvuru tarihi sona erdi. Son gün Belediye Başkanlığı için 30 Ağustos günü CHP üyesi olan Mehmet Kocadon sabah erken saatlerde CHP İlçe binasına gelerek Bodrum Belediye Başkanlığı aday adaylık başvurusunu yaptı. Nuran Yüksel, Dr.Kerim Cangır, Mustafa Saruhan, Durmuş Ali Öztürk, Erman Aras, Ümit Baltutan ile birlikte CHP Belediye Başkan aday adayı yedi oldu.

Yarımada’da merkez ve beldelerde toplam 116 belediye meclis üyeliği mevcut. Büyükşehir yasasının yürülüğe girmesi ile bu sayı 31 meclis üyesine düştü. 2 Eylül saat 17:00 itibarı ile Bodrum Belediye Meclisi için aday adaylıklarına başvuru sayısı 99 oldu. Kamuda görev yapanlar ise Ocak 2014’de aday adaylığı için başvuru yapabilecekler.

ADAY ADAYLIĞINA BAŞVURMAYANLAR…

DP’den istifa eden Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar henüz CHP’ye üye olmadılar. Yalı Belediye Başkanı İsmail Altındağ ise CHP’ye üye olmasına karşın, meclis üyeliği için başvuruda bulunmadı.

Gümüşlük geçmiş dönem belediye başkanı Mehmet Ülküm‘de meclis üyeliğine başvurmayanlar arasında yer alıyor. Mehmet Ülküm’ün adı Okan Özsu ve yönetimin düşmesinin ardından geçici ilçe başkanlığı için düşünülmesine karşın son anda Recai Seymen’e görev verilmişti. Mehmet Ülküm belediyecilik konusunda önemli bilgi ve tecrübeye sahip bir isim. Telefon ile yaptığımız görüşmede “Bilgi ve tecrübelerim her zaman CHP ve Bodrum’un emrindedir. İhtiyaç duyulduğunda ve görev verildiğinde ne gerekiyorsa yaparız. Bundan sonra aktif siyaset içinde bulunmayacağım.” dedi.

İl genel meclisi üyelerinden Mükerrem Uyar ve Şükrü Şehir‘de meclis için aday adaylığına başvuru yapmayanlardan. Geçmiş dönem meclis üyeliği yapan Nilgün Cangır’da eşi Dr.Kerim Cangır’ın Başkanlık için aday adayı olması nedeni ile başvuru yapmadı.

ADAY ADAYLIK BAŞVURUSU YAPANLAR…

İsimleri Bodrum Belediye Başkanlığı için geçen iki önemli isim Mehmet Özalın ve Taner Uslu Bodrum Belediye Meclisi aday adaylığı için başvuranların başında geliyor. Cevat Soysal‘da Özalın ve Uslu ile beraber CHP İlçe Binasına gelerek adaylık başvurularını birlikte yaptılar.

İl Genel Meclisi üyeleri Önder Batmaz ve Cesur Öncel‘de son gün başvuru yapanlar arasında yer aldılar. Geçmiş dönem CHP Gençlik Kolları Başkanları Niyazi Atare ve Tufan Erkan Yakar‘da Bodrum Belediyesi Meclisi için aday adaylık başvurusu yaptılar. Yüzde 10’luk Gençlik kotasına uygun olarak 20’ye yakın gencin başvuru yaptıkları da aldığımız bilgiler arasında yer alıyor.

Bodrum Belediyesi Meclis üyesi Ali Demiröz geçtiğimiz hafta Başkan Kocadon ile birlikte DP’den istifa eden ilk isim olmuştu. Ali Demiröz Belediye Meclis üyeliğine başvurusu yapnlar arsında yer alırken, 2009’da Ortakent Yahşi Belediye Başkan adayı Dursun Yiğit’te CHP’ye üye oldu ve meclis için başvurusunu yaptı. Kocadon’a yakınlığı ile bilinen Gümbet Mahallesi muhtarı Hüseyin Özgül, Yalı Meclis üyesi Mesut Canikli ve Gemibaşı’nın sahibi Hüseyin Boyacı’da aday adaylığı için başvurdular.

Bodrum Belediye Meclis üyeleri Dursun Göktepe, Ali Galip Güven, Yalıkavak Belediye Meclis üyesi İbrahim Turan,Turgutreis Belediye Meclis üyeleri Hakkı Mandalinci, Funda Akçalı aday adaylıklarına bavururken, Göltürkbükü CHP belde başkanı Özden Baysal ve Gümüşlük Belediye Meclis üyesi Mahmut Özbelen, geçmiş dönem CHP İlçe Sekreteri Fuat Acar, Ali Öztürk, geçmiş dönem Bodrum Spor Başkanlarından Güneri Günaydın, Mazhar Karakaya, Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Semih Nalbantoğlu,  BESİAD Yönetim kurulu üyesi İlhami Uğur ile Koray İşbilir‘de adaylık başvurusu yaptılar.

Bodrum Belediyesi Meclisi için aday adaylık başvurusu yapan isimler arasında en çok dikkat çeken ise geçmiş dönem meclis üyeliği ve başkan yardımcılığı yapan Mehmet Durmaz (kirli) ve geçmiş dönem milletvekili Fevzi Topuz’un kardeşi ve Milas Belediye Meclis üyesi Özer Topuz‘da Bodrum Belediye Meclis üyeliğine başvurdu. Özer Topuz’un Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat’ın listesinde yer alamayacağı için Bodrum’dan aday adaylık başvuru yaptığı alınan bilgiler arasında yer alıyor. Yine çok dikkat çeken isimlerden birisi de Özay Kartal. Kartal’da 2009’da Mehmet Kocadon’un seçim kampanyasını yapan ve Kocadon’a yakınlığı ile tanınan bir isim.

Bodrum Belediye Meclis aday adaylığı için kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Geçmiş dönem yönetim kurulu üyeliği yapan Nurten Çakıcı Bıçak, CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Saime Demirtaş ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı aday adaylarından Musa Gökbel’in kızkardeşi Neşe Gökbel, Nurşen Önkol Keskin, 4 dönem üst üste ilçe yöneticiliği yapan Habibe Aras Keser‘de aday adaylığı için başvuru yaptılar.

Nesrin Özalın ve Yengin Arda‘da Bodrum Belediye Meclis üyeliğiiçin müracaat ettiler. Ancak İlçe Yöneticilerinin 15 Temmuz’da istifa etmeleri gerektiği ve bu isimlerin de bu tarihte istifa etmedikleri gerekçesi ile başvurularının CHP Muğla İl Başkanlığına gönderildiği aldığımız bilgiler arasında.

HÜSEYİN YILDIZHAN’DA CHP ÜYESİ OLDU…

Geçtiğimiz hafta DP’den istifa edenlerden birisi olan Bodrum Belediyesi Meclis üyesi Hüseyin Yıldızhan CHP İlçe Örgütüne üyelik başvurusu yaptı. 2 Eylül itibarı ile Yıldızhan’da CHP üyesi oldu. Hüseyin Yıldızhan meclis aday adaylığı için başvuru yapmadığını ifade ederek “Mehmet Kocadon ile biz yol arkdaşıyız. Bodrum’un geleceği için Mehmet Kocadon’un başkan olması gerektiğine inanıyorum. Hakkımda çeşitli haksız ithamlarda bulunanlar oldu, bizler daha öce olduğu gibi, bundan sonrada pazarlıklar yaparak değil inanarak hareket ettik. Bodrum’a hizmet etmek adına üzerimize düşen her türlü görevi üstlenmeye hazırız. Artık CHP çatısı altında hizmet mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

Bodrum Belediye Meclisinde CHP’li üye sayısı Hüseyin Yıldızhan ile birlikte 11 oldu. DP’den istifa eden Ali Rıza Uysal ve Vedat Bozbey ise CHP’ye henüz üye olmadılar.

Natrexone Buy

Sildenafil online

BODRUM BELEDİYESİ CHP MECLİS ADAY ADAYI LİSTESİ
SIRAADISOYADIMAH/BELDE
1ABDİLGÖÇEBETÜRKKUYUSU
2ABDULMECİTPOYRAZÇARŞI MH.
3ADALETAĞANKUMBAHÇE
4ALİÖZTÜRKORTAKENT
5ALİDEMİRÖZÇARŞI MH.
6ALİ GALİPGÜVENCEVATŞAKİR MH
7ARİFKARAMANOMURCA
8AYDIN HİLMİORHANMUMCULAR
9BAŞAKYALÇINKAYAYALIKAVAK
10BURAKGÖĞERCİNÇARŞI MH.
11BURHANETTİNERCANÇARŞI MH.
12CAFERDOĞANBİTEZ
13CAHİTBİLİROĞLUESKİÇEŞME
14CENGİZSARIOĞLUTURGUTREİS
15CESURÖNCELESKİÇEŞME
16CEVATSOYSALÇARŞI MH.
17ÇETİNGÜLTEKİNİSLAMHANELERİ
18DİLEKDEMİRTAŞGÜMBET
19DURSUNYİĞİTORTAKENT
20DURSUNGÖKTEPETORBA
21EKREMBEYLANYOKUŞBAŞI
22EMİNEAYDEMİRTORBA
23EMİNE ŞEYDAKAMACITURGUTREİS
24ERKANYAKARCUMHURİYET
25EYÜPGÖZÜTOKTEPECİK MH
26FATMASATIBİTEZ
27FUATACARÇARŞI MH.
28FUNDAAKÇALITURGUTREİS
29GAMZEESEDOĞLUDEREKÖY
30GÜNAYGÖKDENİZYALIKAVAK
31GÜNDÜZSAYLANYALI BELDESİ
32GÜNERİGÜNAYDINKONACIK
33HABİBE ARASKESERKUMBAHÇE
34HAKKIMANDALİNCİTURGUTREİS
35HALİL CEVATKALFATURGUTREİS
36HASİPKONDAYGÜRECE
37HÜSEYİNÖZGÜLBİTEZ
38HÜSEYİN SABRİBOYACIESKİÇEŞME
39HÜSEYİN YENGİNARDAKUMBAHÇE
40İBRAHİMKABLIORTAKENT
41İBRAHİMTURANYALIKAVAK
42KENANAKBAŞORTAKENT
43KEZBANÇELENOMURCA
44KEZİBAN GÖZDEÇAKIROĞLUORTAKENT
45KORAYİŞBİLİRCUMHURİYET
46MAHMUTBALCIYALIKAVAK
47MAHMUTÖZBELENBİTEZ
48MAHMUTYILDIRIMTURGUTREİS
49MAZHARKARAKAYAYALIKAVAK
50MEHMETDURMAZESKİÇEŞME
51MEHMETAKDOĞANESKİÇEŞME
52MEHMETÖZALINYOKUŞBAŞI
53MEHMETÖZIŞIKCEVATŞAKİR MH
54MEHMETMELENGEÇKONACIK
55MERALUYARBİTEZ
56MESUTCENİKLİYALIÇİFTLİK
57MEVLÜDEYAŞARYALIKAVAK
58MİYASE HAKALANKARLIOVAKONACIK
59MURATÇOLAKOMURCA
60MUSTAFACOŞKUNOMURCA
61MUSTAFAÇORTOĞLUBİTEZ
62MUSTAFAKARAOMURCA
63NACİYETANRIKULUESKİÇEŞME
64NACİYEBAYIRBİTEZ
65NARGÜLKOTANCEVATŞAKİR MH
66NESRİNÖZALINYENİKÖY MH
67NEŞEGÖKBELTÜRKKUYUSU
68NİYAZİATAREÇARŞI MH.
69NURŞENKESKİNYENİKÖY MH
70NURTENÇAKICI BIÇAKTÜRKKUYUSU
71OSMANKÜÇÜKYÜZBAŞITURGUTREİS
72ÖMER FARUKDENGİZGÜMBET
73ÖNDERBATMAZTURGUTREİS
74ÖZAYKARTALBİTEZ
75ÖZDENBAYSALGÖLTÜRKBÜKÜ
76ÖZERTOPUZORTAKENT
77ÖZLEMÖZDEMİRTEPECİK MH
78REFİKÜLGENYALIKAVAK
79REMZİERGÜNOMURCA
80SAADETSELÇUKTURGUTREİS
81SALATTİNERDOĞANGÜNDOĞAN
82SAYİMEDEMİRTAŞKUMBAHÇE
83SEMİHNALBANTOĞLUKUMBAHÇE
84SEVALAKTAŞOMURCA
85ŞENOLCÖMERTYOKUŞBAŞI
86ŞERİFETÜRK DERİNORTAKENT
87TANERUSLUOMURCA
88UĞUR İLHAMİÖZDENKONACIK
89YASEMİNBİRLİKDOĞANBİTEZ
90YUSUFGÜNAYDINTURGUTREİS
91YÜKSELCENİKLİYOKUŞBAŞI
92ZEKİGÖRGÜLÜYALIKAVAK
93ZEKİGÜNDOĞMUŞGÜMBET
94ZEYNEPSANLIYENİKÖY MH
95ZİYA LEVENTDOĞUÇTURGUTREİS
96ZÜHRAGİRGİNTURGUTREİS
ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Ayla Gürpınar dedi ki:

    Görevlere talip olan tüm değerli CHP üyelerine, bu yarışta, başarılar diliyorum.

  2. mehmet gedik dedi ki:

    yazıklar olsun sizeeee,
    kalıbınızdan utanın!!!! siz değilmiydiniz düne kadar belediye başkanı adayıyım diyen??? şimdi KOCADON’un DON’una takılmaktan utanmıyormusunuz???? 5 yıldır partinize ve dolayısıyla size küfredenlerle koyun koyuna olmaktan sıkılmıyormusunuz? özay kartal kardeşiniz le beraber küfredersiniz artık CHP ye….bir CHP li olarak utanıyorum sizden!!!!! eğer biraz onurunuz kaldıysa istifa edip gidin bu partiden, ağanız sizi kontenjan adayı yapsın!!!!

  3. Nedim Sani dedi ki:

    Sayın Kocadon hoşgeldin, ancak beş senedir yediğin içtiğin o yalakaları yanında getirme bilhassa o reklamcıyı ve her devrin adamı avukatını bu kırmızı çizgi tabanın çizgisidir

  4. YAVUZ YILDIZ dedi ki:

    ADAY ADAYLARINA ÇAĞRIMDIR !
    BAŞKAN ve MECLİS ÜYELİĞİ ADAY ADAYLARI NE BEKLİYORSUNUZ?
    YAYILIN YARIMADAYA, ÇALIŞIN!
    HALKIN ARASINA KATILIN!
    ARMUT PİŞ AĞZIMA DÜŞ, OLMAZ ÖYLE ŞEY!
    HAK EDECEKSİNİZ.
    SİZ KAYBETSENİZ BİLE CHP KAZANACAK.
    Özgüvenli, özgür bir birey olarak arkana bakmadan girersin halkın arasına?. Gezi direnişçilerinden ders aldığınızı gösterirsiniz.
    Onlar özgür bir birey olarak tek başlarına direndiler. Duran Adam?ı örnek alın!
    Ali İsmail Korkmaz?ı örnek alın!
    ?Bir ağaç gibi tek ve hür, Ve bir orman gibi kardeşçesine? diyerek direndiler.
    Kolları sıvayın!
    KOLAY GELSİN!