Bodrum Gündem

BU SEÇİM KİMİN SINAVI?

30 Mart gününe az bir süre kaldı. Belediye başkan adayları ile birlikte meclis adayları çekirge misali, bir orada bir burada Bodrum’un geleceğine yönelik projelerini ve geçmiş dönemde yaptıklarını anlatıyorlar.

Seçim süreci, özellikle iki Mehmet ve Premarin 0.625mg methotrexate online ekipleri order misoprostol online için oldukça başarılı ilerliyor.

İki Mehmet ve partileri de bu seçim sürecinde önemli bir sınavdan geçiyor.

CHP liste krizini son dönemdeki seçim ofislerinin açılışlarında ve özellikle CHP Bodrum Merkez Seçim ofisinin açılışı ile çözmüş görünüyor. Oldukça yoğun bir katılım ile gerçekleşen açılış adeta miting havasında yapıldı. CHP’nin başkan adayı Mehmet Kocadon’un performansı da çok iyiydi. Özellikle halkın arasına karışarak insanlara dokunarak, doğaçlama konuşması çok etkili oldu. Yoğun katılımın olması seçmeni de mutlaka etkileyecektir. Bodrum’da yaşayanlardan oluşması, yerel halkın bu açılışa katılması ise CHP örgütü ve Mehmet Kocadon’a büyük moral verdi. Diğer taraftan özellikle köylerde bire bir çalışan meclis üyesi adayları da Mehmet Kocadon’un gücünü artırıyor.

MHP Meclis listesinde önemli isimlere yer vererek önemli bir adım atarken, her görüşten seçmenin oyuna talip olduğunu gösterdi. Mehmet Tosun’da yoğun çalışma temposunu sürdürüyor. MHP’de yerel seçimlerde iddiasını sürdürerek diğer partiler ile arasını açmış durumda.

30 Mart yerel seçimlerinin en başında sokakta konuşulduğu ve beklendiği gibi iki Mehmet arasında olduğu neredeyse kesinleşmiş gibi.

Elbette siyasette son 24 saat önemlidir.

Bu önemli sınavda en çok üzülen AKP tabanı olacak gibi görünüyor. Çünkü iktidar partisi hükümet olmanın avantajını Bodrum’un önüne koymasına karşın, etkili olamadı, olamıyor da. AKP seçmeni başta, genel merkez de bunun hesabını mutlaka ilerleyen süreçte teşkilatın yerel yöneticilerinden soracaktır.

CHP ve MHP dışında bu yarışta bizde varız diyen partiler başkanlığı kazanmaktan daha çok fikirlerini, projelerini ve ideolojilerini öne çıkartan bir performans sergiliyorlar. Her biri oldukça önemli noktalara dikkat çekiyorlar, önemli projeleri yurttaşların önüne koyuyorlar. Bir çoğu aklı başında ve keşke gerçekleştirilebilse denilecek projeler doğrusu. Lakin bu projelerin en azından bir kısmının kazanacak başkan ve ekibi için ışık olmasını umut ediyorum.

Keşke yasalar düzenlense de her görüşün yerel meclislerde her görüşün temsil edilebilmesi gerçekleşse.

Aslında sınava giren sadece adaylar değil, seçmende sınava giriyor.

Bodrum seçmeni bu güne kadar adaylara ders verecek seçimler yapmıştır. Daima dengeyi korumuş ve adayları yönlendirmiştir. Bodrum seçmeni bu seçimde sadece Bodrum’u yönetecek kişileri değil, aynı zamanda Muğla’nın tamamını yönetecek kişileri de seçecek.

Bodrum seçmenini sıkı bir sınav bekliyor.

Bu sınavda seçmene çalışmadığı yerden soru geliyor. Büyükşehir siteminin ne getirip, ne götüreceğinden habersiz. Muhalif adayı seçerse bir dert, iktidarın adayını seçerse başka bir dert, birini başka, diğerini başka seçerse bir dert. Seçmenin derdi saymakla bitmiyor yani.

Büyükşehir ile ilgili olarak biz seçmenler yeterince bilgilendirilmedik. Bunun sorumluları siyasi partilerdir. Bu güne kadar Büyükşehir yasası ile ilgili en kapsamlı bilgilendirmeyi Musa Gökbel yaptı. Lakin o da adaylık yarışı içindeydi, doğal olarak verdiği bilgiler ne kadar anlaşıldı, bilinmez.

Bodrum’da Büyükşehir adayları içinde en çok CHP adayı Dr.Osman Gürün’ü gördük. Gürün’de Büyükşehir yasasının neler getireceği, götüreceği konusunda yeterince bilgilendirme yapamadı. Büyükşehir yasası ile ilgili mecliste yoğun bir muhalefet yapan ve bu konuda en bilgili adaylardan birisi olan Mehmet Erdoğan ise Bodrum’a geldiği hiç duyulmadı. Bu yazıyı yazdıktan sonra MHP Muğla Milletvekili ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mehmet Erdoğan ile karşılaştık ve Erdoğan Büyükşehir yasasının ne getirip ne götüreceği konusunda düzenlenecek bir seminere katılabileceğini ifade etti. Bu konunun siyasi rekabetin çok ötesinde bir konu olduğunu da sözlerine ekledi. Doğrusu çok haklı. Bu konu siyasi rekabetin çok üzerinde ulusal çıkarlara ve Türkiye’nin geleceğine etki yapacak bir konu.

AKP’nin adayı Prof.Mansur Harmandar ise sakin, sevimli, muhabbetli bir hoca olarak dolaşıyor, ama onunda Büyükşehir yasası ile ilgili neyazıkki doyrucu bir şey dediği yok.

Artık bu saatten sonra, biz seçmenin bahtına ne çıkarsa demek durumundayız.

Sınav sonucu adaylar 30 Mart gecesi karnelerini alacaklar. Biz seçmende karne alacağız. Başkan adaylarından birisi ve 31 meclis üyesi adayı gülerken büyük bir bölümü üzülecek. Seçilemeyenler bir dahaki seçimler için 1 Nisan’dan itibaren çalışmaya başlayacaklardır. Belki bir kısmı da siyasete küsecektir.

Adaylar için 30 Mart Yerel Seçimleri önemli bir sınav.

Lakin esas sınavı seçmen verecek.

Üstelik sorulardan birisi hiç çalışmadığı yerden gelecek…

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. arzu dönmez dedi ki:

    benbir SERVERALİYAZGAN magduruyum. Bu kişinin geçmişine bakıldıgında benımgibi nice magdurları oldugu halde nasıl tekrar bu arenaya çıkıp insanların yüzüne bakabiliyor.sayın Yazgan önce kendi ailesini idare etsin sonra mülkiye amirligine soyunsun.yoksa bodrumunda kapısınabirgün icra memurları dayanıp burası bankalara geçti burda oturmanız kanunen yasak dendiginde o kadar insanı alabilecek yeni yerleşim beldesi de bulunamaz.
    hele birde verdighiniz depozitolar ve kiralar geri verilmeyip üstüne yatılırsa vay halimize!!!! benden uyarması ben mülkiye amiridir güvendim sabaha bu şekilde uyandım.aman sız yaşamayın .