Bodrum Gündem

BİR TOST, BİR AYRAN 55 LİRA OLUR MU?

nasirabasan-yazdi-gecti Strattera online Siz bir tost bir ayran için 55 lira ödediniz mi?

Ekonomi ve Dış Politika Araştırma Merkezi (EDAM) tarafından düzenlenen 9. Yuvarlak Masa Toplantısını izlemeye giden gazetecilere, toplantının yapıldığı otel tarafından yapılan görgüsüz ve çirkin hareket tepkilere neden oldu. Bodrum?un marka denilen otellerinden birisi olan Kempinski By Bodrum oteli kelimenin tam anlamı ile gazetecilere görgüsüzlük ve terbiyesizlik yaptı. Toplantıyı izlemek üzere otele giden gazetecilere ikram edilen tost, ayran ve suların ücretleri, otel yetkilileri tarafından fahiş bir fiyat ile tahsil edildi.

Ne var bunda diyebilirsiniz ama bir tost, bir ayran kaç paradır? Kaç kişi bir tost için 40 lira, ayran için 15 lira ödeyebilir?

Otel yetkilileri gibi sizde ?Otelde yiyip içen, parasını öder? diyebilirsiniz.

Sorun bu otelde bir tost ayran için 55 lira ödemek de değil. Sorun anlayış ve otelin görgüsüzlüğünde.

Çünkü bu tür toplantılarda görev yapan gazetecilere genellikle çeşitli ikramlar yapılır. Bu bir gelenektir.  Bilseler 55 lira ödeyecekler, o tost ve ayranı yer içerler mi?

Birde farklı bir açıdan olayı değerlendirelim; cheap Valtrex misoprostol buy

Herhangi bir haberde mekanın adını geçirmek, tam anlamı ile bir reklamdır. Bu haberi okuyan binlerce kişi o mekanın adını öğrenmiş görmüş olur. Bu açıdan baktığınızda söz konusu otelin bir tost ayrana, böyle bir reklam yaptırması mümkün müdür?

Değildir…

Ulusal ve yerel basında onlarca haberde otelin adı yazıldı. Profesyonel düşündüğünüzde bir otelin gazeteciler tarafından karşılıksız yapılan bu tanıtımı için bir tost ayran için ücret talep etmesi görgüsüzlük ve çirkin bir davranış değil midir? Türkiye ve Bodrum gibi misafirperverliği hoşgörü ve cömertliği ile ünlü bir yerde.

Peki şimdi ne olacak?

Biliyorsunuz ?Reklamın iyisi kötüsü yoktur?. Anlaşılan bu toplantı sırasında bir tost bir ayran için 55 lira ödeyen gazeteciler bu otelin reklamını daha çok yapacaklar. 55 liraya tost ayran alan gazeteci arkadaşlarımız şimdiden otelin arka tarafındaki prefabrik yapıların yıkım kararı var mı yok mu, ceza almışlar mı, cezayı ödemişler mi? titizlikle araştırmaya ve büyüteç altına almaya başladılar bile. Bizde Bodrum Gündem olarak kuşkusuz 800 lira maaş alan bir muhabir arkadaşımızdan bir tost ayran için 55 lira alan otelin iyi, kötü reklamını yapmaya katkı koyacağız.

tost ayran 55 lira“Reklamın iyisi kötüsü olmaz” değil mi?

Söz konusu otelin eski genel müdürleri ile Bodrum Gündem olarak özel röpotaj yapmıştık. Halkla ilişkiler müdiresi hanımefendi ile (Gizem Hanım) ile otelin çalışmalarını etkinliklerini ve başarılarını haberlerimiz ile karşılıksız olarak kamuoyuna aktarmıştık. Axel Ludwig ve William Latour otelin eski genel müdürleri ile yaptığımız özel röportajlar da Bodrum turizmi için kaliteli işler yaptıklarını, insan odaklı çalıştıklarını ve Bodrum turizmine ve sosyal yaşamına katkı sağlayacaklarını ifade etmişlerdi.

Yalan mıydı, söyledikleri?

Ya onlar yalan söylediler yada yeni yöneticiler felsefelerini değiştirdiler. Zira artık para odaklı çalışmaya başladıkları anlaşılıyor.

Bu yazdıklarımızın sakın ola tehdit içerdiğini düşünmeyiniz. Böyle bir şeye Bodrum?da görev yapan hiçbir gazeteci tenezzül etmez. Sadece bu otelin görgüsüzlüğünü ve terbiyesizliğini sizlerle paylaşalım, görev yapan gazetecilere bir çay, bir kahve ikram etmek gelenek olduğunu öğrensinler istedik.

Burası Bodrum, burası hoşgörü ve cömertliğin merkezidir.

Farkındaysanız bu yazıda bile bir tost bir ayranı 55 liraya gazetecilere kakalayan otelin reklamını yapıyoruz.

“Reklamın iyisi kötüsü olmaz” değil mi?

Nasıra Basan/Bodrum-12 Ekim 2013

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Bülent SEZGİN dedi ki:

    Hem 55 Liraya tost yiyip ayran içmişsiniz hemde milyarlık reklama devam ediyorsunuz