Bodrum Gündem

YANAN YERLER YENİDEN YEŞİLLENİYOR

YANAN YERLER YENİDEN YEŞİLLENİYOR
13.03.2015
0
A+
A-

YANAN YERLER YENİDEN YEŞİLLENİYOR…

buy Lamisil purchase Strattera
YANAN-YERLER-YENİDEN-YEŞİLLENİYOR-2

Milas Orman İşletme Müdürlüğü, geçtiğimiz sene Ören’de yaşanan büyük yangın sonucu zarar gören alanda, öğrencilerin ve gönüllülerin katılımıyla fidan dikimi etkinliği gerçekleştirdi.

Bodrum Gündem Haber

Geçtiğimiz sene yaz sonunda Milas’a bağlı Akçakaya Mahallesi’nden başlayıp, Gökova Körfezi’ne kadar ilerleyen orman yangını, bin 200 hektarlık orman ve tarım arazisinin zarar görmesine neden olmuştu. Türkiye´de yaşanan en büyük orman yangını alanı olan Ören Mahallesi´nde, orman ekiplerinin çalışmalarıyla doğa yaralarını hızla sarmaya başladı.

Öncelikle yanan alanlarda temizlik çalışması başlatan orman ekipleri, daha sonra geniş alanda doğal tohumlama yaptı. Ayrıca ağaçlandırılacak bozuk ve ot sahalarıyla ilgili ´Karacahisar Sel Kontrol Projesi´ hazırlandı. Yaklaşık 500 hektarlık alanı kapsayan proje ile yanan havzada toprak ve topografik şartların uygun olduğu yerlere ‘Buror Tipi’ teraslar halinde toprak işleme yapılarak, bu teraslara ibreli türlerden fıstık çamı, kara servi, yapraklı türlerden; zakkum, sakız, akasya dikimi yapılacak. Proje sayesinde kademeli bir yapıya kavuşturulan alanda su akışı yavaşlatılarak, erozyonun önüne geçilecek.

YANAN-YERLER-YENİDEN-YEŞİLLENİYOR-1

Etkinliğe katılan Muğla Orman İşletme Müdürü Mustafa Kara yürütülen çalışmalar hakkında; “Bu sahalarda toprak hazırlığını yapacağız ve tamamını denize bakan yüzünde, uygun türlerle buraya uygun olan ağaç türleriyle ağaçlandırmasını yapacağız. Bugün çok güzel bir etkinlikte site sakinleri, öğrencilerimiz yani bütün toplum katmanları el birliği ile yeniden buranın yeşillendirme faaliyetlerine başladık” dedi.
Fidan dikim etkinliğine katılan yaklaşık 60 öğrenci ve gönüllüler, yanan alanların yeniden yeşertilebilmesi için fıstık çamları fidelerini toprakla buluşturdu. Öğrencilerinin başında fidan dikimi etkinliğine katılan Ören İlkokulu Müdürü Mustafa Durgut şöyle konuştu;
“Ormanlar geleceğimiz ve zenginliğimiz. O bilinci öğrencilerimize aşılamak için hem yanan yeri göstermek, hem de orman işletme şefliğinin açmış olduğu bu etkinliğe katılmak üzere buraya geldik”
Alanda gönüllü olarak çalışan Celal Alan isimli vatandaş ise şunları söyledi; “Gönüllü elamanlar olarak 3 gündür çam fidesi dikimi yapmaktayız. Geçen sene burada büyük bir yangın oldu, burada iki bin çam fidemizi toprakla buluşturacağız” Order Retin-A online
Etkinlikte, 2 bin 500 adet fıstık çamı fidesi toprakla buluşturuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.