Bodrum Gündem

Vatandaşın İneği De, Koyunu Da, Horozu Da Bizim Güvencemiz Altında

18.01.2014
0
A+
A-

Başkan Mehmet Tosun, Yarımada’nın dört bir yanından aldığı toplantı davetlerine yetişebilmek için gece gündüz, Yarımada’yı karış karış gezerek, vatandaşlarla bir araya geliyor. Her toplantıda vatandaşlara Bodrum Yarımadası için çizdiği vizyonu, sabırla anlatan Başkan Mehmet Tosun, zaman zaman yoğun ve samimi sevgi gösterileriyle karşılaşıyor. Yalıkavak Beldesi ziyaretinde Başkan Mehmet Tosun’un projelerini dinleyen bir vatandaş, “Ağzından bal damlıyor, ‘Tosunum benim’ diyeceğim de, fazla laubali olur diye söyleyemiyorum…” diyerek sevgisini dile getirdi.

Baclofen online Bodrum Gündem/17 Ocak 2014

MHP Bodrum Belediye Başkan Adayı Konacık Belediye Başkanı Mehmet Tosun, Yarımada’nın dört bir yanından gelen davetlere katılabilmek için gecesini gündüzüne katarak, Vatandaşın İneği De, Koyunu Da, Horozu Da Bizim Güvencemiz Altında (13)vatandaşlarla bir araya geliyor. Son olarak ekibiyle birlikte Yalıkavak Beldesi’ni ziyaret eden Başkan Mehmet Tosun, Geriş ve Gökçebel mahallelerinde ziyaretlerde bulundu, vatandaşların düzenledikleri toplantılara katıldı.

“TOSUNUM BENİM”

Ziyaretleri sırasında 14 No’lu Yalıkavak Fatma Meral Akın Aile Sağlığı Merkezi’ni de ziyaret eden Başkan Mehmet Tosun’dan, merkezin hekimi, binanın zemininin kötü olduğunu ve seçildiği taktirde buranın yenilenmesini istedi. Başkan Mehmet Tosun ise sadece zeminle kalmayacaklarını, aile sağlığı merkezlerini Konacık’taki gibi, numaratajı olan, steril ve modern bir hâle getireceklerini söyledi. Bunun üzerine hekim, “Sizi politikacı Mehmet değil, Mehmet Bey olarak tanıyorum, ‘Mehmet Bey sözü’ diyorum. Ağzından bal damlıyor, ‘Tosunum benim’ diyeceğim de, fazla laubali olur diye söyleyemiyorum ama seçimi kazanın ‘Tosunum benim’ diyerek geleceğim.” diyerek, aldığı sözden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Vatandaşın İneği De, Koyunu Da, Horozu Da Bizim Güvencemiz Altında (8) Indocin online HAVAİ ŞEBEKENİN YÜZDE 60’INI YER ALTINA ALACAK

Bodrum Yarımadası geneli için “Konacık bir örnektir.” diyen Başkan Mehmet Tosun, “Bunu Bodrum Yarımadamızın her bölgesine yaygınlaştırabiliriz. Belediyenin büyüğü küçüğü olmaz! Konacık da aynıdır, Yalıkavak da aynıdır, Bodrum Merkez’de bulunan belediye de aynıdır. Yeter ki siz çalışın, üretin, sorunları çözün. Şu anda belediyemiz kapatılma sürecinde olmasına rağmen, söz verdiğimiz projeleri bitirmek için canla başla çalışıyoruz.” dedi

Elektrik kesintilerinden ve arızalardan dert yanan vatandaşa, Yarımada genelinde elektrik şebekesinin en az yüzde 60’ının yer altına alınacağını belirten Başkan Mehmet Tosun, trafo yenilemelerini de yapacaklarını söyledi.

pills24honline.com Vatandaşın İneği De, Koyunu Da, Horozu Da Bizim Güvencemiz Altında (9)KUZEY HATTI GÜNEY HATTI

Vatandaş pahalı, kalitesiz ve yetersiz toplu ulaşımla ilgili ne düşündüğünü sorunca Başkan Mehmet Tosun, “Tek belediye olduğunda, terminali de Torba’da uygun bir yere taşıdığımızda, artık ulaşım kuzey hattı ve güney hattı olarak işlemeye başlayacak, tek merkezden yönetilecek, fiyat politikaları tekrardan gözden geçirilecek. Dolmuş ücretlerinin pahalı olmasının, taksi ücretlerinin pahalı olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi aslında sezonun kısa olması, esnafın da sizler gibi 2 ayda kazandığı parayla, 12 ay geçinmeye çalışması. Turizm sezonunu uzatarak, bu soruna da çare olacağız.” dedi.

Pedasa Yolu’na hayran kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, hafta sonları Yalıkavak’tan Pedasa’ya gittiklerini belirterek, Yalıkavak’taki bu tür doğal gezi alanlarına da aynı yoldan istediler.

Vatandaşın İneği De, Koyunu Da, Horozu Da Bizim Güvencemiz Altında (3)ESPRİLİ BİR DİLLE ANLATTI

Endişelerini dile getiren vatandaşa, nüfusu 20 bini geçen yerleşim bölgelerinde kümes ve ahırların bulunamayacağına dair düzenlemenin değişmesi için MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan ile çalıştıklarını söyleyen Başkan Mehmet Tosun, şöyle konuştu:

“Ben köylü çocuğuyum. Benim hâlâ ailem çiftçilikle uğraşır, küçük çapta hayvancılık yapar. Kardeşim de pazarcılık yapar. Bunu söylemekten de hiçbir zaman çekinmiyorum, gururla söylüyorum. Dolayısıyla bu problemleri bilen bir arkadaşınızım. Sizin hayvanlarınızla da, kümesteki tavuğunuzla da kimse uğraşamaz. Sonuçta buraları biz yine, eski köylerimiz gibi yaşatma kararlılığındayız. Özgün dokuyu koruduğumuzda ama kanalizasyonunu, su şebekesini, elektrik şebekesini, yolunu düzgün şekilde yaptığımızda, hiçbir sorun olmaz.”

Köylünün köy hayatına kimseyi karıştırmayacaklarını esprili bir dille anlatan Başkan Mehmet Tosun, “Vatandaşlarımızın ineği de, koyunu da, kümesteki horozu da bizim güvencemiz altında, hiç merak etmeyin siz.” şeklinde konuştu.

Vatandaşın İneği De, Koyunu Da, Horozu Da Bizim Güvencemiz Altında (5)“SİYASETE MALZEME YAPILMASINA KARŞIYIZ”

“Bulunduğumuz makamlardan sokağa değil, sokaktan bulunduğumuz makama bakmayı amaçlıyoruz.” diyen Başkan Mehmet Tosun, “Bu yüzden de vatandaşlarımızla iç içe olarak 10 yılımızı geçirdik. Belediyeyi mahallelerinize kadar taşıyacağız, hiç endişeniz olmasın.” dedi.

Başkan Mehmet Tosun, belediyeciliğin bilincine varılamadığının da altını çizerek, “Belediyelerimiz şehrin sahibi gibi davranmalı. Yetki verdiğiniz taktirde 650 kilometrekarelik yüzölçümüne sahip Yarımadamızın her karışına sahip çıkacağız ve yapılan yanlışları da düzelteceğiz arkadaşlar.” diye konuştu.

Toplumsal değerler üzerinden yapılan siyaseti eleştiren Başkan Mehmet Tosun, “Atatürkümüze de, Cumhuriyetimize de, dinimize de, milli değerlerimize de sahip çıkacağız, bunların siyaset malzemesi yapılmasına da karşıyız.” açıklamasında bulundu.

Sabah erken saatlerden gece geç saatlere kadar Yalıkavak’ta kalan Başkan Mehmet Tosun, biri ev olmak üzere, üç ayrı toplantıya katıldı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.