Bodrum Gündem

Halkız, Haklıyız Kazanacağız

01.06.2014
0
A+
A-

Gezi direnişinin birinci yıldönümü, Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi Bodrum’da da anma ve protesto gösterisine birçok sivil toplum örgütü, CHP, ÖDP, TKP, İP üyeleri ve yurttaşlar katıldı.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem-31 Mayıs 2014

Gezi Direnişinin birinci yıldönümünde Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Bodrum’da da anma ve protesto gösterileri yapıldı. Bodrum Belediye Meydanı’nda çeşitli sivil toplum örgütü ve siyasi parti üyeleri bir araya gelerek, gezide yaşamını yitirenleri anarken, AKP hükümetini ve İstanbul başta İzmir, Ankara ve Hatay’da polislerin orantısız güç kullanarak müdahale etmelerini protesto ettiler.

bodrum_gezi_direnisi_birinci_yildonumu (61)Gezi Direnişinin birinci yıldönümü anma toplantısına yaklaşık 300 kişi katılırken, Bodrum Gezi Dayanışmasının siyah pankart üzerinde yaşamını yitirenlerin resimleri ve “Unutursak kalbimiz kurusun” mesajı ile İngilizce ve Türkçe olarak “Adalet istiyoruz” yazılı pankartı açarak, begonvillerle süsledi. Bütün Türkiye’deki anma törenlerinde kullanılan, Gezi Direnişinde yaşamını yitirenlerin resimlerinin yer aldığı pankartlarda meydanda yerini aldı. Atatürk Anıtının sol tarafında yer alan Bodrum Efesi rölyefine tutturulan TKP bayrağı ise oldukça dikkat çekiciydi.  Eyleme katılan vatandaşlar ellerinde “Yaşattığın devlet öldürür”, “Yıllar sonra çocuğun sorduğunda yalan söylemek zorunda kalacaksın utancından, eğer bugün susarsan”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiç birimiz” “Sizin çocuklarınız çaldı, bizim çocuklarımız öldü”, “Bütün diktatörler sokakta devrilirler” yazılı pankartlar ve Bir Gün gazetesinin manşetlerinin olduğu dövizler taşıdı. Meydanda toplanan ve ellerinde Türk Bayrağı taşıyan grup, generic Valtrex “Her yer Taksim, her yer direniş”, Gezi Şehitleri ölümsüzdür”, sloganları attı.

bodrum gezi direnişi 38 hafta (21)SİYAH ELBİSELİ KADIN DA BODRUM’DAYDI…

Tiyatro Halikarnas Topluluğu, Gezi eylemlerini özetleyen kısa bir drama sahneledi. 9 kişilik topluluk gösterinin sonunda eyleme katılanlar tarafından alkışlarla desteklendi. Siyah Elbiseli Kadın rolünü üstlenen oyuncu Gezi Direnişinde yaşamını yitirenlerin önünde ellerini açması adeta geçtiğimiz yıl Gezi Direnişini yeniden canlandırdı.

bodrum_gezi_basın_aciklamasi (3)HİÇ BİR ŞEY BİZİM GÜCÜMÜZÜN ÖNÜNDE DURAMADI…

Gezi Direnişinin birinci yıl anma toplantısında basın açıklamasını Bodrum Gezi Dayanışması adına Yonca Utku okudu. Basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi;  Bizi birleştiren, büyüten ve canlandıran ‘ruhu’ yeniden bulmak için buradayız! Yeniden gücümüzün, ne olduğumuzun farkına varma vakti. Hükümet tutumuyla yapılan katliamların, öldürülen kardeşlerimizin hesabını sormanın tam vakti. İktidarın çaresizliğinin ve korkaklığının göstergesi olan kirli politika, şiddet, adaletsizlik ve katliamlarına karşın bizler; en yalın, en çıplak ve en haklı halimizle; bizi biz yapan bütün değer ve renklerimizle, sarsılmaz sağduyu, direnme gücü ve kararlılıkla yine bir aradayız. İşçiler, işsizler, emekçiler, güvencesizler, göçmenler, öğrenciler, halklar, kadınlar ve görmezden gelinenler için meydandayız. Durmadığımız, sessiz kalmadığımız, boyun eğmediğimiz için; fabrikalarda, madenlerde, tersanelerde, plazalarda, ölümüne, güvencesiz, sendikasız, taşeron çalışmayı bodrum_gezi_direnisi_birinci_yildonumu (81) Disulfiram online reddettiğimiz için; yaptıklarının üzerini örten medyalarına güvenmediğimiz, adaleti bizleri cezalandırdıkları mahkemelerinde bulamadığımız için meydandayız. Biz, “tarihi biz yazalım” diyenlerle mücadelemize devam edeceğiz. Hiçbir şey bizim gücümüzün önünde duramadı, duramaz. Çünkü biz halkız, haklıyız ve kazanacağız!”

treatment of bipolar disorder CAN DÜNDAR’IN BELGESELİ GÖZDAĞI GÖSTERİLDİ…

Gazeteci Yazar Can Dündar tarafından hazırlanan Gezi Direnişi sırasında polisin attığı plastik mermi ve biber gazı kapsüllerinin isabet etmesi ile gözlerini kaybedenlerin yaşadıkları sürecin anlatıldığı belgesel sunumu yapıldı. Gezi Direnişi anmasına katılanlar tarafından ilgi ile izlendi.

19:00’da başlayan Gezi Direnişinin birinci yıl anması gece yarısı 22:00 civarına kadar sürdü ve olaysız bir şekilde sona erdi.

 

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.