Bodrum Gündem

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bodrum’da

17.01.2015
0
A+
A-

Toplu Taşıma Sosyal Belediyecilik Anlayışında Var…

buy Lithium online chp_bülent_tezkan_bodrum_kocadon_ortakent (222)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan CHP Ortakent Beldede partilileri ile bir araya geldi. Tezcan daha sonra Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u Ortakent’te bulunan başkanlık makamında ziyaret etti…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili Bülent Tezcan Bodrum’da çeşitli ziyaretlerde bulundu. Sabah saatlerinde Ortakent Belde ziyaretini gerçekleştirerek partililer ile 2015 Genel seçimleri için yeni stratejilerin konuşulduğu bir sohbet toplantısı yaptı. Cumhuriyet Halk Partisinin Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde çok önemli bir başarı sağlayacağından emin olduklarını dile getiren Tezcan “Bir çok projemiz var. İnanıyorum Haziran seçimlerinde önemli bir başarı sağlayarak iktidar olacağız. Özellikle turizm bölgelerini de ilgilendiren bir çok projemizi de devreye sokarak, bu kötü dönemin yaralarını saracağız.” dedi. Halkın içinde ve onlara dokunarak seçim çalışmalarını sürdürmeleri yönünde, eskisinden farklı bir anlayış ile değişik taktiklerin uygulanması gerektiğine dikkat çeken Tezcan, halkla sürekli siyaset konuşmak yerine, onların dertleri ve sorunlarını dinleyerek, onlara dokunarak çalışma yapılması gerektiğini kaydetti.

Ortakent Belde ziyaretine Belde Başkanı Süleyman Karaca ev sahipliğinde, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili Bülent Tezcan ile birlikte, Muğla Milletvekili Tolga Çandar, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, il yönetim kurulu üyeleri, Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Bodrum Belediye Meclis Üyesi Ali Öztürk, Milas İlçe Başkanı Suat Özcan, Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat ve CHP üyeleri katıldı.

TOPLU TAŞIMA, SOSYAL BELEDİYELİK ANLAYIŞINDA VAR…

Son günlerde Bodrum gündeminde çokça konuşulan toplu taşıma konusundan yola çıkarak sosyal belediyelik anlayışı ile ilgili sorumuzu yanıtlayan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili Bülent Tezcan şunları söyledi;

“Tabi bazı belediyelerin, bazı uygulamaları belirli kesimler açısından ilk anda sıkıntı yaratabilir. Az önce sorulan toplu taşıma ile ilgili sıkıntıdan bahsettiniz. Ancak orada bu menfaat çatışmaları içerisinden bir tarafta haklı olarak Proscar buy   purchase Naltrexone belirli taşımacılık yapan vatandaşlarımızın kısmen ilk anda zararı olabilir. Ama ihtiyacı olan, yoksul, dar gelirli geniş kitlelerin çağdaş modern bir hizmete ihtiyacı olduğu ve bunu da hak ettikleri de açık. Belediyelerimiz bu çerçevede toplu taşıma geliştirmek ve daha ucuz, daha kaliteli, daha erişilebilir, en ücra köşeye kadar, vatandaşın özel aracı olup olmamasına bakmaksızın toplu taşımdan yararlanabileceği kaliteli bir hizmet vermek sosyal demokrat belediyeciliğin en temel gereklerinden birisidir. Dünyada da sosyal demokrat belediyeler kentleşmeyle el ele yürüterek çok kaliteli yapmışlardır. Türkiye’nin tarihinde de öyledir.”

Tezcan konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Bugün mevcut belediyelerimiz tabi aile sigortasını iktidar olmadığımız için gerçekleştiremedik. Ama  kent belediyelerimiz, aile sigortasının ilk örneklerini hayata geçirmeye başlamışlardır. Toplu taşım konusunda da geniş halk kesiminin ucuz, kaliteli ve her noktaya ulaşabilen bir sistem kurmak bizim görevimiz. Burada ilk etapta zarar gören kooperatiflerin bir sıkıntısı olacaktır ama sanıyorum önümüzdeki dönemlerde onu da telafi edecek çalışmalar yapılabilir. Bunu bir birbirinin alternatifi gibi görmemek bir çatışma ortamı yaratmamak lazım. Mağdur olduğunu düşünen arkadaşlarımıza da bu çerçevede seslenmek istiyorum.”

Bülent Tezcan Haziran’da yapılacak genel seçimlerde iktidara çok yakın olduklarını vurgulayarak son olarak şu değerlendirmeyi yaptı;

Dar gelirlilere yardım, sosyal yardımın genişletilmesi, bir kentin kaynaklarını gerçekten o kent insanlarına paylaştırma anlayışı üzerine kurulu sosyal demokrat belediyecilik Türkiye tarihi içerisinde dönüp baktığımızda bizim onurla gururla ifade edeceğimiz bir tarihe sahiptir. Bu çerçevede biz toplumsal adaleti sağlama konusunda, ihtiyaç sahipleri, yoksullar, dar gelirliler ve geniş halk kesimlerinin kentin bütün serveti ve imkanından yaralanabilecekleri bir belediyecilik anlayışı esası üzerinde duruyoruz.”

KOCADON’U MAKAMINDA ZİYARET ETTİ…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili Bülent Tezcan Ortakent beldedeki sohbet toplantısının ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u Ortakent’te bulunan çalışma ofisinde ziyaret etti. Başkan Kocadon’un samimi bir şekilde karşıladığı Tezcan Bodrum’un sorunları ve belediye çalışmaları ile ilgili Başkan Kocadon ile sohbet etti. Ziyaret sırasında Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Başkan Yardımcısı Taner Uslu’da bulundu.

Büyükşehir sisteminin özellikle turistik beldeler için uygun bir yöntem olmadığını ifade eden Mehmet Kocadon, gelirlerinin büyük bölümünün Büyükşehir Belediyesine geçtiği ve hizmet vermekte zorlanılacağına dikkat çekti. Bu konuda Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat’ta aynı görüşte olduğunu belirterek zor şartlarda hizmet verildiğini ve Milas Belediyesinin 120’den fazla köye hizmet vermeye çalıştığı kaydedildi. Tezcan turistik bölgeler için daha çok bütçe ayrılması ile ilgili CHP’nin bir önerge verdiğini ancak kabul edilmediğini söyledi.

“HİZMET SINIRIMIZ, ÜÇ İLİN TOPLAM NÜFUSUNA EŞİT”

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise büyükşehir yasasının kıyı şehirlerine uyan bir yasa olmadığını ifade ederek şunları söyledi;

“Bodrum’un hizmet nüfusu, üç ilin toplam nüfusuna eşit. Yerleşik nüfusumuz şu anda yaklaşık 160 bin ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 116 bin seçmenimiz vardı. Bunlar çok ciddi rakamlar. Bağlı olduğumuz ilin merkez nüfusunun çok çok üstündeyiz. Bu sadece Bodrum için değil; Marmaris, Fethiye, Milas gibi ilçelerimiz için de aynı. Bodrum Belediyesi, 180 kilometrelik hizmet sınırının sorumluluğunu taşıyor. Çıkan yasada turizm bölgelerine ayrı bir statü getirilmesi lazım.”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın milletvekili Bülent Tezcan, Muğla Milletvekili Tolga Çandar ve beraberindekiler, Başkan Kocadon ile Bodrum ekonomisi ve turizm ile ilgili konularda görüş alışverişinde bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.