Bodrum Gündem

BODRUM’DA TURİZM HAFTASI…

17.04.2015
0
A+
A-
bodrum turizm haftası (3)Bodrum’da düzenlenen 39.Turizm Haftası etkinlikleri renkli görüntülere sahne oldu.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kaymakamlığınca hazırlanan ve İskele Meydanı’nda düzenlenen program, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) tarafından organize edildi. Çeşitli otellerin katıldığı etkinlikte aşçılar tarafından hazırlanan Türk mutfağı lezzetleri etkinliklere katılan yerli ve yabancı turistlere ikram edildi.

Daha sonra el sanatları sergileri açılarak, çeşitli grupların hazırladıkları halk oyunları gösterileri sahnelendi. Etkinlikler, BODER’in Bodrum Kalesi Haluk Elbe Sanat Merkezi’nde düzenlediği ve birçok öğrencinin katıldığı resim sergisi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle devam etti.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, törende yaptığı konuşmada, Turizm Haftası’nın başladığını belirterek, “İnşallah güzel bir sezon geçiririz. Bütün Türkiye’de olduğu gibi Bodrum’da da sektörlerin iyi bir sezon geçireceğini tahmin ediyorum. Verimli ve bereketli bir sezon olmasını diliyorum” dedi.

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt ise 15-22 nisan tarihleri arasında turizm sezonu açılışını yaptıklarını söyledi. Bodrum’da turizmin 12 aya yayılması gerektiğini tekrarlayan Özyurt, “12 ay turizme geçmemiz lazım ama maalesef böyle gelmiş, böyle gidiyor. Yeni turizm sezonunun herkese hayırlı, uğurlu ve bol kazançlı geçmesini temenni ediyorum” Lasix no prescription purchase Lithium diye konuştu.

Öte yandan Türk turizminin en önemli pazarları olan Avrupa ülkeleri ve özellikle bu yıl Rusya’da yaşanan ekonomik olumsuzluklara rağmen, Bodrumlu Turizmciler 2015 sezonundan oldukça ümitliler. TEOG sınavları nedeniyle yapılacak olan 4 günlük tatilin şimdiden iç turizm hareketliliğine neden olduğunu belirten Turizmci Alişir Şahin; “Tüm oteller de artık bu hafta açılmaya başladı. Şuanda artık bazı turistler denize girmeye bile başladı. İç pazarda da ay sonu biliyorsunuz sınavlar dolayısıyla da 4 gün tatil var. O da iç turizm çok yansımaya başladı. Şuanda bir hareketlilik başladı ve çok güzel gidiyor. Bodrum sezona hazır” dedi.

Gözde tatil beldesi Bodrum’a, Nisan ayı başından bu yana yurt dışından gelen yabancı turistler ilçede hareketliliğe neden oldu. Bazı yabancı turistler Çarşı’da alışveriş yaparken bazı turistler ise ilçedeki tarihi mekanları ziyaret etti. Bodrum Kalesini gezen Alman Turist Matth Lensen Waltraud, gezdikleri yerleri çok beğendiğini, havanında güzel olmasıyla keyifli bir tatil geçirdiklerini söyledi.

Bodrum’daki turizm haftası etkilikleri 19 Nisan gününe kadar çeşitli etkinliklerde kutlanmaya devam edecek.

treatment with Cialis

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.