Bodrum Gündem

Oy Birliğine Doğru

02.10.2014
0
A+
A-

bodrum_belediye_meclisi_oy_birliğiBodrum Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı, tüm meclis üyelerinin eksiksiz katılımı ile Nurol Kültür Merkezi’nde yapıldı. MHP’liler “Seçim bitti rekabet yok, artık birlikte çalışıp karar verelim” dedi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısı 15 gündem maddesi ve ek olarak 2 önerge ile toplandı. Başkan Kocadon ve tüm meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldı. Toplantıyı Kurban Bayramı kutlaması ile açan Başkan Kocadon, toplantı öncesinde CHP İlçe Başkanı Recai Seymen ve CHP’li Meclis üyeleri ile birlikte OASİS’te yemek yediler.

Ekim ayı olağan toplantısının en önemli gündem maddelerinde 16 Eylül tarihi itibarı ile birinci başkan vekilliği, Belediyeler Birliği Temsilciliği ve meclisteki komisyon üyeliklerinden istifa eden Tuğrul Acar’ın yerine yeni isimlerin görevlendirilmesi oldu. Bodrum Belediye Meclisi Ekim ayı olağan toplantısına CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, MHP Bodrum İlçe Başkanı Asım Başaran ve çok sayıda yurttaş izledi.

Toplantının başında 6. Gündem maddesinin çıkarılarak, yeni gündem maddesinin oylaması oy çokluğu ile kabul edildi.

1-      Bodrum Belediye Meclisi’nin 02.09.2014 tarih ve 2014/133 sayılı kararı ile kurulmuş olan Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne ait çalışma yönetmeliğinin görüşülmesi;

Strateji Geliştirme Müdürlüğü’ne ait çalışma yönetmeliği ile ilgili açıklamayı İnsan Kaynakları Müdür vekili Neşe Altan yaptı. Belediye Başkanlığına bağlı olarak Strateji Geliştirme Müdürlüğü  kurulması ve belediye organizasyon şemasına işlenmesine ve Strateji Geliştirme Müdürü kadrosu verilmesi konusu belediye meclisinin onayına sunuldu. Madde ile ilgili görüş bildiren olmadı ve madde oy birliği ile kabul edildi.

2-      Bodrum Belediye Meclisi’nin 08.04.2014 tarih ve 2014/91 sayılı kararı ile oluşturulan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün isminin “Etüd Proje Müdürlüğü” olarak değiştirilerek Belediye Organizasyon Şeması’na işlenmesi ve buna bağlı olarak 1. derece 11140 unvan kodlu Plan ve Proje Müdürü kadrosunun, 11045 unvan kodlu 1. derece Etüd Proje Müdürü kadrosu ile değiştirilmesi konusunun görüşülmesi;

Başkan Kocadon konu ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Büyükşehir ile ilgili yazışmalarda bir sıkıntı yaşandığı için böyle bir değişiklik yapma gereği duyduklarını ifade etti. Böylece Bodrum Belediye Meclisi’nin 08.04.2014 tarih ve 2014/91 sayılı kararı ile oluşturulan Plan ve Proje Müdürlüğü’nün isminin buy Plan B “Etüd Proje Müdürlüğü” olarak değiştirilmesine ve Belediye Organizasyon Şemasına bu şekilde işlenmesi ile birlikte buna bağlı olarak 1. derece 11140 unvan kodlu Plan ve Proje Müdürü kadrosunun, 11045 unvan kodlu 1. derece Etüd Proje Müdürü kadrosu ile değiştirilmesi mecliste oy birliği ile kabul edildi.

3-      Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün daha etkin ve verimli çalışabilmesi için organizasyon şemasında ve çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi;

MHP’li Meclis üyelerinin ayrıntılı bilgi istemesi üzerine kısaca bilgi verildi ve madde oy çokluğu ile kabul edildi.

4-      Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün daha etkin ve verimli çalışabilmesi için organizasyon şemasında ve çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılması konusunun görüşülmesi.

Bir önceki maddenin aynısı olduğu ifade edildi ve oy çokluğu ile kabul edildi.

5-      Belediyemizde boş bulunan bir adet 1. derece 8500 unvan kodlu Mühendis kadrosunda bir adet tam zamanlı Sözleşmeli Mühendis çalıştırılması ve ücretinin belirlenmesi konusunun görüşülmesi;

İlgili belediye kanunu gereği 1. Derece 8500 unvan kodlu (Harita ve Kadastro Mühendisi) alınmasına oy birliğiile karar verildi.

6-      Mülkiyeti Belediyemize ait olan, İlçemiz Gündoğan Mahallesi, Kızılburun Mevkii, tapunun N18C-12B-2D pafta, 275 ada, 5 parsel numarasında kayıtlı, toplam 675,28 m² yüzölçümlü gayrimenkulün satışı konusunun görüşülmesi.

Oy birliği ile gündemden kaldırıldı ve görüşülmedi.

7-      Mülkiyeti Belediyemize ait olan, İlçemiz Yalıkavak Mahallesi, Geriş Köyü, Karakuzu Mevkii, tapunun 7 pafta, 714 parsel numarasında kayıtlı, toplam 3.160,00 m² yüzölçümlü gayrimenkulün satışı konusunun görüşülmesi.

İlgili yerin belediyeye gelir kaynağı olacağı için satışı istendi. İlgili gayrimenkulün ihale ile satılması gerekiyor. Madde Belediye meclisinde Oy çokluğu ile kabul edildi.

8-      Belediyemiz Meclisince içkili yerler bölgelerini belirlemek üzere kurulan komisyondan istifa eden üye Tuğrul Acar’ın yerine yeni komisyon üyesi seçilmesi konusunun görüşülmesi.

MHP’li Mahmut Özbelen söz alarak “Muhalefet olarak Bodrum ile ilgili yapılacak her işte sizlerin arkasında olmak istiyoruz. Siz ne kadar başarılı olursanız Bodrum’da o kadar kazanır. Bizde memnun oluruz. Artık seçim bitti, rekabet ortamı da bitti. Komisyonlarda MHP grubundan da meclis üyelerinin de görevlendirilmesini istiyoruz.” dedi. Başkan Kocadon bu güzel konuşmadan dolayı çok mutlu olduğunu ifade ederek “Gerçekten bu konuşmadan dolayı tüylerim diken diken oldu. Bu birlik ve beraberliği korumak için ileriki dönemlerde sizlerle beraber çalışalım. Söz veriyorum.” dedi. Kocadon 2009-2014 döneminde meclisin yapısına dikkat çekerek, birlik ve beraberlik içinde çalışıldığını hatırlattı. CHP Funda Akçalı’yı önerirken, MHP’de Mazlum Ağan’ı önerdi. oy çokluğu ile Funda Akçalı, içkili yerler bölgelerini belirlemek üzere kurulan komisyon üyesi seçildi.

9-      Belediye Meclis Üyesi Tuğrul ACAR’ın 16.09.2014 tarihli dilekçesine istinaden, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 19. maddesine göre, Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili seçimi konusunun görüşülmesi.

Tuğrul Acar’ın istifası ile boşalanBelediye Meclisi 1. Başkan Vekili seçimi gizli oylama ile yapıldı. 22 Dursun Göktepe, 9 oy ise Hülya Aşkın alırken, bir oy boş çıktı. oy çokluğu ile Dursun Göktepe Belediye Meclisi 1. Başkan Vekiliolarak seçildi. CHP’den kimin boş oy verdiği ise merak konusu oldu.

10-     Belediyemiz Meclisince, Ege Belediyeler Birliği’ne Belediyemizi temsil etmek üzere seçilen Asil Üye Tuğrul ACAR’ın istifa etmesi nedeniyle, yerine yeni asil üye seçilmesinin görüşülmesi.

Tuğrul Acar’ın istifası ile boşalan, Ege Belediyeler Birliği temsilciliğine CHP Hüseyin Özten’i aday gösterirken, MHP ise Birol Aydın’ı aday gösterdi. Birol Aydın aday olarak gösterildiğini duyunca “Beni mi aday göstermişler” diyerek şaşkınlığını gizleyemedi. Oylama sonucu oy çokluğu ile Hüseyin Özten Ege Belediyeler Birliği temsilcisi olarak seçildi.

11-     Belediyemize ait 48 VG 033 plakalı cenaze nakil aracının Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na hibe edilmesi talebinin görüşülmesi.

Başkan Kocadon daha önce de Şoförler Odasına da verildiği  hatırlatarak, cüzi bir bedelle Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

12-     Belediyemiz Encümeni’nin 26.08.2014 tarih ve 627 sayılı kararı ile Meclise havale edilen Bodrum Belediyesi 2015 – 2019 Yılı Stratejik Plân Çalışması’nın görüşülmesi.

MHP Meclis üyesi Süleyman Mazı bu tür planların ekonomik yapıya bağlı olduğuna dikkat çekerek; “Kamuoyunun bilgilenmesi açısından, o rakamları baz alarak fikir teatrisi yapmak istiyorum. Yıllar itibarı ile bir tezat var. Bodrum’un gelir bütçesi sürekli eksi veren bir eğimle gidiyor. Fakat yıllar itibarı ile harcama bütçesi ise tam tersi çoğalarak gidiyor. Örnek olarak veriyorum, 2010 yılında bütçenin gelir kısmı %74, gider kısmı ise % 84 olarak gerçekleşmiş. Aradaki eksi fark 4 milyon 600 bin lira. 2011 yılında gelir bütçesi 62,96, gider bütçesi 82,43 oranında gerçekleşmiş. Aradaki fark 12 milyon 500 bin lira. 2012’de gelir bütçesi 51,73, gider bütçesi 64.68 olarak gerçekleşmiş, aradaki fark 9 milyon lira. 2013 gelir bütçesi 43,22, gider bütçesi 66,52 oranında gerçekleşmiş, aradaki fark 17 milyon 700 bin lira. 2014 sekiz aylık tabloya bakıldığında ise; bu tabloda ki gerçekleşme oranı gelirde % 20, giderde ise % 29’dur. Bu orandan yola çıkarak yıl sonunda 20 milyon liraya yaklaşan bir eksi bakiye vermesi anlamına gelmektedir. Neden bu kadar fark oluyor anlaşılamıyor.” dedi. Söz alan diğer MHP’li üye Mustafa Paşalı ise esas sorunun belediye değil, Bodrum olduğunu söyledi. Bodrum’un kanayan bir yarası olduğunu ifade eden Paşalı, Stratejik planı yaparken Bodrum’u göz önüne almamız gerekiyor ve onunla ilgili bir şeyler yapmamız gerektiğine dikkat çekti. Paşalı “O çıkan envanterde Bodrum’da 2,5 milyona hizmet verebilecek ticaret erbabı çıkmıştı. Bu korkunç bir rakamdı. Bende şimdi iddia ediyorum Bodrum’da şimdi 3 milyon kişiye hizmet edebilecek ticaret erbabı var. Bodrum’da 125 bin tane bina var 12 bin tanesi iş yeri, 123 bin tanesi konut. 123 bin tane konutun 4 kişiden dolu olduğunu düşünelim 492 bin. Bodrum’da gerçekte 600 bin kişi yaşıyor. Yaz aylarında ise 1,5 milyon. Bodrum’un planını yaparken bunun ekspertizini yapmamız gerekiyor. Bizim aklımızı başımıza toplamamız gerekiyor. Kötüye gidiyoruz. Hocamın da dediği gibi Bodrum için birlikte çalışmalıyız.” dedi. Konunun komisyona havalesi oy birliği ile kabul edildi.

13-     Bodrum Belediyesi 2015 yılı performans programının görüşülmesi.

Bodrum Belediyesi 2015 yılı performans programının görüşülmesinde, konuyla ilgili konuşan Mustafa Paşalı, Bodrum sanayi altında bulunan tarihi hipodrom un gün yüzüne çıkartılmasıyla kış turizminin canlandırılacağını söyledi. Belediye çalışmalarının planlanmasında sorunlar yaşandığını ifade eden Paşalı’nın “Bizde olsak, bizde yapamayız dediğimiz şeyler var” demesi oldukça dikkat çekiciydi. Konunun komisyona havalesi oy birliği ile kabul edildi.

14-     Belediyemiz Encümeni’nin 09.09.2014 tarih ve 645 sayılı kararı ile Meclise havale edilen 2015 Mali Yılı Gelir ve Gider Bütçe tasarısının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin görüşülmesi.

Mustafa Paşalı yine söz alarak, sağlıklı bir bütçe yapılması ve profesyonellerden destek alınmasının gerektiğini savundu. Nurten Çakıcı Bıçak ise sağlıklı bir bütçe yapılacağından kimsenin kuşkusu olmaması gerektiğini söyledi. Başkan Kocadon 17 Ekim’e kadar bitirilmek üzere, komisyona havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

15-     Bodrum Belediyesi 2015 yılı Vergi ve Harçlar ile Ücret Tarifesi’nin, Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin görüşülmesi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Önerge ile gündeme alınan iki maddenin görüşülmesine geçildi. Birinci önergede yer alan Bodrum Belediyesi bünyesine bir veteriner daha alınması konusu, MHP’li bazı meclis üyeleri itiraz etti. Halen 3 veteriner hekim olduğunun bilgisini veren Başkan Kocadon, belediyelerin birleşmesi ile hayvan bakımevinin iş gücünün arttığını söyledi. Veteriner alımı Oy çokluğu ile kabul edildi.

Mevcut Asfalt Planetinin saatte 30 ton üretim kapasitesinde olduğundan bütün yarımadaya hizmet vermesinin zorlaştığını, ihtiyaçlara da cevap veremediğini ifade eden Fen İşleri Müdürü Onur Candar “İlgili kanun ve yönetmeliği gereği;100 tonluk kamyon kantarının alınabilmesi için iller bankasından kredi kullanılması ve bu işlemin yürütülmesi konusunda belediye başkanımıza yetki verilmesi konusunun belediye meclisine havalesini olurlarınıza arz ederim” dedi. Bu kadar borca girmeye gerek olup olmadığını soran Mustafa Paşalı, Fen İşleri Müdüründen fen işleri müdürlüğünde çalışan personel ve araç gereç konusunda detaylı bilgi istedi. Böyle bir sorunun geleceğini tahmin ettiğini ve hazırlıklı geldiğini belirten Fen İşleri Müdürü Onur Çandar “200 iş günü çalışıldığı düşünülürse, yaklaşık 50 bin ton asfalt üretimi var. Bu üretim kapasitesinin tüm yarımada için yeterli değil.” dedi. Bu madde treatment with Sildenafil oy birliği how to buy Plan B ile kabul edildi.

Gündem dışı söz alan MHP’li meclis üye Erdinç Tekinkaya vatandaşlar tarafından bir çok kez protesto gösterisi yapılarak çözüm üretilmesi istenen Yalıkavak’taki “ölüm yolu” ile ilgili gelişmeleri sordu. CHP’li Taner Uslu yolun Muğla Büyükşehir’in görev alanında olduğunu ancak karayolları ile büyükşehir arasında yazışmaların devam ettiğini söyledi. Uslu, “Bununla ilgili bine yakın imza teslim ettik Büyükşehire. Hem büyükşehir belediye başkanı, hem ulaşım daire başkanıyla görüşüyoruz ama yolun kimin yetkisinde olduğu konusunda henüz bir net bir bilgi yok” diye konuştu.
MHP’li Tekinkaya, Yarımadada işgaliye konusunda bir çok esnafın mağdur olduğunu ve çözüm bulunmasını istedi. Konu ile ilgili söz alan Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Altındağ, 11 Temmuz 2014 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan yasal düzenleme gereğince, işgaliye konusunda belediyelerin 2013 yılında belirlediği fiyat tarifesinin esas alındığını hatırlatarak, şöyle devam etti: “Her beldede 2013 yılında, kendi belediyesinin meclis kararıyla belirlenen işgaliye bedelleri uygulanıyordu. Mart ayından bu yana geriye sadece Bodrum Belediyesi kaldı. Tüm Yarımadada, Bodrum Belediye Meclisi’nin 2013 yılı fiyat tarifesi geçerli oldu böylece. Farklar bundan kaynaklanıyor. Biz şimdi bölgelere göre bir düzenleme yaptık. Önümüzdeki dönem düzenlenmiş şekilde işgaliye bedelleri duyurulacak.”

Gündem dışı konuşmaların ardından Bodrum Belediyesi Ekim ayı olağan toplantısı sona erdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.