Bodrum Gündem

Polis Kaçtı Öğrenciler Kovaladı

16.03.2014
0
A+
A-

Bodrum’da Umurça İlköğretim Okulu ziyaret eden polis ekiplerine öğrenciler zor anlar yaşattı. Sorularının yanı sıra, silah, kelepçe, telsiz ve biber gazını görmek istedikleri polislerden birinin armalarını söküp, hediye almak için polislerin peşinden koşanlar oldu. Okul bahçesinde yaşanan kovalamaca ilginç görüntüler oluşturdu.

Bodrum Gündem/15 Mart 2014

Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği görevlileri ile motorize polis ekipleri Umurca İlkokulunu ziyaret ederek 1’inci sınıf polis öğrenciler (1)öğrencileriyle bir araya geldi. Miniklerin polisle tanıştığı ve polisin görevlerinin anlatıldığı ziyarette, çizgi film kahramanlarına yer verilen slayt eşliğinde öğrencilerin dikkat etmeleri gerekenler anlatıldı. Öğrencilere, tanımadıkları kişilere karşı dikkatli olmaları, verdikleri şeker ve çikolatayı yememeleri,  onların yanına gitmemeleri,  velilerinin haberi olmadan hareket etmemeleri gibi konularda uyarılarda bulunuldu. 155 Polis İmdat hattı numarası öğretilen öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Polisin görevleri de anlatılan öğrencilerin özellikle silah görmek istemeleri dikkat çekti.  Tehlikeli olduğu anlatılan silah haricinde diğerleri öğrencilere gösterildi. 

Kelepçe İle Oynadılar…

Kelepçeyle oynayan çocukların, telsizden anons yapıp, haber merkezi ile iletişim kurmaları onlar için zevkli bir oyun oldu.  “Hısızları ayaklarından bağlıyor musunuz?  Hırsızları yakalamazsanız ne yaparsınız?  Numaranızı unutursak ne yapacağız” gibi sorular yöneltilen emniyet güçleri, sınıftan çıkarken söylemek istedikleri bir şey olup olmadığını sorduğu öğrencilerden biri “Halen silah göstermediniz” diye karşılık verdi.  

Okul bahçesinde bindikleri ekip otolarında siren çalan öğrenciler daha sonra resmi ve sivil polis memurları ile oyunlar oynadı.  Emniyet güçleri okuldan ayrılmak üzereyken,  pencereden onların 1’inci sınıflarla oyun oynamalarını gören ve hediye dağıttıklarını öğrenen 2’inci sınıf öğrencileri de hediye almak istedi. Bahçeye inen öğrencilerin çığlık çığlığa kendilerine sarılmaları polisleri bir yandan gülümsetirken bir yanda da zor anlar yaşattı. Okul bahçesinde öğrencilerin polisle kovalamacısı ilginç görüntüler oluşturdu. “Hediye hediye” diye bağıran öğrenciler,   başka bir seferde kendilerinin ziyaret edileceğinin söylenmesi üzerine el sallayarak polisleri uğurladılar.

.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.