Bodrum Gündem

Wisteria Sevgilim Kısa Film Gösterimi ve Yönetmeniyle Söyleşi 15 Haziran’da

Wisteria Sevgilim Kısa Film Gösterimi ve Yönetmeniyle Söyleşi 15 Haziran’da

Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü – Orhan Kemal Meydanı’nda 15 Haziran Çarşamba günü saat 21:00’da Yönetmenliğini Faruk Kurtuluş’un yaptığı bir festival filmi gösterilecek.

Bodrum Gündem Haber

Wisteria Sevgilim, Mor Salkım Sarmaşığı hakkında bir aşk hikâyesinin anlatıldığı, yapımcısı ve yönetmeni Faruk Kurtuluş olan kısa film, şimdiye kadar beş uluslararası festivalde gösterildi.  Mor Salkım Sarmaşığı’na farklı bir bakış ve yaşama dair imgesel anlatımların yer aldığı filmin sinopsisinde film şu şekilde anlatılıyor;

“İstanbul’un Cihangir semtinin tam ortasındaki bir apartmanın arka bahçesinde mor salkım sarmaşığıyla çevrili bir kameriye vardır. Bahar geldiğinde, Wisteria Sinensis yani mor salkım sarmaşığı akıl almaz bir şekilde çiçek açar. Pandeminin patlak vermesi ve Covid karantinalarının başlamasıyla beraber bu evde yaşayan Faruk kendini sarmaşığı ve çiçeklerini çekmeye adar. Yaklaştıkça âşık olmaya başlar. Bir süre sonra kendini çocukluk hayali olan bir belgesel projesinin içinde bulur. Bu belgesel belki de yakında ayrılması gereken evden taşınmadan hemen önce, sarmaşığa ve çiçeklerine olan sevgisini ve şefkatini ölümsüzleştirme çabasıdır.”

Filmin Yönetmeni Hakkında:

1975 yılında doğdu. Saint-Michel Lisesi’nden, ardından Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sinema Bölümü’nden mezun oldu. Sinema okurken ilk kısa filmi “Çera” ile Ankara ve Eskişehir Film Festivallerine, ikinci kısa filmi “Elektrik Kesince” ile Altın Portakal Film Festivali’ne katıldı. Ardından 2005 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nde “Fotoğraf Sanatında Uzun Pozlandırmanın Görüntü Üzerindeki Etkileri” konulu teziyle yüksek lisans eğitimini tamamladı. Eğitimleri bittiğinde, anlattığı hikayelerin kendi duygularından yola çıkmadığını hissetmeye başladığından film çekmeye ara verdi ve kendi üzerinde çalışmaya başladı. Yaklaşık 20 yıldır yoga ve meditasyon yoluyla insan doğası üzerine araştırmalar ve çalışmalar yapıyor. Son 13 yıldır profesyonel olarak yoga ve meditasyon öğretiyor. Mart 2020’de pandeminin başlamasıyla birlikte kendisini tamamen bahçesindeki “Mor Salkım” sarmaşığının çekimlerini yapmaya adadı. Taşınması gereken evinden ayrılacağı son güne kadar çekimlere devam etti. Çekim sürecinin devamında taşındığı Bodrum’da, 20 yıl sonra ilk kısa filmi olan “Wisteria Sevgilim”in kurgusunu tamamladı.

Filmin Şu Ana Kadar Katıldığı Festivaller:

75.Salerno Film Festivali – Salerno İtalya, Kasım 2021
23.İzmir Film Festivali – İzmir Türkiye, Kasım 2021
19.Signes de Nuit Film Festivali – Urbino İtalya, Mart 2022
8.Sunday Shorts Film Festivali – Lisbon Portekiz, Mart 2022
7.Taxos Film Festivali – Taxos Meksika, Nisan 2022

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.