Bodrum Gündem

Türkiye Bu Seçimde Geleceğini Belirleyecek

05.08.2014
0
A+
A-

engin_alan_mhp_bodrumYaz tatilini Bodrum’da aldığı evinde geçiren MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye’nin geleceği için sandığa giderek oy kullanılması gerektiğini söyledi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum’da kendi evinde tatilini geçiren İstanbul milletvekili Engin Alan Cumhurbaşkanlığı seçiminin çok önemli olduğunu ve Türkiye’nin geleceğinin belirleneceği bir seçim olacağını söyledi. MHP Bodrum İlçe binasında yaklaşık 70 kişinin katıldığı toplantıya Konacık geçmiş dönem Belediye Başkanı Mehmet Tosun ve MHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Paşalı’da katıldı.

MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran tarafından Bodrum İlçe Teşkilatını ziyaret eden Engin Alan için “korkusuz ve kahraman bir komutan” tanımlaması yaparak “Bu gün MHP İlçe Teşkilatı olarak Türk Silahlı kuvvetlerinde şanı ve şerefi ile uzun dönem gün geldi Kuzey Irak’ta, gün geldi Azerbaycan’da, gün geldi Balkanlar’da görev yapan, her alanda gözünü kırpmadan mücadele etmiş çok değerli komutanımızı ilçe teşkilatımızda konuk ediyoruz.” buy valacyclovir dedi.

engin_alan_bodrumda (7)Teröristlerin İnine Girerken Bile Korkmadı…

Başaran konuşmasını şöyle sürdürdü ; “Paşamızın bu günkü ziyareti manidardır. Mücadelesi örnek alınacak bir mücadeledir. Paşamız bu ülkenin bayrağına, milli değerlerine saldıran, askerine, polisine saldıranların inlerine kadar girip mücadele ettiği bir dönemde, bu gün gaflet içinde iktidarda olan yöneticiler tarafından sahte deliller ile hapse atarak korkutabileceklerini sandılar. Bu trajik bir durumdur. Bu ülke için bu kadar mücadele eden, bu müstesna, milli generalimizi hapse attılar. İşin komik tarafı ise Engin Alan gibi bir generali hapishane ile korkutacaklarını sandılar. O Kuzey Irak’ta, Balkanlarda, en azılı teröristlerin üzerine gitmekten de korkmadı.”

Başkan Başaran konuşmasının sonunda, Alan’ın mücadelesine TBMM’de milletvekili olarak devam ettiğini sözlerine ekleyerek sözü MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan’a bıraktı. Başaran’ın konuşmasını ayakta alkışlayan MHP’liler “Paşam sizinle gurur duyuyoruz” diyerek Engin Alan’a sevgi gösterisinde bulundular.

purchase Fluoxetine engin_alan_bodrumda (4)Beni Bodrumlu Kabul Edin…

Engin Alan partilileri selamlayarak başladığı konuşmasında Natrexone without a prescription “Beni de artık Bodrumlu olarak kabul edebilirsiniz. Bodrum’da artık bir evimiz var.” dedi. Dört sene önce adına komplo ve kumpas diyerek hapse attıklarını ifade eden Engin Alan “Hapisteyken bu millet teveccüh gösterdi ve beni MHP’den milletvekili seçti. O zamana kadar Engin Alan vardı. Gazeteler yazıyordu, televizyonlar söylüyordu Engin Alan diye. Milletvekilliğimin üç yılını hapiste geçirdim. Şimdi geldim. Ben Engin Alan’ım ve işte karşınızdayım. Hapisten de en son çıkan milletvekili olarak da onur duyuyorum.” dedi.

Türk Milliyetçileri İyi Bilsin, Diğerleri de Akıllı Olsun…

Oldukça sert cümleler kullanan Engin Alan konuşmasında “Türk Milliyetçileri şunu iyi bilsin, diğerleri de akıllı olsun. Bizi hapis, mapis hiçbir şey korkutamaz. Bu ülke için, bu millet için, bu devlet için ölüm varsa hoş gelir safa gelir.” dedi. Engin Alan konuşmasının şöyle devam etti; “Duymayanlar duysun hem de iyi duysun, daha beni korkutacak kulu yaratan daha yaratmamıştır. Bizim için devletten ve milletten kıymetli hiçbir şey olamaz, yoktur da. Türkiye Cumhuriyeti 91 yıllık tarihinde hiç olmadığı kadar zor günler yaşıyor. Önümüzdeki süreç ciddi sıkıntılara gebe. Türk milleti geleceğini belirleyecek çok kritik kararlar verme noktasında. Bu kararın ilkini 10 Ağustos günü 12.Cumhurbaşkanını seçerek verecek. Aslında sadece Cumhurbaşkanı seçilmeyecek. Bu ülke geleceğine karar verecek. Ya devleti de, milleti de, partiyi de, hükümeti de ben yönetirim diyen bir zat-ı muhtereme bizi güt diyecek yada yok hayır böyle bir şey olmaz diyecek. Türkiye’de bir rejim sorunu çıkacak. Anayasamıza göre demokratik parlamenter bir sitemle yönetilen bir ülke. Muhterem diyor ki hayır, ben hepinizi, alayınızı yöneteceğim diyor. Ya bir adam hepimizi yönetecek yada kuvvetler ayrılığı ilkesine dayanan demokratik parlamenter rejim devam edecek. Millet buna karar verecek.”

engin_alan_bodrumda (13)Kendimiz Çalıp, Kendimiz Söyleyerek Olmaz…

MHP ve CHP başta diğer partilerinde katılımı ile bir ortak aday belirlendiğini ve karar verici olan millet olduğunun altını çizdi. MHP’lilerin partilerinin kararı ve iradesine uygun hareket edeceklerinden kuşkusu olmadığını söyledi. Ancak kafası karışık bir çok kişinin olduğunu ve özellikle onlara yönelik ikna çalışmaları yapılması gerektiğine vurgu yapan Engin Alan konuşmasını şöyle sürdürdü; “Birinci öncelik mutlaka ve mutlaka sandığa gitmektir. Oy kullanmamak ile o zat-ı muhtereme oy vermek aynı şeydir. Bodrum’da bile seçmenin yarısının kafası karışıktır. O nedenle bizden olanlardan daha çok kafası karışık olanları mutlaka ikna edip sandığa gitmesini sağlamak gerekiyor. Bu başka bir şey. Artık bir kişilik çalışma yetmez. Biz 10 kişilik çalışmak zorundayız. Yoksa 11 Ağustos sabahı bu zat-ı muhteremi Atatürk’ün koltuğuna oturtursak, dönülmez bir yola girmiş olacağız.”

Kendisi için bir sorun olmadığını ve gerekirse yeniden hapse dönmekten korkmadığını kaydeden Alan çocuklarımızın geleceği için bu seçimin sonucunun önemli olduğunu yineledi.

engin_alan_bodrumda (9)Onlar Çözüm Diyor, Biz İhanet…

Üç sene sonra TBMM Genel Kurulundaki ilk toplantıda “Barış Süreci” ile ilgili yasa tasarısının önüne geldiğini ifade eden Engin Alan hiçbir devlet, elinde silah ile masaya oturmayacağını söyledi. Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgesinde devletin olmadığı iddia eden Engin Alan, bir süre sonra baklava dilimi gibi ülkeyi böleceklerini söyledi. Alan “Başımızda devletin bütünlüğü ile ilgili bir sorunumuz daha var. Bu ateşin Bodrum’u yakmayacağını düşünmesin kimse. Bu ateş Edirne’den Hakkari’ye kadar herkesi yakar. Ne mutlu Türküm diyene ilkesini benimseyen başımın üzerinde yeri var. Ancak geldiğimiz noktada Türküm demek zorlaştı neredeyse. Eline her türlü paçavrayı alan elini kolunu sallayarak yürüyor, ben Türk bayrağını elime alınca kumpaslar kuruluyor.” dedi.

Engin Alan konuşmasının sonunda ise “Biz istikbali mazide bıraktık. Bizim için milletvekilliği, paşalık hiç önemli değildir. Bizler milletimizin ve devletimizin hizmetindeyiz. Ben Bodrum’un da hizmetindeyim. Gelirseniz evimin de kapısı açık, meclisteki kapımda açık. Milletime hizmet etmekten de şeref duyarım.” dedi.

Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı…

DHA’dan Yaşar Anter tarafından sorulan “Cumhurbaşkanlığı seçimleri için size yansıyan anket sonuçları nedir? Ekmelettin İhsanoğlu’nun seçim çalışmalarını ve performansının yeterli buluyor musunuz? Filistin ile ilgili görüşleriniz nedir? sorulara Engin Alan şu şekilde yanıt verdi; “Birincisi ben hiçbir ankete inanmıyorum. Hepsinin manüple edildiğini düşünüyorum. İkinci sorunuza gelince, Ekmelettin bey tüm gayreti ile çalışıyor. Ama şartlar eşit değil. Bir tarafta devletin tüm olanakları kullanılarak kampanya yürütülürken, diğer tarafta sadece kendisine destek verenlerin çabaları ile kampanya yürüten bir aday var. Sayın Ekmelettin İhsanoğlu canla başla ve tüm gücü ile çalışıyor. Filistin konusu ise bir insanlık ayıbı, bir utanç meselesidir. Ama dünyanın tavrı da ortada. ABD bu gün itibarı ile İsrail’e 250-300 milyon dolarlık bir yardım paketi göndereceğini açıkladı. Hükümete gelince ise laf ile peynir gemisi yürümez. Bu sorunun cevabı da budur.”

Bodrum Gündem’den Fatih Bozoğlu’nun sorduğu “Türk Silahlı Kuvvetleri gün geçtikçe ivme kaybediyor. Sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Kıbrıs’ta Türk bayrağını indirmek isteyen Rum Kundakçı Paşa’nın emri ile vurulurken, geçtiğimiz aylarda Diyarbakır’da Karargah bahçesindeki Türk bayrağı indirildi ve hiçbir şey yapılmadı. TSK’nın son dönemi ile ilgili değerlendirmeniz nedir?” ve “Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ikinci tura kalınması durumunda HDP adayı tarafından pazarlık söz konusu olacak mı? Sorularına Engin Alan şu yanıtları verdi; “Birinci sorunuza şöyle cevap vereceğim. Bengi Türk TV’de de bu soru soruldu. Türk Silahlı Kuvvetlerini ne ekranlarda ne de gazete sayfalarında tartışmam. Ama bu gün Türk Silahlı Kuvvetlerine komuta edenlerin hepsi benim arkadaşlarım. Birçoğu da emrimde çalıştı. Onlara söylenmesi gereken ne varsa, hepsinin yüzlerine karşı söyledim. Yine söylediğim gibi benim komutan olduğum bir yerde hiç kimse o bayrağı oradan indiremezdi. Direğine elini atmadan orada işi biterdi. Başkalarını bilemem. Birinci ve ikinci tur meselesine geldiğimizde ise zaten siz sorunun içinde cevabı da verdiniz. Selahattin Demirtaş’ın neden aday olduğuna bir bakmanız lazım. Konuşmamda söyledim, çözüm süreci dedikleri ihanet süreci ikinci tura kaldığında devreye girecek.”

Engin Alan konuşmasının sonunda üzerinde Atatürk’ün bir sözünün yazılı olduğu önlüğü giydi, Türkçe açıklamalı Kuran hediye edildi. Engin Alan’ın konuşmacı olarak misafir olduğu toplantı yaklaşık 1.5 saat sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.