Bodrum Gündem

Bodrum’da Muhteşem Bir Dinleti Daha

10.05.2014
0
A+
A-

Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası her ay sundukları konserin bu ayki konu sanatçısı Klarinet Sanatçısı Tuğer Doruk’tu. Bodrumlu sanatseverler Nurol kültür Merkezini her zamanki gibi hınca hınç doldurdular.

Dilek Cebeci/Bodrum Gündem-9 Mayıs 2014

Klasik müzik sevenler her ay yapılan bu konserlerin, daha da gelişmesini ve sıklaştırılmasını beklerken Bodrum Belediyesi Kültür komisyonunun kararına göre bir daha yapılaması bodrum klasik müzik orkestrası 9 mayıs 2014 konseri (30)söylentileri karşısında, bir imza kampanyası başlattılar. Konser girişinde yüzlerce imza toplayan klasik müzik sevenler, konseri her zamanki gibi izlemeye gelen meclis üyesi ve Başkan Vekili Abdülmecit Poyraz’a da ilettiler. Ancak Abdülmecit Poyraz böyle bir karardan haberi olmadığını konu ile mutlaka ilgileneceğini söyledi. CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve eşi Güler Seymen, Belediye Meclis üyesi Mehmet Melengeç, bir döneme damgasını vuran ünlü sanatçı Zaliha’da izleyiciler arasında yerlerini aldılar.

bodrum klasik müzik orkestrası 9 mayıs 2014 konseri (28)Konser Muhteşem Olarak Nitelendirildi…

1.kemanda Arif Manavlı, 2. Kemanda Fatih Evcil, Viyolada Nadi Atasoy ve Viyolonselde Prof. Eldar İskenderov’dan oluşan Bodrum Belediyesi Oda Orkestrası konserine A.Vivaldinin Concerto in Re minor adlı eseri ile başladı. Daha sonra klarinet sanatçısı Tuğer Doruk ile birlikte W.A.Mozart’ın Clarinet Quintet adlı eserini yorumladılar. Verilen aranın ardından Veber’in Fantasia-Rondo adlı eserini yorumlayan sanatçılar , Oğuzhan Balcının düzenlemesi ile İsmail Dede Efendinin” Yine bir gül Nihal” adlı eserini ve “Yüksek Yüksek Tepelere ev kurmasınlar” adlı eserini yorumladılar. Konserin sonunda çaldıkları Tango’da bir çiftin tango yapması izleyicilere sürpriz oldu. İzleyicileri yine muhteşem where can i buy Plavix bir konser izlediklerini belirterek düzenleyenlere ve destek verenlere teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Konser sonunda Meclis Üyesi Abdülmecit Poyraz solist Tuğer Doruk’a çiçek verdi. Salonu dolduran izleyiciler sanatçıları Prozac price dakikalarca alkışladılar

bodrum klasik müzik orkestrası 9 mayıs 2014 konseri (4)Klarinet Sanatçısı Tuğer DORUK

1985 yılında Trabzon’da doğdu. 2000 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’na girerek Klarinet çalışmalarına başladı. Dünyaca ünlü Klarinet virtüözlerinden Alain DAMİENS ve Nicolas BALDEYROU ile Master Class çalışmalarına katılmıştır.  İZDSO Genç solistler yarışmasını kazanmış ve 28 Mart 2008 tarihinde İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Carl Maria von WEBER’in Op.73 Fa minör 1no’lu Klarinet Konçertosu’nu seslendirmiştir. 2009 yılında Dokuz Eylül valacyclovir online Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan pekiyi derece alarak mezun olan sanatçı birçok konser ve etkinlikte yer almıştır. 21 Ocak 2011 tarihinde Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün açtığı sınavı kazanarak, İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın kadrolu klarinet sanatçısı olmuştur. Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği oda müziği yarışmasında Hermes Trio’nun bir üyesi olarak birincilik ödülü kazanmış ve İngiltere’ye davet edilmiştir. Orkestra şefi ve besteci Selman Ada’nın sanatçıya ithafen bestelediği Klarinet Rapsodi’sini Mersin ve İzmir Devlet Opera Orkestraları eşliğinde solist olarak seslendirmiştir.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

  1. Meltem Ulusoy dedi ki:

    ”Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir.” diyen Mustafa Kemal’in kastettiği ”gerçek” sanattan mahrum kalınmayacak günlerde bu keyifli konserlerin sürmesi dileğiyle…………