Bodrum Gündem

TÜRKİYE BİR ORTA DOĞU ÜLKESİ MİDİR?

05.05.2014
0
A+
A-

Türkiye’nin dünyadaki yeri tehlikeli şekilde değişmeye başladı.

Her ne kadar medyamız allayıp pullayıp halka servis yapsalar bile dış basını takip edenlerimiz ve özellikle yurt dışında yaşayanlarımız ürkütücü bir dönüş manevrası içinde olduğumuzu farkındalar.

Indocin no prescription Order Kamagra online AB bayrak celal gürsoy buy Promethasin Artık Atatürk’ün layık cumhuriyeti olarak bütün dünyanın örnek göstereceği bir ülke olmak yolundan çıkıp, tipik bir orta doğu ülkesi olmaya doğru adım attık.

Alman Cumhurbaşkanının geçen günlerdeki konuşmaları iktidar tarafından kontrol altına alınmış olan medyamız tarafından çarpıtılarak nakledildi. Hatta bazı köşeleri kapmış olan yazarlar bunun misafirliğe gelmiş bir başkana yakıştıramadıklarını yazdılar.

Asıl anlamaları gereken ders konuşmanın içinde gizliydi.

Bildiğiniz gibi Almanlar bizim politikacılarımız gibi eski Türkçe, Arapça kelimeler kullanıp, Latinceden alıntılar yapıp, lafı dolaştırıp anlaşılmaz hale sokmazlar, direk ve net bir şekilde en basit insanın bile anlayacağı açıklıkta konuşurlar. Dini politikaya, ticarete araç etmezler, edenlerden de hoşlanmazlar. Bir Alman politikacı veya ticaret adamı dini içerikli bir konuşma yapsa halk tarafından ayıplanır, medya tarafından alaya alınır. Bizden ne kadar farklı düşündüklerini anlamamız için de ara sıra Alman Cumhurbaşkanının konuşması gibi çıkışlar yapıp bize “kendine gel” derler ama anlayana…

Batının davranışları hoşumuza gitmediği zaman “haçlı seferi” sloganına sarılırız. O beğenmediğimiz, küçük gördüğümüz gavurlar ülkemizde para eden ne kadar işletme varsa satın almış durumdalar. İletişimden bankacılığa, sigortadan sanayi kuruluşlarına kadar işe yarar neyimiz varsa Çanakkale’de geçit vermediğimiz haçlılara sattık. Geriye taşaronluk yapan, kendi arabasını üretmeyen, tekstilde ancak fason üretim yapan ve bundan mutlu olan bir ülkeyiz.

Yıllardır aleyhimize işleyen bir Gümrük Birliği yalanıyla uyutuluyoruz. AB’ye giremeyeceğimizi hala anlayabilmiş değiliz. Girmeye çalışırmış gibi yapıyoruz, onlarda bizi almayacaklarını söylüyorlar, gene de anlamıyoruz.

Amerika’nın bizden vazgeçtiğini, Orta Doğuda başka bir lider ülke aramaya başladığını farkında değil miyiz? Obama gelecek yıl İran’a ziyarete gelirse bizim durumumuz ne olur?

Sizce?

ETİKETLER: ,
Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.