Bodrum Gündem

KLASİK SEVENLER ÜLKESİ/Necdet Çelikhan

06.11.2013
0
A+
A-

Necdet ÇELİKHAN

Çarşamba Kahvaltısı Müdavimi

Bir Demokrasi, bilinç düzeyi ve çürümüş politik anlayışın basit bir kronolojisi;

Bir Demokrasi, bilinç düzeyi ve çürümüş politik anlayışın basit bir kronolojisi;

Önce;

CHP BODRUM İLÇE ÖRGÜTÜNDEN   YAYINLANMIŞ  ADAY LİSTESİ;

Durmuş ALİ ÖZTÜRK, Erman ARAS, Kerim CANGIR, Mehmet KOCADON, Mustafa SARUHAN, Nuran YÜKSEL, Ümit BALTUTAN

Sonra;

Mehmet KOCADON?un partiye geçişinin esasen bir pazarlık sonucu olduğu, bunun doğruluğu karşısında CHP den yoğun istifaların olacağı, bir ön seçim yapılmadan atama yapılacağı taktirde söylentilerin doğru olduğunun kanıtı olacağı ve bu taktirde buy Disulfiram online de aday adaylarının dolandırılmışlığı gibi bir sonucun çıkacağı, söylentileri dolaştı durdu Bodrumda.

Buna karşın buy Plan B da gerek aday adayları gerekse İlçe ve İl yönetimleri Bodrumda kesinlikle önseçim yapılacağı garantisi aldıklarını söylemeye devam ettiler!

Derken,CHP den bir açıklama;

CHP  Bodrum Adayı:Mehmet KOCADON

Sonra;

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk;

?Partinin belediye başkanın olmadığı ve tek adayın bulunduğu Köyceğiz, Seydikemer, Kavaklıdere ve Bodrum?da atama yapıldı?

Ve yine sonra ama akabinde;

(Tarihsel olarak hep aynı nedenler ile sürekli olarak kullanılmış bir hazır paket, Ülke bazında çok genel, çok bilinen ve çok alışılageldik olanlardan sadece iki örnek)

Nuran YÜKSEL ?Gün, Koltuk Kavgasının Yapılacağı Gün Değildir?

Ayla GÜRPINAR?bireysel tepkileri bir kenara bırakıp, dayanışma içinde birlik olunmalı?

****

Şimdi gelelim Maydanozun faydalarına;

?Gün, Koltuk Kavgasının Yapılacağı Gün Değildir,bireysel tepkileri bir kenara bırakıp, dayanışma içinde birlik olunmalı?gibi bu çok genel ve anlaşıldığı kadarı ile son kullanma tarihi asla olmayan anlayış  bugün şikayetçi olduklarımızın tümünün asıl ve ana sebebidir.

Bu gerektiğinde hemen orta yolcu, yama çözümler ile devam eden anlayış, trafik polisine yakalanınca  ceza yazdırmamaya, veya kaçak yapının görmezden gelinmesine  ikna etme çabasında olan ve sonrasında da haksızlıklardan hukuksuzluklardan şikayetçi olduğumuz anlayışın da ta kendisidir!

Yada, esasen politikanın;

Çoğulu poleis yunanca kelimesinden türemiş ve o devrin birbirlerinden uzakta olan kent-devletlerin idaresi(yönetimi) anlayışından doğmuş olmasına ve, günümüz de doğrusu idare etmek-yönetmek  olarak algılanması gerekirken, tam tersine,  bir hedefe ulaşmak  için başkalarının duygularını okşamak, zayıf noktalarından ya da aralarındaki uyuşmazlıklardan yararlanmak gibi yollarla işini yürütme, yani, çok yüzlülük, bin-bir surat olarak kullanımına alışıklık-savunuculuğu ve öylede devamından yana olmak!

Şunu görmüyor muyuz ?

Adamlar hizmet için var olduklarını söylüyorlar ara sıra!

Ama kimin, nasıl bir hizmet vereceğini biz tayin ederiz diyorlar.

Ve utanmadan Cumhuriyet ve Demokrasiden bahsediyorlar.

Biz de teşneyiz esasen! Yani,  hak ediyoruz, adam yerine koyulmamayı, asıl kendilerinin vekil oldukları iddiasında bulunanların yüzümüze karşı yalan söylemelerine ve onları hoş görmeye!

Bu iş idare-i maslahat ile bitmez!

Söylendiği üzere ve hep olageldiği gibi; ?idare elden gider, maslahat ise elde kalır?

Eğer iktidarın behemehal gitmesini ve bunun seçim yolu ile olacağını ve oy verdiğimiz muhalefet partisinin bunu sağlayacağını

söylüyorsak, iki şey den birini yapıyoruz.

Ya gerçekten böyle olacağını sanan saflarız yada hem kendimizi hem de başkalarını kandırmaya çalışıyoruz.

Zira, iktidarı iktidar yapanın, iktidarda kalmasını sağlayanın da bu bahis konusu muhalefetsizlik olduğu son derece açık ve net artık.

Ve yine kabul etmekten yana olmadığımız, son derece açık ve net başka bir gerçek ise iktidarın bizzat  meydanlara çıkmamız sureti ile gidebileceği!

Arkadaş, buy cytotec bunları biliyor ve korktuğum için kendime dahi itiraf etmekten çekiniyorsam aslında ben, doğru olmayan, tüm yanlış ve kötüler ile  birlikte hareket eden bir  işbirlikçiyim!

Şimdiye kadar farkında değildim diyorsam, safım!

Ve;

Şimdi durumu anlamış isem artık  ne yapacağımıza bir bakalım!

İşe önce ?idare-i maslahat? faslından başlayabiliriz!

 

.

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.