Bodrum Gündem

Filiz Dizdar “Doğal Kolyem” Sergisi

Filiz Dizdar “Doğal Kolyem” Sergisi
27.09.2014
0
A+
A-

heap Combivent SLIDE
buy Tadalafil online Mavi Yol Girişimi kurucu ve sözcülerinden aktivist Filiz Dizdar, doğadan topladığı taş ve deniz kabuğu gibi çeşitli ürünlerden hazırladığı kolyeleri için sergi düzenliyor.

Çiçek Bozoğlu /Bodrum Gündem 27/09/2014
buy Fluconazole
Yıllardır Bodrum’un doğal yapısının bozulmaması adına verdiği mücadeleyi eserlerine de yansıtan Filiz Dizdar, doğanın içinden temin ettiği materyallerle hazırladığı kolyelerini görücüye çıkarıyor. 28 Eylül’de Gambilya Doğal Mutfak’ta görücüye çıkan eserleri sanat seveler 3 Ekim’e kadar görebilirler.

Filiz Dizdar’ın tasarımı olan doğal kolyelerle ilgili sanat öğretmeni Göknur Gürcan şunları kaleme almış “Doğanın aracı seslerinden biri olarak biliyoruz en çok onu. Yıllardır ve durmaksızın parçası olduğumuz bütün adına konuştu. Uyandıran konuşmalarını dinlerken, dostluğun vefası geçmiştir belki akıllardan; Doğayla olan kadim dostluğun vefası. Koşulsuz sevgiyle bağlansa da, dostunun sunduğu hediyelerin ilişkisini taçlandırmasına izin vermiş Filiz Dizdar. Yıllardır köşe bucak gezdiği bereketli Karya toprakları “tohumlarım, kabuklarım, toprağa düşüp yeşermemiş neyim varsa senin, al yeşert” demiş. Ege denizinin tuzuna bulanmış kabukları çıkıp gelmiş gözünün gördüğü yere. Yıllardır bize sadece anlatmaz, konuşur, dinlermiş de doğayı. Dizdar’ın zamanla ustalaşan gözü, doğanın kendi estetiğini insan bedeni ile buluşturarak, onu doğayla yeniden barıştırmayı arzulayan biçimlere odaklanmış.
Bu arzu ile kolyeler yapmaya karar vermiş Filiz Dizdar. Doğanın parçası olduğumuzu unutmayalım, unuttuğumuzda hatırlayalım diye bedenimizle buluşturma fikrini içselleştirmiş. Yıllardır topladığı tohumlar, kabuklar, taşlar ve emaneti olan diğerleri bizimle buluşmaya hazır. Boynumuzda bir palamut tohumu taşırken yüzyılların bilgeliğini ufacık bile olsa hissederiz belki kim bilir?”

Sergi Tarihi: 28 Eylül-3 Ekim 2014 tarihleri arasında görülebilir.

Adres: Gambilya Doğal Mutfak, Eski Hükümet sok. No:62 Bodrum (Kaymakamlık arkası)
Açılış: 28 Eylül 2014 Pazar Saat 18:00

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.