Bodrum Gündem

“Kamu Yararına Olmayan İhaleler İptal Edilmelidir”…

10.01.2014
0
A+
A-

9 Ocak 2014 tarihinde IMEAK DTO Bodrum Şubesinde, DTO Bodrum Şubesi, Bodrum Ticaret Odası, TURSAB BYK, Denizciler Derneği ve BODER in katılımıyla gerçekleşen toplantıda Gökova’ya yapılması planlanan termik santralle ilgili konunun takibi amacıyla Bodrum-Gökova Platformu kurulmasına ve ilgili diğer  Sivil Toplum Kurumlarının platforma katılımının sağlanması kararlaştırıldı.

treatment of mania Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem/10 ocak 2014

Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube merkezinde gerçekleştirilen toplantı sonrasında, ÖİB tarafından 23.11.2013 tarihi itibari ile Kemerköy ve Yeniköy Termik Santrali ile birlikte Gökova Körfezi’nde yer alan Kemerköy Liman Sahasının  özelleştirilmesi ihalesi hakkında kamuoyunu aydınlatacak yazılı bir açıklama yapıldı.

Yapılan Basın açıklamasının detayları;                

Bilindiği üzere, ÖİB tarafından 23.11.2013 tarihi itibari ile Kemerköy ve Yeniköy Termik Santrali ile birlikte Gökova Körfezi’nde yer alan Kemerköy Liman Sahasının  özelleştirilmesi için ihale açmış olup, son teklif 24.01.2014 olarak belirlenmiştir.

Kamu yararına olmayan bu ihaleler iptal edilmelidir.

Buy Cialis super active purchase Clonidine Teknik ve Çevresel Nedenler;

a) Öncelikle Kemerköy Termik Santrali’nin önünde bulunan 130 metre boyundaki iskele arka sahası ile birlikte liman olarak ihale şartnamesinde yer almaktadır. Gökova Körfezi dünyanın tanıdığı MAVİ YOLCULUK diye adlandırılan ve  1500 den fazla ahşap yelkenli tekneden oluşan filo ile gerçekleştirilen deniz turizminin merkezi, yerli ve yabancı binlerce teknenin ziyaret ettiği arkeolojik, doğal vb neredeyse tamamı koruma altında benzersiz koylarıyla bir dünya doğa kültür mirasıdır. Buradan yapılacak ağır yük (kömür , çimento, mermer vb) elleçlenmesi hemen yanı başında önemli bir turizm merkezimiz olan Ören beldesinin yazları hakim rüzgarın etkisi ile toz toprak altında kalmasına neden olacaktır.

Kaldı ki, yıllar önce Gökova’nın turizme ayrılması ve gemi trafiğine açılmaması için alternatif olarak yeni Güllük limanı yapılmıştır ve başarı ile çalışmaktadır.

b) Santral bölgesindeki kömür kaliteleri ve miktarı santrallerin tam verimli olarak çalışmasına uygun olmadığı bilirkişi raporlarında mevcuttur. Sonradan takılan baca filtrelerinin de ekonomik nedenlerle tam çalıştırılmadığı söylenmektedir.

c) Bölgemizin iklim koşulları düşünüldüğünde alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelinmesi çevre ve doğa açısından zorunluluktur.

d) Termik Santralin limanını kullanacak gemilerin balast suları (denge için depolara başka denizlerden alınan sular) yük alınırken denize boşaltılacaktır. Bu ise yarı kapalı bir körfez olan Gökova’nın biyolojik yapısını olumsuz etkileyecektir. Yüzlerce özel ticari, yerli/yabancı yatın dolaştığı bölge seyir güvenliği açısından uygun olmayacaktır. Herhangi bir gemi kazası, uzun vadeli, onarılmayacak bir çevre faciasına dönüşebilir.

Çeşitli düzeylerde yapılmakta olan Kıyı Master Planında ve fiziki olarak, Gökova tam bir Turizm merkezidir ve birçok açıdan koruma altındadır. Deniz Turizminin gözbebeği olup, cennet gibi benzersiz koylarıyla, Türkiye’nin özelliği bir Turizm ürünü olan Mavi Yolculuk filosunun en önemli çalışma alanıdır. Arkeolojik, doğal, otantik, sualtı değerleri vb. özellikleriyle Dünya Kültür Mirası olup, ticaret ötesi/üstü bir değere sahiptir. Dünyanın gelecek kuşaklarına bırakılması gereken bir mirastır.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.