Bodrum Gündem

Resimlerle Türk Zirvesi

07.06.2014
0
A+
A-

Bodrum’da  yapılan  Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4. Zirvesi kapsamında Bodrum kalesinde düzenlenen “Türk Düğümü” konulu etkinlik büyük beğeni toplamıştı. Etkinliğe, Bodrum’da yapılan zirveye katılan Cumhurbaşkanlarının da  gelmesi bekleniyordu.

Çiçek Bozoğlu /Bodrum Gündem 07/06/2014 purchase Paxil cheap Topamax cheap Retin-A

Cumhurbaşkanlarının gelmesi beklenen organizasyonda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, MHP milletvekili Mehmet Erdoğan,  Muğla Valisi Hakan Güvençer, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan başta olmak üzere belediye başkanı Mehmet Kocadon, başsavcı Hayati Keskin, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’un da aralarında bulunduğu Bodrumda faaliyet gösteren sivil toplum kuruşunun başkan ve temsilcileri, belediye meclis üyeleri ile  kendilerine özel davetiye gönderilen konuklar yer aldı.

Bodrum Kalesinde yapılacak organizasyon için Kaymakamlık, Belediye, İlçe Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğü herhangi bir aksilik yaşanmaması için günler öncesinden hazırlıklara başladılar. Son güne gelindiğinde Kale önünde demirleyen tekneler açığa alındı, Bodrum’a araç girişleri belli saatler arasında iptal edildi, saat 21:45 te başlayacak  programı izleyecek daha önceden davetiye gönderilmiş konuklar 18:30 dan itibaren gelmeye başladılar.  Özel güvenlik ekipleri hava kuş uçurtmadılar deyim yerindeyse.  İlk gelenler arasında ev sahibi olarak belediye başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon  yer aldı. Daha sonra başsavcı, kaymakam, vali, milletvekili derken gözler Cumhurbaşkanlarını aradı. Ha geldi geliyorlar derken hava muhalefeti nedeni ile programa cumhurbaşkanlarının katılmayacağı kesinleşince onların yerine gelen bakanlarla etkinlik start aldı.

Her ne kadar Kale’de yaklaşık iki buçuk saat Cumhurbaşkanlarının gelmesini bekleyen konuklar hayal kırıklığına uğrasa da İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera Balesi Korosu İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu ile Modern Dans Topluluğu İstanbul sanatçılarının seslendirdikleri şarkılar ve dans gösterileri izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı.

Doğuş Gurubu tarafından yenilenen Bodrum Kalesi Kuzey Hendeğinde gerçekleştirilen akşama  ait fotoğrafların yer aldığı galeriyi okuyucularımızla paylaşıyoruz;

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.