Bodrum Gündem

MATEMATİĞİ OYUNA DÖNÜŞTÜRDÜLER…

18.05.2015
0
A+
A-
bitez_gülümser_mehmet_danacı_ilköğretim_okulu_matematik (1)Matematik öğretimine katkıda bulunmak ve matematiği sevdirmek amacıyla 30’u aşkın proje ile bilim şenliği düzenlendi.
buy Ventolin buy cytotec Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem Haber
Bitez Gülümser Mehme Danacı İlkokulu 3. sınıf öğrencileri ile Sınıf Öğretmenleri Tuba Tanrıkulu, Nazife Kuru ve Semra Başkaya tarafından hazırlanan projeler, okul bahçesinde görücüye çıktı. Atık malzemeler kullanılarak hazırlanan projelerde öğrenciler matematiği oyuna dönüştürdü.  Şenliğin proje koordinatörlüğünü yürüten sınıf öğretmeni Tuba Tanrıkulu yaptığı açıklamada; “Aslında herşey daha kalıcı nasıl öğretebilirim sorusuyla başladı. Çocukların matematikten korktuğunu, soyut kavramları öğrenmekte zorlandığını fark ettik. Bunun üzerine matematiği hayatımızın içinde oyunlaştırarak çocukların ilgisini çekmeye çalıştık. 30’un üstünde çeşitli projemiz var. Genelde atık malzemelerden yapılan projelerimizi çocuklarımız yaptı. Bu sayede geri dönüş bilincini de öğrendiler. Yaparak, yaşayarak öğrenme ilkesi ile daha kalıcı öğrendiler. Hem eğlendiler hem öğrendiler. Biz bir adım atarak çocuklarımıza yol açtık. Eminim ki onlarda peşimizden koşarak gelecekler” dedi.
Sınıf arkadaşları ile birlikte hazırladıkları projeler hakkında bilgiler veren Leyla Nur Şirin isimli öğrenci ise çalışmalarını “Çarpma, toplama işlemleri ve geometrik şekiller var. 3 sınıf katkıda bulunarak bunları yaptık” sözleriyle özetledi.
Üzerinde matematik işlemlerinin bulunduğu çarkıfelek benzeri oyun projesini yapan öğrenci Zeynep Kınalı, çark çevrildiğinde üstündeki işlemi doğru bilene çikolata verdiklerini söyledi.
Eğitim ve sosyal anlamda tercih edilen bir okul olduklarını belirten Okul Müdürü Hasan Hüseyin İnce ise, öğretmen, veli ve öğrenciler olarak her alanda faaliyet gösterdiklerini ifade ederek; generic Propranolol “İlkokulda herkesin korktuğu ders matematiktir. Bu şenlikte matematiği oyunlaştırarak daha iyi nasıl öğretebilirimi amaçladık. İnşallah öğrencilerimiz için hayırlı uğurlu olur.” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.