Bodrum Gündem

Yerelin Bütün Yetkisi Alındı

Yerelin Bütün Yetkisi Alındı
06.02.2014
0
A+
A-

Bodrum Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Bodrum Lions Kulübü ve Bodrum Mausoleum Yeni Yüzyıl Lions Kulübü’nün konuğu oldu. Kissebükü ile ilgili soruyu yanıtlayan Kocadon; “Şu anda mevcut iktidar, yerellerin bütün yetkisini elinden aldı.” Dedi.

Bodrum Gündem/6 Şubat 2014

Bodrum Lions Kulübü Başkanı Dr.Nüket Vural ve Bodrum Mausoleum Yeni Yüzyıl Lions Kulübü Başkanı Almila Eyibilir başkanlığında baskan mehmet kocadon lionslarin konugu oldu (8)gerçekleşen toplantıya, iki kulübün üyeleri katıldı. Bodrum LVZZ Otel’de düzenlenen toplantının konuğu ise Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’du.

Yıkılmaz denilen yerleri yıktık, geçilmez denilen yerleri geçtik, yetiştirilmez denilen yerleri yetiştirdik”
Başkan Mehmet Kocadon, Bodrum Belediyesi’nin çok önemli işlere imza attığını ifade ederek, “Bodrum halkı yapılanları takdir ediyor. Biz de elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Yıkılmaz denilen yerlerin yıkılması, geçilmez denilen yerlerin geçilmesi, yetiştirilmez denilen yerlerin yetiştirilmesi; hepsi bunun en güzel örneği. Şu anda bakın, seçime girecek bir belediye başkanı olarak hala Bodrum’un sokaklarını kazıyorum. Kimisi eleştiriyor, hayır eleştirme kardeşim! Önce kazma nedenini bir sor bakalım. Neden kazıyorum biliyor musunuz arkadaşlar? Telafisi olmayan tek şey sağlıktır.” şeklinde konuştu.
baskan mehmet kocadon lionslarin konugu oldu (5) “Seçime Giriyorum Diye Halkımın Sağlığını Bir Kenara Atamam.”
Başkan Kocadon, çalışmaları devam ettirirken halkın sağlığını birinci planda tuttuklarını belirttiği konuşmasında şunları söyledi: “Bugün Bodrum’da, benim bölgemde, ben göreve geldiğimden beri 50 km asbest boru vardı. Şu anda 30 km’sini tamamladım. Bunu niçin yapıyorum? Çünkü bu altyapı, 2014 Mart ayından sonra büyük şehire geçecek. Ben kazıyorum, geçiyorum diyemezsin. İzin almak zorundasın ve ben seçime giriyorum diye de halkımın sağlığını bir kenara atamam. Önce benim halkımın sağlığı. 2014 Mart ayına kadar, su depolarından su borularına kadar her şeyi değiştireceğim. 2014 yılı Mart ayına kadar halkımızın sağlığı için yerleri kazacağım ve halkımı bu sağlıksız borulardan kurtaracağım.”

baskan mehmet kocadon lionslarin konugu oldu (4) “Vicdanen Elimden Gelen Her Şeyi Yaptım”
Dünyada en güzel şeyin “sevilmek” olduğunu belirten Kocadon, “15 yıldır görev yaptığım bu süre içerisinde ben, hiç haksız bir insanla karşılaşmadım. Haksız bir insan hiç gelmedi karşıma. Herkes kendine göre haklı. Kaçak inşaattan gelir ya da başka şeylerden gelir. O, öyle bir anlatır ki; bir kamyon tuğla alıvereyim de bitirsin dersin. Biz karşımıza gelen herkesi dinleriz, yardım edebiliyorsak da ederiz. O vatandaş kapıdan çıktıktan sonra, ister ‘başkanı kandırdım’ desin, ister ‘başkanı uyuttum’ desin. O, onun sorunu artık çünkü ben, vicdanen elimden gelen her şeyi yaptım onun için. Ne mal, ne mülk, ne para… O yüzden, dünyada en güzel şey sevilmek. Ben bunu sizler sayesinden yaşıyorum. Gittiğim her yerde, köylerde, başka yerlerde hep bunu görüyorum.” diye konuştu.

baskan mehmet kocadon lionslarin konugu oldu (7)“Hırs Mantığın Önüne Geçince, Sevginin De Önüne Geçer.”
Kocadon, buy Retin-A online “Bazen hırsımız mantığımızın önüne geçiverir. Düne kadar iyiydik de bugün ne oldu? Bu hırs mantığın önüne geçince arkadaşlar, sevginin önüne de geçer. Hatta öle bir şey olur ki, bireysel menfaatler de gündeme gelir. Bir bakarsınız; ‘başkanım ben sizden bir şey istedim de siz yapmadınız, işte o yüzden ben öbür tarafa gidiyorum.’  der. Ben senin siyasi görüşüne saygılıyım ama sen hırsın için, menfaatin için öbür tarafa gidiyorsan, bu işte bir yanlışlık var.” dedi.

“900 Tane Çocuğumuzun Spor Yapmasını Sağladık”
Lasix online “Önemli olan kalıcı projelere, halkımızın ve çocuklarımızın geleceği için, sağlıklı nesiller yetiştirmemiz için yapılacak projelere katkı sağlamamız lazım.”
diye konuşan başkan, “Ben görev yaptığım süre içinde bakıyorum arkadaşlar; bir sağlık bakanlığı gibi, bir milli eğitim bakanlığı gibi, bir karayolları gibi çalışmışım. Bizim en büyük sorumluluğumuz ne biliyor musunuz? Yolu bugün yaparsınız, yarın da yaparsınız ya da bir hafta su akmaz, üç gün sonra akar ama o çocuklarımıza zamanında eğitim veremezsek, zamanında spor alışkanlığı edindiremezsek, çok geç olur. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için elimden gelen her şeyi yapıyorum. Okullara çok büyük katkılar sağladık, spora çok büyük destek verdik. 900 tane çocuğumuzun spor yapmasını sağladık.” şeklinde konuştu.

baskan mehmet kocadon lionslarin konugu oldu (9)“Bodrum Olarak Güçlü Olmalıyız. Türkiye’de Güç, Siyasetten Geçiyor.”
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, konuşmasının ardından Lions Kulübü üyelerinin merak ettikleri soruları yanıtladı. Kissebükü’ndeki çalışmalar hakkında bilgi almak isteyen bir Lions üyesinin sorusunu Başkan Kocadon şöyle cevapladı:  “Şu anda mevcut iktidar, yerellerin bütün yetkisini elinden aldı. Biz akşama kadar burada, ‘orayı imara açmayalım, burayı imara açmayalım’ diyelim. Vatandaş, bir yerin belediyesine müracaat ettiğinde, belediye buna hayır dese bile, bu vatandaş alıp bu dosyasını bakanlığa gittiğinde, imar planı da yaptırabiliyor, inşaat ruhsatını da kestiriyor, arkadaşlar. Onun için güçlü olmalıyız. Türkiye’de güç, siyasetten geçiyor. Bu yüzden Bodrum için mücadele etmeliyiz ve ben de sonuna kadar edeceğim.”

baskan mehmet kocadon lionslarin konugu oldu (7)“Her Türlü Baskıya Dayanacağım. Çünkü Ben Bu Gücü Sizden Alıyorum.”
Başkanın bu sözlerinin ardından bir Lions üyesinin, “Peki dayanabilecek misiz? Her türlü baskıya dayanabilecek misiniz?”, şeklindeki sorusuna Başkan Kocadon, “Dayanacağım, hem de her türlü baskıya dayanacağım. Çünkü ben bu gücü sizden alıyorum “ diyerek cevap verdi. Başkanın verdiği cevap karşısında Lions üyesi ise, “Doğruyu söylediğiniz için teşekkür ederim başkanım!” dedi.

“Belediyeler Kapansa Bile, Yerinde Hizmetler Devam Edecek. Onun İçin Rahat Olun”
Bir başka kulüp üyesi ise “Bildiğimiz kadarıyla tüm belediye personelleri Bodrum Belediyesi’nin personelleri olarak çalışmaya devam edecek. Ancak mevcut belediye binamıza bakın, almaz bu kadar personeli. Her gün düşünüyorum, soruyorum; 1 Nisan’dan itibaren, 31 Mart’tan itibaren yeni bir belediye yeri neresi olabilir? Nasıl bir konum seçilir? Bunu kendime de soruyorum. Cevabını bulamıyorum, soruyorum ama kimse de bilmiyor.” Buy cheap Topamax diyerek başkanın konu hakkında bilgi vermesini istedi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise konuyla ilgili şu bilgileri verdi:  “Senin mesleğinle ilgili nereye gideceksin biliyor musun? Ortakent’e. Orada çok güzel bir belediye binası var. Orayı İmar Müdürlüğü yapacağız. Elimizde o kadar güzel belediye binalarımız var ki… Bunların hepsine birçok görevler üstlendirdiğimiz zaman, Bodrum Belediyesi sadece protokol yeri olacak. Ben özellikle imar planlarıyla ilgili bir müdürlük kurmak istiyorum. Çünkü bizim imar planlarıyla ilgili birçok sıkıntımız var, biliyorsunuz. Şimdi artık bütün belediyeler bir olunca, ayrı bir müdürlük kuracağız. Bu müdürlükte de özellikle sadece planlama ile ilgili çalışacak bir müdürlüğümüz olacak. İmar müdürlüğümüz ayrı, planlama müdürlüğümüz ayrı olacak. Bunda da şuan düşündüğümüz yer, Ortakent Belediyesi’nin binası. Bu arada beldede yaşayan arkadaşlarımız da, aman gece rahat uyusunlar. ‘Ya biz ne olacağız’ demesinler. Arkadaş, ben yerinde hizmete inanan bir insanım. Yerinde hizmetler devam edecek. Biz sadece mega projeleri bir yerde toplayacağız. Bunun dışında, diğer yaşam fonksiyonlarınız bugün neyse yarın da aynısı devam edecek. Onun için rahat olun.”

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.