Bodrum Gündem

Yeter Artık! Bitez’in Geleceği İle Oynamayın

03.01.2014
0
A+
A-

Bitez Belediye Başkanı İbrahim Çömez tam 15 yıldır onanmayan imar planları için bakanlığa isyan etti. Her yağışta sel baskınlarının sıklıkla vurduğu Bitez’de imar planlarının onaylanmaması nedeniyle alt yapı ve yol çalışmalarının tamamlanamadığını belirten Çömez “1990 yılında devlet bakanı Vehbi Dinçerler’in öğretmenken tarafına verdiği Çevre Beratı Belgesi ve madalyayı  Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın önüne götürüp bırakacağım, yeter artık Bitez’in geleceği ile oynamaya kimsenin hakkı yok” dedi.

Bodrum Gündem Haber/3 Ocak 2014

Bitez Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Çömez CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve Fen ve İmar İşleri Müdürü Bülent Bardak ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Yağan her sağanak bitez isyan (1)yağmurda derelerden akan sularla cadde ve sokakların dağlardan gelen sel suları nedeniyle göle döndüğünü yapılamayan imar planları nedeni ile çarpık yapılaşmanın meydana getirdiği sıkıntılarla bu sorunun daha da arttığını belirten Çömez “Tam on yıldır belediyede görevliyim, 15 yıldır Bitez beldesinin 1/ bin ve 1/ 5 binlik imar planlarının yapılmasını bekliyoruz. Turizmde dünya markası haline gelen bir kentte 15 yıl plan için beklenir mi? Buraları çok hızlı gelişen kentler. Bitez Koruma Amaçlı İmar ve Revizyon Planları hazırlayarak ilgili bakanlığa gönderdik onaylanmasını bekliyoruz. Alt yapı için 2 milyon 700 bin TL. para ayırdık. Şu anda yeni yollar ve alt yapı yapamadığımız için Bitez’in derelerini yol olarak kullanmak zorunda kalıyoruz, buda sık sık evlerin ve işyerlerinin su baskınlarına neden oluyor. Plansızlık nedeni ile beldedeki azmaklar , hendekler dereler daraldı suyun akışı engellendi. En önemli Atatürk Caddesi’nde DSİ ile anlaşamadığımız için gerekli kanalı açamadık. Bitez hala su içinde yüzmeye devam ediyor” dedi.

bitez isyan (7)Bitez ‘deki su baskınlarını fotoğraflarla anlatan Çömez öğretmenlik yaptığı 1990 yılında okullarda çevre bilincini geliştirmek amacı ile yazdığı bir kompozisyon nedeni ile zamanın Devlet Bakanı Vehbi Dinçerler tarafından Çevre Beratı ve Madalyası ile ödüllendirildiğini belirten Çömez “Bitez’i korumak için yaptığımız planlara bugüne kadar onay gelmemesi her sağanak yağışta belde halkının kabusu olmayı sürdürüyor. Onaylanmayan planların neden onaylanmadığını da bilmiyoruz. Bu nedenle bir zamanlar yine devletin bir bakanının verdiği Çevre Beratı ve madalyayı bugünkü Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın önüne götürerek koyup isyanımı dile getireceğim” dedi.

Çömez konuşmasının sonunda 12 Ocak tarihinde Bitez’de Mandalina Festivali düzenleneceğini söyledi.

.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. bitezliler dedi ki:

    Başkanda gelişme var.önceki taşkında ATATÜRK BULVAR DERESİNDE taşın üstüne ayakkabı ile tünemişti,şimdi daha tedarikli ayağında çizme var.bu bile bitez için büyük gelişme!!!