Bodrum Gündem

Nazım Hikmet, Muğla’da Rahmi Saltuk Konseri ile Anıldı

05.06.2014
0
A+
A-

 
Accutane online

Muğla Büyükşehir Belediyesi; halk müziği sanatçısı, besteci, sinema ve tiyatro oyuncusu sanatçı Rahmi Saltuk’u sevenleri ile buluşturdu. buy Albendazole online how to buy Plavix

Bodrum Gündem/5 Haziran 2014

Nazım Hikmet’in ölüm yıldönümü anısına Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe rahmi saltuk (4)Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Belediyesi Meclis üyeleri ve Muğlalılar katıldı.

Rahmi Saltuk sesi ve dik duruşu ile Devrimci bir halk ozanı. Ruhi Su’da sonra sesi ile halk türkülerini kendine özgü şekilde yorumlayan ve 70’li yıllara damgasını vuran ozan, evladının ölümünün ardından uzun bir süre sahneye çıkmıyordu. Geçtiğimiz yıl Bodrum’da Dibeklihan’da dost meclisinde sahne almasının ardından Nazım Hikmet’in 51.ölüm yıldönümü nedeni ile Muğla Belediyesinin davetlisi olarak halkla yeniden bir araya gelerek Muğlalılara türkü ziyafeti verdi. Ozan Rahmi Saltuk Nazım’ın şiirlerinden bestelenmiş türküler yanında, Nazım’ın davasını ve Anadolu’yu, Anadolu insanını anlatan türküleri söyledi.

Konsere yoğun bir ilgi gösteren Muğlalılar; bu güzel gece için Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’e ve Rahmi Saltuk’a teşekkür etti.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.