Bodrum Gündem

Yurttaş İle Devletin Arasındaki En Önemli Köprü

04.04.2014
0
A+
A-

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde seçilen 42 muhtar, Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan’ı ziyaret etti.

where can i buy Plavix Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-4 Nisan 2014 buy brand Cialis online

30 Mart Yerel Seçimlerinde Muğla ve Bodrum Yerel İdaresindeki değişiklik nedeni ile Muğla Büyükşehir olurken, Bodrum’da tek belediye haline dönüştü. Bodrum’da belde ve köylerin muhtarlar kaymakam ziyareti (2) cheap Fluconazole tüzel kişiliklerinin değişmesi sonucu 42 mahalle oldu.

30 Mart günü yapılan Yerel İdareler seçimlerinde Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı, Bodrum İlçe Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri ile birlikte 42 mahalle muhtarı da seçildi. 10 mahalle muhtarı yenilenirken, 32 mahallenin muhtarının bazıları ikinci, bazıları ise üçüncü kez seçildi. 10 mahallede tek muhtar adayı ile seçim yapılırken, bazı beldelerde 10 muhtar adayı yarıştı. Seçilen 42 muhtarın dördü ise kadın.

Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil Gündüz ise 6360 sayılı yasayla birlikte seçim sonrası mahalle sayısının 42’ye düştüğünün bilgisi vererek “42 mahalle muhtarımızla birlikte göreve başlamadan önce Sayın Kaymakamımız Dr.Mehmet Gödekmerdan’ı  ziyaret ettik. Görev yapacağımız önümüzdeki beş yıllık dönemde bizler Kaymakamımız ve belediye başkanımızla koordineli bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

muhtarlar kaymakam ziyareti (13)VATANDAŞ İLE DEVLET ARASINDA KÖPRÜ…

Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan göreve geldiği ilk günlerde yarımadadaki tüm muhtarları ziyaret etmişti. Bu ziyaretleri birkaç kez tekrarlayan ve seçim süreci başladığında ise ara veren Bodrum kaymakamı Dr.Gödekmerdan yeni idari yapı ile köylerin tüzel kişiliklerinin mahalleye dönüştüğünü ve önümüzdeki günlerde yeniden ziyaretlere başlayacağını söyledi. Bodrum Kaymakamı Dr.Mehmet Gödekmerdan seçim sürecinde Bodrum’da üzücü bir olay olmadan tamamlanmış olmasının sevindirici olduğunu kaydederek; “Seçimler gayet medeni bir şekilde, huzur ve barış içerisinde, açık ve şeffaf olarak gerçekleştirildi. Demokrasinin en önemli aşamalarından bir tanesi seçimlerdir. Vatandaş bu seçimler vasıtasıyla, hür iradesini sandığa yansıtıyor. Sandıktan çıkan sonuçlara da saygı duymak gerekiyor. Muhtarlık müessesemizde demokrasinin çok önemli kurumlarından bir tanesi. Seçimle iş başına gelen kamu görevlilerinden bir tanesi. Vatandaşla devlet bürokrasisi arasındaki çok önemli bir makam. Ben bu seçimde seçilenleri ve kaybedenleri tebrik ediyorum. Çok centilmence bir mücadele ve seçim yaşandı. İnşallah bundan sonra bütün arkadaşlarımızla beraber, milletimiz için memleketimiz için el ele vererek hizmetler yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Bu dönemde seçilemeyen yada muhtarlığı bırakanlara Bodrum kaymakamlığı olarak birer takdirname verileceğini de ifade eden Kaymakam Dr.Gödekmerdan, yeni seçilen muhtarlar ile tanıştı. Bodrum Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Muammer Şaşmaz da yeni seçilen muhtarların görevlerini ve nelere dikkat etmeleri gerektiği konularında bilgiler verdi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.