Bodrum Gündem

Baro Başkanları Tepkilerini Bodrum’dan Duyurdu

Baro Başkanları Tepkilerini Bodrum’dan Duyurdu
10.05.2014
0
A+
A-

Sempozyumdaki Baro Başkanları: Toplantı ve ifade özgürlüğü sadece Başbakan için değildir. buy Clonidine buy Retin-A online

doxycycline price Fatih Bozoğlu / Bodrum Gündem – 10 Mayıs 2014

Muğla Barosu tarafından düzenlenen Hukuk Muhakemeleri Kanunu Sempozyumu’na katılan Baro Başkanları, Danıştay’ın Kuruluş 1005bod169Yıldönümü törenlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Prof. Dr. Metin Feyizoğlu arasında geçen tartışma sonucu, Başbakan’ın salonu terk ederken sarf ettiği cümlelerle ilgili basın açıklaması yaptı. TBB Başkan Vekili Av. Berra Besler yaptığı açıklamada, “Birlik Başkanımıza yapılan davranış ve sözlerin tüm avukatlara ve barolara yönelik olduğunu düşünüyor ve kınıyoruz” dedi.

Bodrum’daki Kervansaray Otel’de Muğla Barosu tarafından düzenlenen Hukuk Muhakemeleri Sempozyumu’na katılan Baro Başkanları, Danıştay’ın Kuruluş Yıldönümü toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, TBB Başkanı Prof. Dr. Metin Feyizoğlu’nun konuşması sırasında tepki göstererek, “Yalan söylüyorsunuz, siyaset yapıyorsunuz, edepsizlik yapmayın” şeklindeki sözlerinin, devlet adamlığı ile bağdaşmayan, düşünce ve ifade özgürlüğüne, hukuka aykırı bir davranış sergilediğini ifade etti. Sempozyuma katılan 12 Baro Başkanı ile birlikte açıklama yapan TBB Başkan Vekili Av. Berra Besler, “Birlik başkanımıza yapılan davranış ve sözlerin tüm avukatlara yönelik olduğunu düşünüyor ve kınıyoruz. Savunma mesleğinin mensupları olarak hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini ve savunmayı savunmak yolundaki kararlılığımızdan yılmayacağımızı, bir defa daha tekrar ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını, hukuka, hukukun üstünlüğüne ve savunma temsilcilerine saygılı olmaya,  davet ediyoruz. Bu mücadelemizde hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti kurallarına göre yapacağız” dedi.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan TBB Başkan Vekili Besler, “Birlik Başkanı Feyizoğlu’nun Başbakan için suç duyurusunda bulunmayacağı yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak, Pazartesi günü Barolar Birliği toplantısında, durumu tartışıp değerlendirerek, nasıl bir yol izleneceği yönünde karara varacağız” dedi.

Toplantıya katılan Baro Başkanları da, “Toplantı ve ifade özgürlüğü sadece Başbakan için değildir” diyerek tepkilerini dile getirdi.

Ulusal Hukuk Muhakemeleri Kanunu Sempozyumu’na katılan Onur Konuğu Prof.Baki Kuru, Prof.Hakan Pekcanıtez, Prof.Muhammet Özekes, Prof.Ejder Yılmaz, Prof.Levent Akın’ın da destek verdiği basın açıklamasına TBB Başkan Vekili Av.Berra Besler, Adana Barosu Başkanı Av.Mengücek Gazi Çıtırak, Aydın Barosu Başkanı Av.Sümer Germen, Balıkesir Barosu Başkanı Av.Yaşar meyvacı, Bolu Barosu Başkanı Av. Ferit Atalay, Bursa Barosu başkanı Av.Ekrem Demiröz, Denizli barosu Başkanı Av.Müjdat İlhan, Eskişehir Barosu Başkanı Av.Riza Öztekin, Erzincan Barosu Başkanı Av.Can Tekin, İstanbul Barosu Başkan Yrd. Av.Mehmet Durakoğlu, Karabük Barosu Başkanı Av.Rıvan erdoğan, Kütahya Barosu Başkanı Av.Sabit Özdoğlar, muğla Barosu Başkanı Mustafa ilker Gürkan, izmir Barosu başkanı Ercan Demir, Mardin Barosu Başkanı Av.Azat Yıldırım imzaları ile yapılan basın açıklamasına, bir çok ilin baro başkanlarından destek verdiklerini bildiren mesajlar geldiği ifade edildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.