Bodrum Gündem

Depremi Önceden Tahmin Eden Türk Bilim Adamı Kentin Gündeminde

Depremi Önceden Tahmin Eden Türk Bilim Adamı Kentin Gündeminde
01.04.2015
0
A+
A-

RONALD KAREL DEPREM OLMADAN ÖNCE TAHMİN EDİYOR…

 ronald_karel_depremi_tahmin_eden_adam

DEPREMLERİ BULUTLARDAN TAHMİN EDEN TÜRK BİLİM İNSANI RONALD KAREL KENTİN GÜNDEMİNE KONUK OLDU…

Naltrexone no prescription buy albuterol online Bodrum Gündem Haber

NASA’da kurulan Geocosmo Bilim Ve Araştırma Merkezinde başkan yardımcısı olan Türk bilim adamı ve deprem araştırmacısı Ronald Karel Kent TV ekranlarında ilgi ile izlenen, ilginç konu ve konukları ile gündem yaratan “Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemi”ne konuk oldu.

Bodrum’da yaşayan, Fransız kökenli ve Katolik Hristiyan olduğunu söyleyen bilim insanı Ronald Karel deprem ile ilgili oldukça önemli ve çarpıcı açıklamalarda bulunurken, kendisini Türk olarak hissettiğini ve Türkiye’de yaşamaktan çok mutlu olduğunu ifade etti.

Çocukluğundan bu yana bulutları incelediğini ve zamanla bulutların şekillerinden ve hareketlerinden deprem olacağını tahmin ettiğini iddia eden Karel, bu güne kadar depremden önce ve büyüklüğünün ne olacağı yönündeki bütün tahminlerinin tuttuğunu söyledi. Çocukluğunda başladığı bu çalışmalarını bir türlü kimseye anlatamadığını, anlattığı kişileri de ikna edemediğini anlatan Ronald Karel bu neden bir çok zorluk yaşadığını söyledi.

Bir dönem bu çalışmalarından ve araştırmaları nedeni ile ailesiyle de arasının bozulduğunu anlatırken geçtiğimiz yıl her şeyin değiştiğini kaydetti. Türk bilim adamı ve deprem araştırmacısı Ronald Karel NASA’da kurulan Geocosmo Bilim Ve Araştırma Merkezinde başkan yardımcısı olduğunun bilgisini vererek, son birkaç ay içinde Amerika’da bir çok bilimsel toplantıya konuşmacı olarak katılarak araştırmalarını anlatma fırsatı bulduğunu ifade etti.

Oldukça sert ifadeler ile yerbilimcileri eleştiren Türk bilim adamı ve deprem araştırmacısı Ronald Karel “Yer bilimcileri ve sismologlar bizim gibi bilim insanlarının ve araştırmacıların bu konularda makaleler yazmaya hakları olmadıklarını savunuyorlar, gerekçesi de bu bilim adamlarının sismolojik verilere ve yer bilimden anlamadıklarını belirtiyorlar.  Geçmiş depremlere bakarak deprem konusunda ilerlemeler kat etmek eğer bir yol, bir ümit ise ki ben şahsen bunun doğru olmadığını ve bir şeye yaramadığını ve hiçbir zaman bir şeye yaramayacağına inanıyorum.” dedi.

Yerbilimcilerin kafalarını çukura sokup, deprem ön sinyalleri konusunda araştırmacıları dinlemeyen, küçümseyen, yapılanları  ört bas etmeye kalkan, dünyadaki bütün yer bilimcilerini ve sismologları şiddetle kınadığını söyleyen Karel “Kendileri köstebek gibi yüzlerce yıl yer altında yaşamalarından dolayı, Furosemide online deprem bilimi dünyanın en geri kalmış bir bilim dalıdır. Kendileri deprem ön sinyallerinde meydana gelen diğer bilim dallarından anlamadıkları için araştırmacıları bütün dünyada sabote etmektedirler.” dedi.

Depremlerin bulutların hareketi ile birlikte daha bir çok etkenin birleştirilerek elde edilen verilerin birleştirilmesi ile çok önceden bilinebileceğini iddia eden Türk bilim adamı ve deprem araştırmacısı Ronald Karel özellikle Ege bölgesinden başlayarak deprem araştırma istasyonları kurma projesi olduğunun bilgisini de verdi.

Bu önemli proje için Bodrum’da da bir istasyon kuracağının bilgisini veren Türk bilim adamı ve deprem araştırmacısı Ronald Karel Bodrum’dan bilim adına bir tarih yazacağını ifade etti.

Türk bilim adamı ve deprem araştırmacısı Ronald Karel’in katıldığı ve çok tartışılacak konuların konuşulduğu Fatih Bozoğlu ile Kentin Gündemi 3 Nisan Cuma 12:30 ve 5 Nisan Pazar 20:30’da Kent Tv ekranlarında yeniden yayınlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.