Bodrum Gündem

Sağlık Çalışanları İsyanda

Sağlık Çalışanları İsyanda
13.03.2015
0
A+
A-

sağlık-çalışanları-grevde-1

Bodrum’da, sendika üyesi bir grup doktor ve sağlık çalışanı, çalışma koşullarının zorluğuna tepki göstererek, Bodrum Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

Bodrum Gündem Haber

Muğla Tabip Odaları birliği ile bazı sendika ve dernek üyesi yaklaşık 50 kişilik doktor ve sağlık çalışanı, 14 Mart Tıp Bayramı öncesinde Bodrum’da bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi.
Bodrum Devlet Hastanesi polikliniği önünde düzenlenen açıklamada grup üyeleri ellerinde, “Haklarımız, hastalarımız ve mesleğimiz için görevdeyiz”, “Aile hekimlerine mecburi acil nöbetine hayır”, “Kim ister 100’üncü, 150’inci hasta olmayı” Xenical pills gibi dövizler açarak, sağlık personelinin çalışma koşullarına tepki gösterdi.

BİR GÜN ACİL DIŞINDA SAĞLIK HİZMETİ YOK…

Bodrum Devlet Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı ve Tabip Odası Bodrum Temsilcisi Dr. Yasemin Demirci, grup adına basın açıklamasını okudu. Demirci, “Sağlığımız ve haklarımız için, halkımızın sağlığı için bugün aciller dışında sağlık hizmeti üretmiyoruz” dedi.
Sağlık sektöründe; özel de ciro, kamu da performans baskısıyla çalıştıklarını iddia eden Dr. Demirci, açıklamasına şu sözlerle devam etti;
“Yönetici amir baskısı, kötü muamele yıldırma, şiddet tehdidi, havasız, penceresiz, aydınlatmaları kötü çalışma alanları, kendi görevimiz olmayan işleri yapmaya zorlanma. İş güvencesiz taşeron sistemle çalışma, hergün başka bir semt polikliniğe rotasyonlar, özellerde aylarca maaşsız çalışma, öğle yemeği için verilebilen yarım saatlik alanın dışında molasız, adeta nefes almadan çalışıyoruz”

sağlık-çalışanları-grevde-2

ADETA BİR KÖLELİK DÜZENİ…

Polikliniklerde günde 80,100 hatta 150 hasta baktıklarına dikkat çeken Demirci; “Birinci basamakta 2 bin yerine 3 bin 600 kişiye varan bir nüfusa hizmet verilmesi, bir gün gündüz, bir gün gece çalışılan acil servislerde kimi zaman tek bir hekimin günde 500 hastaya bakabilmesi. 36 saat kesintisiz çalışma, servis nöbeti tutan öğretim üyeleri, 7 gün 24 saat icap nöbeti ve bütün bu ağır çalışmanın sonunda emeklilikte sefalet ücreti. Çalışma ortamları, çalışma temposu, çalışma süreleri, dinlenme süreleri sağlıksız. Adeta bir kölelik düzeni. Anayasa’nın yasakladığı angarya serbest olmuş. Namus ve şeref üzerine edilen Anayasaya bağlılık yemini unutulmuş. Bu tablo biz sağlık çalışanları içinde hastalarımız içinde iç açıcı değildir” Generic Paxil dedi.
Sağlıkçılar bu durumdayken hastaların sağlıklı olabilmesinin mümkün olmadığını ifade eden Demir, “Kim bu şartlarda iyi sağlık hizmeti aldığını söyleyebilir. Kim ister 100’üncü, 150’inci hasta olarak muayene olmayı. Hekimine güvenmediği için hastane hastane, doktor doktor dolaşmayı” buy Cialis super active online ifadesini kullandı.

Demir, insanlık dışı bir ortamda çalıştıklarını da iddia ederek, “Çalışma koşullarımız acilen düzeltilsin. Çalışırken de, emeklilikte de insanca yaşayabileceğimiz güvenceli bir gelir talep ediyoruz. Yasal sürenin üstünde çalıştığımız halde bu güne kadar bir türlü verilemeyen fiili hizmet zammını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.
Basın açıklamasının ardından gruptakiler çeşitli sloganlar atarak dağıldı. Ayrıca açıklamanın ardından lokma ikramı da yapıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.