Bodrum Gündem

TAKVİM GAZETESİNİN MANŞETİNE SERT TEPKİ…

TAKVİM GAZETESİNİN MANŞETİNE SERT TEPKİ…
18.07.2015
0
A+
A-
_DSC5504 diflucan online TAKVİM GAZETESİNİN BODRUM İLE İLGİLİ MANŞETİNE TEPKİ!
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bugün Takvim gazetesinin manşetinde yer alan Bodrum’da ‘ekmek yok, su yok’ ancak pahalılık var haberlerine tepki göstererek, “Bodrum İlk defa böyle birşey yaşamıyor. Bu Bodrum’a olan rağbetin ve haber değerinin yüksek olmasından kaynaklanan bir haber” dedi.
buy albuterol online Bodrum Gündem Haber
Türkiye’nin gözde turizm merkezinden Bodrum’da Ramazan bayramı tatili nedeniyle gözle görülür yoğunluk yaşanıyor. Özellikle binlerce yerli turist bayram tatilini fırsat bilerek aileleriyle birlikte ilçeye geldi.
Bugün Takvim gazetesinin manşetten verdiği ve Bodrum’da yoğunluk nedeniyle fiyatların çok yükseldiği öte yandan “ekmek yok, su yok” algısı yaratılan haberlere, ilçedeki bir çok kurum tepki gösterdi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, böyle bir sıkıntının kesinlikle yaşanmadığını söyledi.
_DSC5523BODRUM’DA 1 MİLYON 600 TURİSTİ GÖRDÜK, ŞU AN 1 MİLYON…
Bodrum’da kalabalık sezonlara fırıncılarla ve diğer esnafla alışkın olduklarının altını çizen Kocadon, “İlk defa Bodrum böyle bir şey yaşamıyor. Bu Bodrum’a olan rağbetin ve haber değerinin yüksek olmasından kaynaklanan bir haber. Böyle birşey asla yok. Bodrum geçen bayramlarda 1 milyon 600 kişiye hizmet etmiş bir yer. Herkesi konaklatmış, herkese yemeğini yedirmiş, dinlendirmiş, eğlendirmiş ve kendi şehrine geri döndürmüş bir yer. Bodrum’da böyle bir şey olamaz” dedi.
Bodrum’da bu bayramda turist sayısı anlamında bekledikleri rakama ulaşamadıklarını anlatan Kocadon, “Şu anda bir milyonun üzerinde bir turisti ağırlıyoruz. Bu istediğimiz rakam değil. Şuanda bir milyon 200 bin arasında seyrediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda 1 milyon 600 kişiyi gördük” diye konuştu.
Kocadon, Bodrum’da hem asayiş yönünden, hem de belediye hizmetleri anlamında yaşanan bir sıkıntının olmadığını da sözlerine ekledi.
mahmut-kocadon-burası-bodrum-urfa-değil Generic Paxil BODRUM BU TEMPOYA ALIŞKIN, BU HABERLERE KANMAYIN…
Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Serdar Kocadon da konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Bodrum’un yoğun tempoya alışkın bir tatil merkezi olduğuna işaret etti. Kocadon “Bu tür haberlere kimse kanmasın. Bunlar gerçeği yansıtmayan haberlerdir. Bodrum’u karalamak için yapılan haberlerdir” ifadesini kullandı.
_DSC5436BÜTÜN HAZIRLIKLARIMIZ TAMAM SÖYLENDİĞİ GİBİ BİR SORUNUMUZ YOK…
Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeğmez ise bu yıl turizm sezonunda yüzde 40’a yakın düşüşün olduğunu söyledi. Bodrum esnafının Ramazan bayramı tatilini beklediğini anlatan Başeğmez, “Bayramda iyi bir hareket bekliyorduk ve bu rakam yüzde 90’a yaklaştı. Gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Gazetede çıkan olumsuz haberleri de eleştiren Başeğmez, “Gazetelerde çıkan yok ‘Bodrum bitti’ ‘ekmek yok, su yok’ gibi haberler kesinlikle doğru değildir. Bütün hazırlığımızı bayram üzerine yaptık. Bayramda yoğun olacağını biliyorduk. Vatandaşlarımızı en iyi şekilde ağırladığımıza inanıyorum” dedi.
Başeğmez, Bodrum’da yemekler pahalı şeklindeki haberlere ise “Her keseye uygun işletme ve restoranlarımız var. Gelen misafirler mutlaka menüye baksınlar. Biz esnaf odası olarak tüm üyelerimize tebligatlarımızı yaptık. Bu tür haberlere itibar etmesinler” şeklinde konuştu.
_DSC5402Bodrum’daki bir restoranda dönerci ustası olarak çalışan Mustafa Kazan adlı vatandaş da Bodrum’da ekmek yok gibi haberleri gördüklerini ve çok şaşırdıklarını anlattı. Yıllardır Bodrum’da dönerci ustası olarak çalıştığını ifade eden Kazan, “Kimse Bodrum’da aç kalmaz. Bodrum’da şuan 2 milyon insan yoktur. Mekanları iş saatinde gezsinler. Söylendiği gibi insan kalabalığı yok. Bunlar suni gündemlerle insanları kandırmayalım. Çoğu arkadaş kredi kartlarını bile ödeyemedi” diye konuştu.
Öte yandan Bodrum’un dünyaca ünlü barlar sokağı ile Kumbahçe ve Kale Caddelerinde de yerli ve yabancı turistlerin yoğunlukta olduğu gözlendi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.