Bodrum Gündem

Yetti Gari Yahu! (VİDEO HABER)

13.03.2014
0
A+
A-

Bodrum Sanayi Esnafı Başkan Mehmet Tosun onuruna yemek düzenledi. Yemeğe katılan Başkan Mehmet Tosun, esnafın tezahüratları ve yakın ilgisiyle karşılaştı. Bodrum’a ve esnafa sahip çıkacaklarını söyleyen Başkan Mehmet Tosun, esprili bir şekilde “Yetti gari yahu!” deyince, uzun süre alkışlandı. Başkan Mehmet Tosun esnafa mağdur edilmeyecekleri konusunda teminat verdi.

)

purchase Prozac Bodrum Gündem/13 Mart 2014

MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, onuruna düzenlenen yemeğe katıldı. Bodrum Sanayi Sitesi’nde düzenlenen yemeğe ekibinden bazı üyelerle birlikte katılan Başkan Mehmet Tosun, “Hep beraber Bodrum’a ve esnafımıza sahip çıkacağız arkadaşlar. Yetti gari yahu!” deyince, esnaf uzun süre alkışladı.

mehmet tosun onuruna yemek (16)“Tosun Gelecek Yüzler Gülecek”

Başkan Mehmet Tosun’u tezahüratlarla karşılayan esnaf, “Başkan gelecek, esnaf gülecek.”, “Tosun gelecek, yüzler gülecek.” ve “En büyük başkan bizim başkan.” Erectile Dysfunction tezahüratlarında bulundu.

Bir esnaf, “Garibanın, gençlerin, herkesin umudu olacak, umudu olsun Mehmet Tosun. Sayın Başkanım Bodrum Belediye Başkanlığı hayırlı uğurlu olsun!” diye konuştu.

“Korkmayın!”

Başkan Mehmet Tosun ise, “Samimi olarak söylüyorum, Konacık’taki sanayimizde 172 tane dükkânımız var, hiçbir akrabamıza, hiçbir partilimize, dükkân sahibi olması noktasında taviz vermedik. Bizim için önemli olan şu; sizin dükkân sahibi olmanız, sizin rahat etmeniz, sizin iyi şartlarda hizmet vermeniz arkadaşlar. O yüzden sizinle birlikte çalışıp, alternatif proje üretmeden, buradaki esnafımızı taşımadan, buradaki mal sahiplerini mağdur etmeyecek bir düzenleme yapmadan, hiçbir yeri ne ben yıkabilirim ne de başkası yıkabilir, korkmayın!” order Prozac dedi.

Yapılan dedikodulara değinen Başkan Mehmet Tosun, “Bodrum ile ilgili geleceğe yönelik bir yönetim anlayışı, bir vizyonu olmayan arkadaşlarımızın sokakta dedikodu yaparak ürettikleri, acaba esnafı kandırır da Mehmet Tosun’a karşı ‘yahu bu adam buraları yıkar mıkar’ deyip de ‘örgütler miyiz, bunu da sandığa yansıtabilir miyiz’ düşüncesiyle yapılmış dedikodudan ibarettir bunlar, benden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın arkadaşlar.” şeklinde konuştu.

mehmet tosun onuruna yemek (15)“Sizin Kaynaklarınız Heba Ediliyor”

“Siz dükkânınıza bir çırak alırken bile, birtakım kriterleriniz var; ‘bu işten anlıyor mu, yatkın mı, yapabilir mi’ diye sınıyorsunuz. En azından bir beyin süzgecinden geçiriyorsunuz.” diyen Başkan Mehmet Tosun, “Arkadaşlar maalesef ve maalesef Bodrum Yarımadası’nda sizin paralarınızla gereksiz yatırımlar yapılıyor, sizin kaynaklarınız heba ediliyor. Sizin burada bu işlerle ilgili bir kriteriniz olmasına rağmen belediyede hiçbir kriter yok ve bu işi emin ellere teslim etmemiz lazım, başka çaresi yok.” dedi.

Esnaf Çamur İçinde

Bir esnaf çamur içindeki sanayiyi göstererek, “Başkanım 20 seneden beri yeni asfalt atılıyor daha, o da yarım kaldı. Yağmurda başladılar bitiremediler, vatandaş mağdur durumda.” diyerek şikâyette bulundu. Bir başka esnaf ise, “Bodrum betonlaşıyor, ne zaman duracak bu betonlaşma?” diye sordu.

mehmet tosun onuruna yemek (14)Rantçılara Göre Değil Vatandaşa Göre

Başkan Mehmet Tosun, “Belediye başkanı olduğumuz andan itibaren tüm Yarımada geneline yönelik bir planlama yapacağız. Her şeyin adını orada koyacağız. Nereye sanayi yapacağız, turizmin geleceğini nasıl teminat altına alacağız, terminali nereye taşıyacağız, esnafın geleceği ne olacak, yapılaşmalar ne olacak, narenciye bahçelerimiz ve doğal güzelliklerimizi nasıl koruyacağız, hepsini, şu anki mevcut yapılaşmalarımız da dahil hepsini o plana yansıtacağız ve o planlardan taviz vermeyeceğiz arkadaşlar. Bodrum Yarımadası rantçıların talepleri doğrultusunda değil, siz Bodrumlu vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda gelişecek. Yani bunlardan taviz vermeyeceğiz.” dedi.

“Hakkından Gelemiyoruz Basıyoruz Gidiyor”

Bir esnaf ise denizlerin kirlenmesine dikkat çekerek, “Şu anda görevde bulunan yetkili birisi diyor ki, ‘Biz hakkından gelemiyoruz basıyoruz gidiyor foseptiği, basıyoruz gidiyor’ diyor. Var mı böyle bir şey yahu!” diyerek yakındı.

“Burası Dağ Başı mı?”

mehmet tosun onuruna yemek (13)Bir başka esnafın mafya dedikodularına dikkat çekmesi üzerine ise Başkan Mehmet Tosun şunları söyledi:

“Burası dağ başı mı? Ben 10 yıldan beri Konacık’ta belediye başkanı mıyım? 2004’te aday olduk seçildik, 2009’da tekrar aday olduk yüzde 68 oy aldık mı? En yüksek oy oranıyla seçildik mi? 10 yıldan buyana da herkese hizmet ediyor muyuz? Peki 2004’ten önce Konacık’ta mafya var mıydı? Tefeciler var mıydı? Kim bunları gönderdi arkadaşlar ya? Biz gönderdik. Bakın benim arkamda, Bodrum Yarımadası’ndaki vatandaşlarımız ve meclis üyelerimiz haricinde kimse yok arkadaşlar. Acabası yok bu işin, mafyaya, illegal yapılanmalara, Bodrum’un ranta yönelik oluşumlarına, gereksiz yapılaşmalara asla müsaade etmeyeceğiz.”

mehmet tosun onuruna yemek (11)“Böyle Bir Demokrasi Nerede Var?”

Başkan Mehmet Tosun yönetimi süresince muhalefet partilerinin düşüncelerine de önem verdiğini anlatarak, “Bu arkadaşınız 2009’dan buyana, Konacık’ta seçime girmiş üç partiyle, CHP, AKP ve MHP’nin temsilcileriyle, her Ocak ayında yılda bir sefer Konacık Belediyesi’nin hizmetlerini masaya yatırır. Beni eleştirirler arkadaşlar. Böyle bir demokrasi nerede var, siz burada görüyor musunuz?” diye sordu.

Esnaf Başkan Mehmet Tosun’u, karşıladığı gibi tezahüratlarla uğurladı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.