Bodrum Gündem

Doğal afet mağduru çiftçilerin borçları ertelenebilecek

Doğal afet mağduru çiftçilerin borçları ertelenebilecek

31 Aralık 2022’ye kadar çiftçinin tarımsal kredi borcu ertelenip/taksitlendirilebilecek.

Bodrum Gündem Haber

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan Sordu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli cevap verdi: “1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında meydana gelebilecek doğal afetlerden etkilenildiğinin tespit edilmesi halinde çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının ertelenmesi/taksitlenmesi gerçekleştirilmektedir.”

CHP Muğla Milletvekili Suat Özcan, 28 Ocak 2021 tarihinde Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye verdiği soru önergesinde çeşitli nedenlerden dolayı (afet, fırtına malın elde kalması vb.) zarar eden üreticilere hükümetin destek olup olmayacağını sormuştu. Verilen soru önergesine gönderilen cevapta Bakan Pakdemirli “1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2022 tarihleri arasında meydana gelebilecek doğal afetlerden etkilenildiğinin tespit edilmesi halinde çiftçilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan tarımsal kredi borçlarının ertelenmesi/taksitlenmesi gerçekleştirilmektedir.” dedi.

Üreticilerin her zaman desteklenmesi gerektiğini söyleyen Özcan: “Çiftçimizin her zaman yanındayız, sorunlarını yerinde tespit ediyor, onların çözülmesi için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman çiftçimizin ve üreticimizin yanındadır. ”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.