Bodrum Gündem

Bin İşçi Daha Alınacak

Bin İşçi Daha Alınacak
21.02.2014
0
A+
A-

AKP Bodrum Belediye Başkan Adayı Ali Server Yazgan, belediyeciliğin bilinçli, geniş bir ufukla, umut vaat edecek şekilde yapılması gerektiğinin altını çizerek Buy Cialis Soft Sosyal Belediyecilik yapacağız” dedi. buy Tadalafil online

Bodrum Gündem/21 Şubat 2014 buy esomeprazole

Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla seçim startını veren Ak Partili Başkan Adayı Yazgan, Ankara dönüşü yaptığı açıklamada yine Bodrum Belediyesine dönük projelerini anlattı.

bin_isci_alinacak_akp_yazgan2Sosyal belediyecilikten ödün vermeyeceğini ifade eden Yazgan, “Şehit yakınları, gazilerimiz, dul ve yetimlerimiz başımızın tacı olacaktır. Bahsettiğim bu kişilerin evlerinin bakım ve onarımı, ihtiyaçlarının karşılanması konusunda belediyemizde özel bir birim oluşturulacak. Şehit ve gazi yakınlarını istihdama teşvik edecek, işyeri açma konusunda yardımcı olacağız. İmkanları  yoksa belediye bütçesinden teşvik vererek onların yanında olacağız. Türkiye’de sosyal belediyeciliğin öncülüğünü yaparak hizmet nasıl yapılırmış herkese göstereceğiz” dedi.

“Eğitime Tam Destek”

“Eğitim olmazsa olmazlarımızdan” diyen Yazgan, açıklamalarının devamında projelerini şu şekilde sıraladı: “Turgutreis Belediye başkanlığım dönemimde tüm okullarımıza büyük destek sağladım. Beldeye iki adet okul kazandırdım. Şimdi görüyorum ki Bodrum yarımadasında da okul eksikliği var. Yavrularımızın daha iyi eğitim alabilmesi için belediye olarak tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Okullarımızda gerekli görülen tüm tadilat, tamirat, spor ve oyun alanları tarafımızdan yapılacak. Maddi durumu olmayan ailelerimizin çocuklarına Belediyemiz tarafından burs verilecek ve tüm eğitim boyunca başarılı öğrencilerimizin eğitimine katkı sağlayacağız. Bu anlamda tüm sivil toplum örgütleri ve halk eğitim merkezlerimiz ile birlikte çocuklarımızı sosyal projelere teşvik edecek, uygulanacak tüm projelerde başarılı öğrencilerimize gerekli burs ve teşvik verilecektir. Ak Partinin eğitime verdiği destek uygulanan Fatih projesinde bir kez daha kanıtlanmıştır. Artık defter ve kalem yerine tablet ile hızla gelişen teknolojiye eğitim camiamızda ulaşmıştır.”

“Belediyeye Bin Kişi Alınacak”

Tüm bu projeleri uygulanabilir hale getirmek için belediye bünyesine bin kişi alınacağını söyleyen Yazgan; “Şuan tüm yarımadada belediyelerde toplam işçi ve memur sayısı iki bindir. Ama bu rakam yetersiz olup, sağlıklı hizmet verebilmemiz için çalışan bu arkadaşlarımızın kılına zarar vermeden bin kişi daha istidam edeceğiz. Bodrum yarımadasında yaşayan ve geçim sıkıntısı çeken, işi olmayan insanları belediyemiz bünyesine alarak onlara katkıda bulunacağız. Hiç bir parti, cinsiyet, etnik köken, memleket ayrımı yapmadan köylerimizde yaşayan, işi olmayan, ihtiyaç sahibi aile bireyleri önceliğimiz olacaktır.” dedi.

Yazgan, sosyal projeler kapsamında ayrıca aile yaşam merkezi, gençlik bilgi ve kültür merkezi, şefkat evi, yaşlıya hizmet merkezi, engelliler kültür yaşam merkezi, madde bağımlıları rehabilitasyon merkezi, meslek edindirme kursları gibi sosyal ve kültürel içerikli merkezler oluşturularak, aile bireylerinin tamamını kapsayan yaşlı, genç, engelli herkese hizmet edecek merkezler oluşturulacağını söyledi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.