Bodrum Gündem

MHP Yeni İlçe Başkanı 260 Oy İle Mehmet Tosun

01.02.2015
0
A+
A-

TOSUN: “YENİ BİR TRENE BİNİYORUZ” MHP’Yİ ÖNCE GENELDE SONRA DA YERELDE İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ”

mhp_bodrum_ilçe_başkanı_mehmet_tosun (6)

Milliyetçi Hareket Partisi 8.Olağan Bodrum İlçe Kongresi Bodrum Belediyesi OASİS Nurol Kültür Merkezinde İlçe Başkan Adayları Cengizhan Sancar ve Mehmet Tosun yarıştı. Kongre sonunda, 260 oy alan Mehmet Tosun, MHP Bodrum İlçe Başkanlığına seçildi. where to buy levonorgestrel

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

MHP 8.Olağan Bodrum İlçe Kongresi için, İlçe Başkanlığı için aday olan Cengizhan Sancar, Mehmet Tosun ile yönetim kurulu adayları ve delegeler sabah 11:00’den itibaren Bodrum Belediyesi OASİS Nurol Kültür Merkezinde toplanmaya başladı. Saat 13:00’de saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesi ile başlayan kongrede, Muğla MHP Milletvekili Mehmet Erdoğan divan başkanlığında, MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Abdullah Çevik, Abdullah Küçükbozbaş delegelerin oy birliği ile divana seçildiler.

Geçmiş dönem Muğla Milletvekili Metin Ergun ile birlikte MHP Muğla İl Yönetimi, Ülkü Ocakları İl Başkanı Cemil Gündüz, Sağlık Bakanlığı Personel eski Genel Müdürü Dr.Ali Çelik, Muğla İlçelerinin MHP’li Başkanları, Bodrum Belediyesi MHP’li Meclis Üyeleri, Gündoğan geçmiş dönem Belediye Başkanı İbrahim Bilgi, Mumcular geçmiş dönem Belediye Başkanı Birol Aydın, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası geçmiş dönem başkanı Mustafa Danacı, AK Parti Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, Türkiye İşçi Partisi Bodrum ilçe Örgütü heyeti ve MHP’liler katıldı.

BAHÇELİ’DEN MESAJ… how to buy Plan B

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP 8.Olağan Bodrum İlçe Kongresine gönderdiği mesajı MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan okudu. Genel Başkan Bahçeli’nin divan başkanlığına gönderdiği mesajı başında “Değerli dava arkadaşlarım sizleri en kalbi sevgi ve saygılarımla selamlıyor, gururla üstlendiğiniz, heyecanla sahiplendiğiniz, millet ve milliyetçilik davasında üstün başarılar diliyorum. MHP şeref ve şanla perçinlenmiş, yarım asra yaklaşan mazisi ile Türk siyasetinin yüz akı, birlik ve kardeşlik mihferidir.” derken mesajın devamında, Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçte ve darboğazda olduğunu ve bu sıkıntıların MHP ile aşılabileceğini kaydediyor. Bahçelinin mesajında tek çarenin MHP olduğu ve MHP’nin kazanmasının da milletin kazanması anlamına geldiğini ifade ediyor. Bahçelinin Bodrum ilçe kongresine gönderdiği mesajı “Ne mutlu Türküm Diyene.” şeklinde son buluyor.

mhp_bodrum_ilçe_başkanı_mehmet_tosun (22)

ASIM BAŞARAN’DA DUYGU DOLU BİR VEDA KONUŞMASI…

Oldukça yoğun bir katılım olduğu gözlenen MHP 8.Olağan Bodrum İlçe Kongresinde duygusal bir konuşma yapan 15 yıldan bu yana Bodrum İlçe Başkanlığını sürdüren ve bu dönem Muğla’dan Milletvekili adaylığı için çalışmalarını yürüten Asım Başaran ilçe başkanlığına aday olan iki isimden bir söz vermelerini isteyerek şöyle konuştu;

“İlçe başkanlığına aday olan bu iki isimi de alkışlıyorum ve onlardan bir söz istiyorum. Aynı şekilde ben nasıl görevi bırakırken iki tane tam layıki ile bu görevi yapabilecek durumda, yönetim kurulundan iki arkadaşım buna hazır olmuşsa, onlarda bırakırken aynı şekilde, aynı donanımda, gözleri arkada kalmayacak şekilde kadrolarını oluşturmalarını istiyorum. Sizlerin huzurunda kendilerinden söz istiyorum.”

mhp_bodrum_ilçe_başkanı_mehmet_tosun (25)

SANCAR’IN KONUŞMASI SIRASINDA GERGİNLİK YAŞANDI…

MHP Bodrum İlçe Başkanlığı için aday olan Cengizhan Sancar, teşkilattaki siyasi geçmişini anlatarak başladığı konuşmasında oldukça sert eleştirilerde bulundu. 30 Mart seçimlerinde MHP’lilerin ve Ülkücülerin dışlandığını ifade eden Cengizhan Sancar Belediye Meclis Üyelerinin teşkilatın içinde yer almadıklarını söyledi. Bu ifadelerin ardından salonda bulunan MHP’li meclis üyelerinin bazıları Sancar’a yanıt verince kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Sancar rakibi Mehmet Tosun’dan ülkücü ve bozkurt olduğunu deklare etmesini isteyince de Mehmet Tosun ayağa kalkıp salona dönerek bozkurt işareti yaptı. Cengizhan Sancar teşkilatın özeleştiri yapması gerektiğini ifade ederek konuşmasını tamamladı.

mhp_bodrum_ilçe_başkanı_mehmet_tosun (27)

KONUŞURKEN TOSUN’UN SESİ TİTREDİ…

Daha sonra kürsüye gelen İlçe Başkanı adayı Mehmet Tosun teşkilat içindeki siyasi geçmişini anlatırken oldukça duygulu anlar yaşandı. Konuşması sırasında sesinin titrediği ve sakin bilinen Tosun’un sesindeki öfke salona da yansıdı. Mehmet Tosun konuşmasına başlamadan Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş ile ülkücü şehitleri minnetle, şükranla andığını kaydederek 30 Mart seçimleri sürecini anlattı. Mehmet Tosun şunları söyledi;

“Seçime girerken 12 bin oyumuz vardı. Karşımızdaki en yakın rakibin oyu ne kadar? 17 bin. Ondan sonraki 40 küsur bin, yüzde 55. Ne yaptık arkadaşlar? Birlik ve beraberlik içerisinde bize inanmış, partimize inanmış arkadaşlarımızı bünyemize katmak sureti ile bir kadro oluşturduk. Yani Bodrum’da MHP olarak, bizim yüzde 55 oyumuz olsaydı, 5 bin üyemiz olsaydı, bunlara gerek yoktu. Biz yeri geldi Bodrum İlçe Merkezinde sandık başına yazacak görevli bulamadık. Biz bu günlerden buralara geldik. Peki ne yaptık? Yüzde 37 oy aldık. Kendimizi ezdirmedik. Bende diyorum Cengizhan başkanımın dediği gibi bu oy Mehmet Tosun’un oyu değildir. Bu oy bizimle birlikte geçmişten bu güne Türk milliyetçiliği davasına gönül vermiş arkadaşlarımızın, bizimle birlikte değişik siyasi partilerden gelip yol yürüyen arkadaşlarımızın tamamının oyudur. Seçimi alamadık ama kendimizi de ezdirmedik.”

mhp_bodrum_ilçe_başkanı_mehmet_tosun (26)

buy Paxil

AÇIK ARA MEHMET TOSUN KAZANDI…

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Oylarını kullanan Asım Başaran, Mehmet Tosun ve Cengizhan Sancar seçimin Bodrum ve teşkilatları için hayırlı olması dileğinde bulundular. Saat 17:00’ye kadar süren oy verme işlemi sonunda beklendiği gibi 300 üzerinde delege oy kullandı.

Buna göre 260 oy alan Mehmet Tosun MHP Bodrum ilçe Başkanlığına seçilirken, rakibi Cengizhan Sancar ise 46 oy aldı. Sonuçların belli olmasının ardından birlik ve beraberlik mesajları verilirken, MHP Bodrum İlçe Başkanlığına seçilen Mehmet Tosun duygularını şöyle dile getirdi;

“Bugün MHP en önemli günlerinden birini yaşadı. Bir demokrasi şölenine şahit oldunuz. Bu seçimin kaybedeni yok. Bu seçim MHP’ye gönül veren, gönlünde ülke sevdasına Bodrum sevdasına yer olan yek bayrak tek dil tek millet diyen herkesin seçimi. Cengizhan kardeşimi de tebrik ediyorum. O da benim kardeşim. Bizim bundan sonraki amacımız, Asım Başaran’ın bıraktığı yerden birlik ve beraberlik  içerisinde onunda fahri başkanlığında MHP yoluna devam edecek. Ama emin adımlarla kurumsallaşarak üye sayısını 3 bin 4 bin 5 binlere taşıyarak devam edecek. Benim partide bir görevim yok. İnşallah göreve başladığımız günden itibaren ilk önce bu partiye yıllardan bu yana gönül vermiş şu anda üyelikleri olmayan arkadaşlarımızdan başlamak üzere tüm Bodrumluları hemşerilerimizi MHP’ye bekliyoruz. MHP gücüne güç katacak. Bodrum’un sorunlarına duyarlı ülke meselelerine duyarlı bir MHP olacak. Biz biriz. Birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam edeceğiz. Başta kadınlarımızdan gençlerden başlayarak üye sayımızı arttıracağız. Bilgisayarı kullanan, interneti kullanan ama akşam kafası estiği gibi kafasına göre yazı yazan değil, Bodrum’a katkı sağlayacak şekilde sosyal medyayı kullanan bir MHP olacak. O yüzden gecenin bir vaktinde kafası estiğinde ya dur Asım başkana bir giydireyim, şu Mehmet Tosun’a da bir giydireyim olayı olmayacak. Arkadaşlar birbirimize giydirmenin bir anlamı yok. Biz sizleri seviyoruz. Biz yıllarımızı verdik Asım başkan kadın kollarımızla üyelerimizle birlikte. Hep birlikte yürümeye devam edeceğiz. Bu zafer hepimizin. Asım başkanım biz sizi istasyonda indirmiyoruz. İnşallah hep beraber yeni bir trene biniyoruz. O tren içerisinde de MHP’yi Bodrum’dan başlamak üzere önce genelde sonra yerelde iktidara taşıyoruz. Kimsenin endişesi olmasın.”  

mhp_bodrum_ilçe_başkanı_mehmet_tosun (6)

MEHMET TOSUN’UN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ…

Mehmet Tosun’un yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor; Ahmet Özkeskin, Cemil Haldız, Osman Bilgin, Saliha Oktay, Engin Galipoğlu, Haşim Işık, Melek Topçu Yılmaz, Orhan Vedat Gürsoy, Nevzat Kamber, Öncel Erkal, Arzu Güzel, Haydar Maden, Ali Çalıkoğlu, Adem Karadaş, Av.Nurseren Güler, Kamil Sezgün, Hülya Yayla, Aydoğan Karakaş.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.