Bodrum Gündem

ZOR GÜNLERDE ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMAK…

17.12.2013
0
A+
A-

Hepimizin yaşamında dönüm noktaları vardır yaşamımızın akışını değiştiren, çevremize, dünyaya farklı bakmamıza yol açan. Yaptığımız seçimler, verdiğimiz kararlar, karşılaştığımız insanlar, yaşamımıza yön verir. Bizi değiştirir.  Seçtiğimiz yol bizi kimi zaman  yorar, üzer, yıpratır. Kimi zaman da geriye dönüp baktığımızda “ne kadar doğru yapmışım” deriz. Bu şansı kaç kişi yakalar bilmem ama yolu Çağdaş Yaşam’a düşenler, Türkan Saylan ve onun yol arkadaşlarıyla tanışanlar çok şanslıdır.

Dışarıdan bakanların  hayrete düştüğü, kiminin bu işin para karşılığı yapıldığını  düşündüğü çok farklı bir ortamda bulursunuz kendinizi.  Türkan Saylan’ın  gözünden bakmayı, yakınmamayı, üretmeyi, dokunulmayanlara dokunmayı, onların yaşamlarında küçücük umut ışıkları yakmayı öğrenirsiniz. Giderek siz onların yaşamını değiştirirsiniz, onlar da sizin yaşamınızı.  Sevgileri biriktirerek çoğalırsınız. Güçlüklerle karşılaştığınızda direnme gücü bulursunuz. Güçlülerin değil haklıların kazanması için daha fazla çalışmak istersiniz. Ufacık bir destek verdiğiniz bir çocuğun attığı sağlam adımların izleyicisi olursunuz. Bazan bir kadından bir mektup gelir acemice bir el yazısıyla kaleme alınmış,hayatında  Çağdaş Yaşam’la değişenleri anlatan.  Bir tatlı sözün, tutulan bir elin, paylaşılan dertlerin, küçücük çözümlerle yaratılan büyük mucizelerin öyküsüdür anlattığı. Gittiği yerde yurt olmadığı için zorlanan bir üniversitelinin  elinden tutacak dostları aramaya koyulursunuz kimi zaman. Sevinirsiniz Çağdaş Yaşam’da tanışan gençlerin dayanışmasını gördüğünüzde.  Bilirsiniz el ele verdiklerinde  bir çok güçlüğün üstesinden geleceklerini.  Yoklukla, yoksullukla baş ederken kimseye boyun eğmeden ayakları üstünde durduklarını  duyar, görür sevinirsiniz. Kızlarınız, oğullarınız olur, ailenize, çocuklarınıza karışırlar.

“ Ben burada çok mutluyum” diye içtenlikle duygularını anlatan bir çocuğun gözündeki sevinci görür, kaç saattir ayakta olduğunuzu, hemen hiçbir şey yemediğinizi, zamanın nasıl geçip gittiğini unutur, ertesi gün için yeni planlar yapmaya başlarsınız. Yüzünü güldüremediğiniz çocuklar düşer aklınıza, yaşam koşullarının bunalttığı kadınlar, çocuklarının eğitimi için para bulamayan ana-babalar, okumak için türlü zorluklarla savaşan gençler.  Kendiniz için kimseden bir şey istememişken, onlar için  herkesi seferber etmekte ,  yardım istemekte zorlanmazsınız.

İki  güzel kadından öğrendiklerinizdir  size yol gösteren. Onların gözündeki ışıktır yolunuzu aydınlatan.

Yaşamlarınıı, hiçbir çıkar ve ayrım gözetmeksizin ülkesi ve onun insanları için çalışmaya adayan, bunu yaparken aklı ve bilimi rehber alan, her türlü haksızlığa, kadın-erkek eşitsizliğine  karşı insan haklarıyla, barışa, demokrasiye, laikliğe, tüm canlıların yaşamına saygılı çevre haklarıyla direnen, emeğin , emekçinin yanında duran , sanata, sanatçıya saygıyı çağdaşlığın gereği sayan barışı, demokrasiyi, laikliği  savunan ve son nefesine kadar çalışmayı ve yazmayı bırakmayan  iki kadın….

Birincisi, tüm zorluklara karşı, bize ”sorunun değil, çözümün bir parçası “olmayı öğreten sevgili cheap Colchicine Türkan Saylan, 78. Doğum gününde 13 Aralıkta yine bizlerle birlikteydi. Çağdaş Yaşam’da onun dokunduğu,güzelleştirdiği  yaşamını değiştirdiği herkes onu andı. Biz de Bodrum’da  gençlerimizle  onun yazdıklarını okuyarak andık. Bodrum Oda Orkestrası’nın klasik müzik konserinde, onun çok sevdiği kemanlardan ezgileri dinledik.

İkincisi “Çağdaş Yaşam, benden bize giden yoldur” sözüyle belki de Çağdaş Yaşamı en güzel tanımlayan hepimize, özellikle gençlere bunun bir yaşam felsefesi olduğunu anlatan sevgili Türkel Minibaş. Valtrex online  En verimli çağında ve sevgili Türkan Saylan’dan birkaç ay önce yaşama veda eden sevgili hocamızın da hemen ertesi gün 14 Aralık’taydı doğum günü.

Bodrum’da Kumbahçe sahilinden, dilek fenerleri uçurduk onlara gençlerimizle birlikte…

Giden fenerlerin ardından gökyüzüne  baktım.  Bize Gülümseyen iki güzel kadın gördüm. Gülümseyerek başka bir kadını gösteriyorlardı . Baktım, o kadın bizim Çağdaş Yaşam’daki yol arkadaşımızdı. Çağdaş Yaşamın 25. Yılında da süren , cezalara, vergilere, çeşitli engellemelere karşı  ” dimdik durarak “ generic Viagra Hiç boşuna uğraşmasınlar, derneğimizi bitiremeyecekler” diyen ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel.

Benden Bize giden yolda, çözümün bir parçası olmayı bilmek , İşe yarayabilmek .Bunu özgürce, boyun eğmeden yapabilmek ,zor günlerde bile “ne kadar doğru yapmışım” diyebilmek.  Bize bu fırsatı sunanlara sonsuz teşekkürler……..

Meral Saraçbaşı

16 Aralık 2013 Bodrum

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Meltem Ulusoy dedi ki:

    Şartlar ne olursa olsun, tıpkı yazıda olduğu gibi, sorunun değil çözümün parçası olan aydın Cumhuriyet kadını Meral Saraçbaşı. Azimli çalışmasından, olayları objektif değerlendirmesinden alınacak o kadar çok ders var ki !