Bodrum Gündem

“Pamuk Eller Cebe Bodrum!”

“Pamuk Eller Cebe Bodrum!”
29.03.2014
0
A+
A-

Ödp’den Bodrum’a Çağrı! ÖDP Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Çilsal söylemleri ile ezber bozmaya devam ediyor.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-29 Mart 2014

Bodrum ÖDP Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Çilsal seçim kampanyası boyunca oldukça önemli projeleri Bodrumlulara anlatırken “Biz oy almaktan daha çok, gerçekleri anlatabilmek için yola çıktık” dedi.

ödp bizde varızBodrum ÖDP Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Çilsal son yaptığı açıklama   “Pamuk Eller Cebe Bodrum!” başlığını taşıyor. Bodrum ekonomisine dair tespitleri ve çözüm önerilerinin yer aldığı açıklama şu şekilde;

“Banka şubeleri ve mudilerin sayısı, hesapların miktarı ve başka pek çok mali veriler bakımından ilçemiz hala Türkiye’nin ilk onundadır. Ancak, bu zenginleşmenin bir de öteki yüzünün olduğu unutamayız. Bodrum’u seviyorsak ve geleceğini, yani torunlarımızı düşünüyorsak eğer, bize göre, şimdiden hepimize düşen bir görev bulunmaktadır; o da şudur:

“Kıyılarımızı işgal etmiş kaçak yapılar yıkılmayı; kirlenen deniz temizlenmeyi; koylar ve plajlarımız hem kimyasal hem biyolojik arıtma sistemleri tesis edilmesini; yeraltında betona feda edilen antik-mimari eserler gün yüzüne çıkarılmayı, dolayısıyla da üstündeki binalar yok edilmeyi; yerüstündeki tarihi-antik değerlerse restore edilmeyi beklemektedir.”

Tüm bunları yapmanın bir de maliyeti olacak elbet.

Biliyorsun Bodrum, belediye borç batağında; şimdiye kadar bütçe kalemlerinde yer almadığı için, ilerde bu maksatla tahsisat filan da olmaz. Devlet, harcama yapmaya niyetli olsaydı, zaten yarımadanın bu hale gelmesine göz yummazdı. Ondan da medet yok yani..

ödp bodrum belediye başkan adayı (4) order Paxil ÖDP’NİN BU KONUDA BİR “FİKRİ” VAR BODRUM…

 Gelin, “Pamuk eller cebe Bodrum!” kampanyası başlatalım. Bunu da gönlünden ne koparsa şeklinde değil; bir oran koyarak yapalım. Söz konusu olan gelecek ya!..

Bakın bilimsel verilere dayanarak hazırlanmış olan Tüsiad raporu ne diyor:

Akdeniz Turizmi önümüzdeki 90 yıl içinde tamamen ölecektir. Bu kafayla gidilirse 2050’lerde insanoğluna ikinci bir dünya daha lazım olacaktır. En iyisi mi, şimdiden bazı tedbirler alalım ve insanların, şirketlerin, idarecilerin doğaya karşı kesin taahhütlerde bulunmasını sağlayalım.”  Bu satırları biz uydurmadık.

Tüm bu zenginleşme, yarımadayı mahvetme fiili son 40 yılda gerçekleşti ya, önerimiz şu:

Bankadaki her hesaptan sahibinin kim olduğuna bakılmaksızın 1/40 oranında kesinti yapılsın. 

Kira gelirleri ile maaş ve ücretlerin 1/40’ı direkt kaynaktan kesilsin.

order misoprostol Serveti gayrimenkulde olup parası olmayanlarsa,  emlak vergisi üzerinden aynı oranda bağışta bulunsun. Ventolin price

Ne dersin Bodrum?

30 Mart’tan itibaren Bodrum sevgisini ispat etmeye var mısın?”

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.