Bodrum Gündem

Karayalçın ?Oy Verenler Sosyal Demokrasinin Hayrını Görmeliler??

18.09.2013
0
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum İlçe Başkanlığınca düzenlenen ve CHP Parti Meclis üyesi  Murat Karayalçın’ın konuşmacı olduğu ?Sosyal Demokrat Belediyecilik Uygulamaları? konulu konferans Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 18 Eylül 2013 order Prozac

CHP Parti Meclis üyesi  Murat Karayalçın, yaklaşık 1 saat süren konuşmasında ?Sosyal Demokrat Belediyeciliğin ilkelerini ve kent genelinde uygulamalarını? örneklerle açıkladı.  1989-1994 tarihleri arasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı  döneminde yapılan uygulamalara dikkat çeken Karayalçın hiçbir şeyin ütopya olmadığının altını çizdi.

Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde yapılan toplantıya  CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, CHP Bodrum ilçe Başkanı Recai Seymen, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan,  Muğla Belediye Başkan Aday Adaylarından Musa Gökbel, Ayla Kara, CHP önceki dönem milletvekillerinden Ali Aslan, Fevzi Topuz, Bodrum Belediye Başkan Aday adaylarından Dr. Kerim Cangır, Ümit Baltutan, Nuran Yüksel, Durmuş Ali Öztürk, CHP levonorgestrel online Kadın Kurultayı Merkez Yönetim Kurulu üyesi Bedriye Gürkan, .  İl Genel Meclis Başkanı Cemal Gürpınar, Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan, CHP?li  belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

?Sosyal Demokrat Belediyeciliğin Bodrum?da İktidar Olması İçin Çalışacağız??

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen yaptığı açılış konuşmasında  Bodrum ilçe yönetimi olarak, sosyal demokrat belediyecilik anlayışının Bodrum’da iktidara gelmesi için tüm örgütle beraber çalışacağını kaydetti. Seymen ?Yarımadanın başta Bodrum merkezi olmak üzere 11 tane belediyemiz vardır. 2009 seçimlerinde Turgutreis, Yalıkavak, Bitez olmak üzere 3 adet belediyeyi partimiz kazanmış, Bodrum merkez Yalıçiftlik, Göltürkbükü, Gümüşlük olmak üzere 4 adet belediyeyi Demokrat Parti, Konacık, Ortakent-Yahşi, Mumcular olmak üzere 4 belediyesini de MHP kazanmıştır. Yakın zamanda Bodrum ve Yalıçiftlik belediye Başkanları partilerinden istifa ederek partimize katılmışlardır” dedi.
?Oy Verenler Sosyal Demokrasinin Hayrını Görmeliler??

CHP Parti Meclis üyesi  Murat Karayalçın, Gezi olaylarında direnenlerin sosyal demokrasinin vazgeçilmezi olan katılımcılık ilkesini tekrar Türk siyasetine kazandırdıklarını ifade ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü ?Gezi olayları, gezi direnişine katılanlar sosyal demokrasinin vazgeçilmezi olan saydamlık ve katılımcılık ilkelerini tekrar Türkiye siyasetine taşıdılar. Sosyal demokrat yönetimi uygulayan belediyelerin kentte çağdaş yaşam standartlarını yakalamaları gerekmektedir. Kaldırım yüksekliğinden hava kirliliğine kadar her konuda bu standartların yakalanması için çalışılmalıdır. Yapılacak projeler konusunda o kentte yaşayanların katılımı sağlanmalıdır.?

Seçmenlerin, oy verenlerin bir ideoloji taşımaları gerekmediğine dikkat çeken Karayalçın ?İnsanlar bir ideolojinin mensubu olmadan da kim benim için daha iyi iş yapar sorusunu sorarak ona göre teşhiste bulunarak oy veriyorlar. Sosyal demokrasinin işe yaraması gerekir.  Oy verenlerin sosyal demokrasinin hayrını görmeleri gerekir.  İyi ki oy verdim diyebilmeleri gerekir? dedi.

Karayalçın Aday Adaylarına ?İsyankar Şehirler? Kitabını Okumalarını Önerdi?

Murat Karayalçın mekan rantlarının kentin tümüne mal edilmesi konusu da son derece önemli olduğunu dile getirdiği konuşmasının devamında ?Buna kentli hakları da diyebilirsiniz.  Bu haklar insan hakları kadar önem taşımaktadır. Bunlar insan haklarının özüdür.  Belediye başkanlığı ve meclis üyeliğine aday olan arkadaşlarıma bir kitabı önermek istiyorum. Kent ve kentli hakları konusunda  David Harvey?in  İsyankar Şehirler kitabını öneriyorum. Adaylık konusunda bir işe yaramasa da sonrasında adayların çok işine yarayacaktır. Aday adayı arkadaşlara mühendislik projelerini abartmamalarını telkin etmek isterim.  Sosyal demokrat kimliğinin sergilenebilmesi için siyasi, idari, iktisadi ve toplumsal kurumlar da ilkeler kadar önem taşımaktadır? dedi.

Büyükşehir Yasasında Sağ Gösterip Sol Vurdular? Ordering Cialis

Murat Karayalçın, 1989-1994 döneminde  Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı sırasında da yapılmış olan uygulamalardan örnekler sunduğu konuşmasında Büyükşehir yayasına dair değerlendirmelerde bulundu. Karayalçın ? 6370 yasa tek yerel meclisli, çok sektörlü bir yapı getirmektedir.  30 büyükşehir belediyesinde yatırımları  izleme ve koordinasyon başkanlığı adıyla bir yapı kurarak aslında merkeziyetçiliği daha da arttırdığını ifade etmek istiyorum.  Akılları sıra sol gösterip sağ vurmuşlardır?.

Konferans bitiminde salonda bulunanların sorularını  cevaplayan Karayalçın aday adaylarının belirlenme şekli ile ilgili olarak ?Parti Meclisi üyesi olarak kesinlikle ön seçimi öneriyorum. Benim Parti Meclisinde bir oyum var  ve o da ön seçim yapılması yönünde fakat diğer arkadaşlarımın hangi yönde oy kullanacaklarını şimdiden bilemiyorum? açıklamasında bulundu.

Her seçim öncesi sol düşüncenin parti olarak bölündüğüne dikkat çeken Murat Karayalçın ?Bir önceki seçimde sol oylar parti olarak bölünmedi ama bu defa partinin içindekiler kendi içlerinde bölündüler. Ankara Büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerinde partimizin üyeleri başka adaylara oy verdi. Ne yaparsanız yapın bu seçimde parti içinde bölünmeyin. Bizler her seçim öncesi kendi içimizde bir birimizi uyarıyoruz fakat seçimden sonra yine aynı şeyler oluyor. Bunu önlemek lazım? dedi.

Konferans bitiminde CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve  CHP Bodrum Kadın Kolları Başkanı Saime Demirtaş Karayalçın?a birlikte çiçek verirken,  Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon adına olan çiçeği belediye meclis üyesi Ali Demiröz verdi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.