Bodrum Gündem

ÇIKAR İLİŞKİSİNE GİRMEDEN, DOĞRUYU CESARETLE SAVUNAN BİR GENÇLİK VAR…

24.06.2015
0
A+
A-

ilker başbuğ bodrum rotary (25)ROTARY’NİN KONUŞMACI KONUĞU OLAN BAŞBUĞ ATATÜRK DEVRİMLERİNİ ANLATTI,ÇIKAR İLİŞKİSİNE GİRMEDEN, ÜLKESİ VE MİLLETİ İÇİN DOĞRUYU CESARETLE SAVUNAN BİR GENÇLİK VAR.” DEDİ…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem treating cancer tumors Buy Prozac no prescription

Bodrum Rotary Kulübünün 1351. toplantısında iş insanı Tayfun Akdeniz için üyeliğe katılım töreni düzenlenirken, 26. Genelkurmay Başkanı M. İlker Başbuğ’da konuşmacı konuk olarak Atatürk Devrimleri konulu bir sunum gerçekleştirdi. Başbuğ konuşmasının sonunda Gezi olaylarında yer alan gençlerin haklı olduğunu ifade ederek “Türkiye’nin ve bizlerin hepimizin yanlış bir değerlendirmesiydi bu gezi olayları. Ama bu Gezi olayları ile gençliğin ne olduğunu Türk milleti anladı. Çıkar ilişkisine girmeden, ülkesi ve milleti için doğruyu cesaretle savunan bir gençlik var. Önemli olan hepimizin bu gençliğin yanında yer alması ve onlara destek vermesi. Hiçbir şey için geç değil.” dedi.

Bodrum Rotary ve Karia Rotary tarafından ortaklaşa düzenlenen toplantıya konuşmacı konuk olarak katılan 26. Genelkurmay Başkanı M. İlker Başbuğ Atatürk Devrimlerinin toplum tarafından henüz anlaşılamamış ve benimsetilememiş olduğunu ifade ederek, Atatürk Devrimlerinin aslında bir kültür devrimi olduğuna dikkat çekti. Konuşması boyunca bir çok detayı Bodrum ve Karia Rotary üyeleri ile paylaşan Başbuğ yeni üye olarak kabul edilen Tayfun Akdeniz’in de rozetini taktı. Toplantıya 26. Genelkurmay Başkanı M. İlker Başbuğ ile birlikte, Rotary Bölge yönetmenleri ve başkanları, Hülya Kocadon, Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, Rotary geçmiş dönem başkanları, üyeler ve konuklar katıldı. İftar saatinin gelmesi ile birlikte konuklara yemek ikram edilirken, Başbuğ çorba ve su içti.

YENİ ÜYE KABUL TÖRENİ DE YAPILDI…

Bodrum Doria Otel’de gerçekleşen ve 26. Genelkurmay Başkanı M. İlker Başbuğ ‘un onur ve konuşmacı konuk olarak katıldığı toplantı Bodrum Rotary Başkanı Şevval Öztürk tarafından kendine özgü ritüel ile açıldı. İlk olarak toplantıya katılan geçmiş dönem başkanlar ve konukların isimleri okundu. Bodrum Rotary üyeliğine kabul edilen Tayfun Akdeniz’in üye kabul töreninin yapılmasının ardından da, 26. Genelkurmay Başkanı Başbuğ kürsüye davet edildi.Genelkurmay Başkanı M. İlker Başbuğ konuşmasının başında üye kabul törenini ilk defa izlediğini ve kaidelerinin çok olduğu bir kulüp olduğunu dile getirdi. Rotary Kulübünün ciddi bir sivil toplum örgütü olduğunu kaydeden Başbuğ çok sayıda STK olduğunu ve onların büyük çoğunluğunun davetlerine katılamadığını söyledi.

ATATÜRK DEVRİMLERİ TOPLUMUN BÜTÜN KATMANLARINA ANLATILAMADI…

2 6 . Genelkurmay Başkanı M. İlker Başbuğ konuşmasının başında bu toplantıda Türkiye’nin temel sorunlarından bir tanesi olan Atatürk Devrimlerinin uygun olduğunu düşündüğünü ifade ederek şöyle konuştu; “Burada Atatürk Devrimleri nedir bunları burada anlatmama gerek yok. Burada bulunan herkes Atatürk Devrimlerinin ne olduğunu, nasıl gerçekleştiğini hangi amaçla yürütüldüğünü biliyor. Burada benim söyleyeceğim ve ilave edeceğim bir husus yok. Ama şu soru var; 1920’ler olarak kabul edersek devrimlerin başlangıcını, 95 yıl olmuş. Tam bir asır. Kısa bir dönem değil. Ama hep yakındığımız ve karşı karşıya kaldığımız bir sorun var. Diyoruz ki; bu Atatürk Devrimleri günümüze kadar toplumun bütün katmanlarına yeterince taşınabildi mi? Anlatılabildi mi? Sorun burada düğümleniyor.” dedi. Bu soruya cevabının hayır olduğunu söyleyen Başbuğ, yanıt olarak evet denilebilseydi bu gün burada başka konuların konuşulabileceğine dikkat çekti.

ATATÜRK TEK KELİME İLE DEVRİMCİYDİ…

“Atatürk’ü tek kelime ile tanımlayın derseniz, tek kelime ile şunu söylerim; Atatürk Devrimciydi.” diyen Başbuğ konuşmasını şöyle sürdürdü; “Atatürk Devrimlerinin ismi Kültür Devrimidir. Bunu da tam olarak anladığımız ve anlatabildiğimizi düşünmüyorum. Atatürk devrimci. Tamam! ama ne devrimi yaptı? Kültür Devrimi. İşin aslında özü ve işin amacı bir Kültür Devrimi yapmaktı. Ülkenin kültür yapısını tamamen değiştirmek. Yani milli kültür olarak.”

2 6 . Genelkurmay Başkanı M. İlker Başbuğ konuşmasının devamında Atatürk Devrimlerini 4 temel sütuna bindirdiğini bunlarında eğitim, iktisat, imar-bayındırlık ve sanat olduğunu söyledi. Bu dört temel sütun ile ilgili görüşlerini dinleyenlere aktaran Başbuğ konuşmasının sonunda Atatürk Devrimlerinin toplumun her bir noktasına, şehirlerden köylere kadar anlatılması gerektiğinin önemini vurguladı.

HEPİMİZ GENÇLERİN YANINDA OLMAMIZ GEREKİR… buy Clonidine Online

Başbuğ konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Kültür devrimine karşı olanlar korkunç bir çalışma içindeler. O kadar anlatılıyor ki köylerde, kasabalarda. Ama buna karşılık kültür devrimine karşı olacaklar halka gidemiyor, onun seviyesine inemiyor. Sorun burada yatıyor. Ben her şeye karşın gençlere, genç nesle güveniyorum. Gençler daha aydın, daha bilinçli. Türkiye’nin ve bizlerin hepimizin yanlış bir değerlendirmesiydi bu gezi olayları. Ama bu Gezi olayları ile gençliğin ne olduğunu Türk milleti anladı. Çıkar ilişkisine girmeden, ülkesi ve milleti için doğruyu cesaretle savunan bir gençlik var. Önemli olan hepimizin bu gençliğin yanında yer alması ve onlara destek vermesi. Hiçbir şey için geç değil.”

Bodrum Rotary Başkanı Şevval Öztürk konuşmasının ardından 26. Genelkurmay Başkanı M. İlker Başbuğ’a çiçek ve plaket verdi. Toplantının kapatılmasının ardında Bodrum Rotary üyeleri Başbuğ ile sohbet ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.