Bodrum Gündem

Bodrum Fide Şenliği

Bodrum Fide Şenliği
23.05.2014
0
A+
A-

18 Mayıs’ta yapacağımız fide şenliğimizi Soma’da gerçekleşen ve yüzlerce işçimizin ölümüne sebep olan olay nedeniyle 25 Mayıs 2014 Pazar günü yapılacak.

Bodrum Gündem Haber/20 Mayıs 2014

Bodrum Tohum Derneği’nin gayretli çalışmaları meyvelerini vermeye başlıyor. Geleneksel ve yerel tohumları korumak ve üretmeye teşvik etme amacıyla, 25 Mayıs’ta bodrum_tohum_dernegi_fide_senligi (1)Bodrum Belediye Meydanında Bodrum Belediyesi katkılarıyla “Bodrum Fide Şenliği”ni düzenlemeye hazırlanıyor.

Düzenlenecek şenlikte, derneğin yaptığı kapsamlı köy gezilerinde köylülerden topladığı geleneksel tohumlardan dernek serasında üretilen fideler katılımcılara dağıtılacak, yerli tohum üretimini, doğal tarım yöntemlerini teşvik etmek amacıyla bilgilendirme söyleşileri yapılacak. Ayrıca Bodrum Tohum Derneğinin açmaya hazırlandığı Üretici Pazarında yer alacak çiftçilerden oluşan bir Köylü Pazarı kurulacak, ekolojik film gösterimleri, yerli sanatçılarla müzik etkinlikleri düzenlenecek.

Binlerce yıldır insanla evrimleşen ve hayatın kaynağı olan tohumlarımızın bizlerden alınıp patentlenmesi, ticari bir nesne haline getirilmesi, günümüzün tarım politikaları sonucu, yerli çeşitlerin yerini yabancı ve tek tip ürünlerin alması, GDO’lu ve kısır tohumlar, suni gübre ve ilaç kullanımı nedeniyle; toprağın hastalanması, su kaynaklarının kirlenmesi, insan sağlığının bozulması ve bir çok canlının yok olması tehditi ile karşı karşıyayız.

Xenical 120 mg bodrum_tohum_dernegi_fide_senligi (2)Bodrum Tohum Derneği, bu nedenlerle, tohum mirasımızın tarımsal üretim dışı kalmasını engellemek, biyoçeşitliliği ve gıda güvenliğimiz korumak, doğal tarım yöntemleri ile üretim yapma bilincini geliştirmek amacıyla kuruldu. Faaliyetlerini; yerli tohum envanteri oluşturmak, bu tohumlardan doğal yöntemlerle üretilmiş fide ya da mahsulleri gönüllü üreticiler ve tüketiciler ile buluşturmak, çiftçileri ve tüm ilgilileri ekolojik tarımsal faaliyetler hakkında bilgilendirmek, eğitimler vermek, etkinlikler ve şenlikler düzenlemek yönünde hayata geçiriyor.

Ayrıca Bodrum Tohum Derneği,  Bodrum Üretici Pazarı’nı açma çalışmalarını hızlandırdı. Suni gübre ve ilaç kullanmadan, yerel tohum ile üretim yapan çiftçilerin ürünlerini aracısız olarak tüketiciyle buluşturacak pazarda, hem üreticilerin hem de tüketicilerin bilgilenmesi, sağlıklı tüketim alışkanlıkları kazanmaları ve üretimin içinde olmalarını sağlamak hedefleniyor.

Üretici Pazarı’na katılacak olan çiftçilerin üretim alanları, Bodrum Tohum Derneği  tarafından düzenli olarak ziyaret edilerek denetlenecek, su, toprak ve ürün analizleri yapılacak. Pazarda cam şişe, kavanoz, kese kağıdı, sepet ve bez torbalar kullanılacak, petrol atığı ürünler, pet şişeler, plastik torbalar ve benzerleri kullanılmayacak. Üretici Pazarı, sadece alışverişin yapıldığı bir yer olmanın ötesinde, yerel değerlerin, yerel yemek (mutfak) kültürünün, tatların, kokuların yaşatılmasına katkı sağlayacak.

Brand Viagra without prescription Clonidine without prescription fide-senlik-afis-70x50

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.