Bodrum Gündem

SIRA BODRUM’A DA GELİR Mİ? SURİYELİ MÜLTECİLER KOS’TA İSYAN ÇIKARDI!..

SIRA BODRUM’A DA GELİR Mİ? SURİYELİ MÜLTECİLER KOS’TA İSYAN ÇIKARDI!..
12.08.2015
0
A+
A-
kos-adasında-suriyeli-ve-afgan-mülteci-isyanıUzun zamandan beri yaptığımız haberlerde önümüzdeki dönemde önemli sosyal problemlere neden olacağına dikkat çektiğimiz mülteci sorunu, komşu ada KOS’ta patladı.
Bodrum Gündem Haber
Güvenlik kuvvetlerinin gösterdiği büyük çabalara rağmen bir türlü önü alınamayan göçmen kaçakçılığının nihai adresi Yunanistan’ın Kos adasında 1.500 Suriyeli mülteci yaşam koşullarının düzeltilmesi ve Yunanistan’dan Avrupa’ya geçiş yapma talepleriyle düzenledikleri protesto gösterisi olaylı bitti. Barındırıldıkları stadyumdan Kos polis merkezine yürüyen mültecilerle Yunan polisi arasında sert kavgalar yaşandı. Yunan polisi mültecilere Biber Gazı ve coplarla müdahale etti.
Yunanistan’ın tatil merkezi Kos Adası kaçak göçmen krizine çözüm bulmaya çalışıyor. Hergün yüzlerce kişinin akın ettiği adadaki çoğunluğu Suriyeli ve Afgan mülteciler buradan Avrupa’ya ulaşmak istiyor. Gazetecilere ropörtaj veren Suriyeli bir kadın buy Cytotec “Param yok. Lütfen yadım edin. Buradan gitmek istiyorum. Yunanistan’da kalmak istemiyorum. Avrupa’ya gitmek istiyorum Ben Suriyeliyim. Orada büyük sorunlarımız var” buy Disulfiram sözleriyle içinde bulundukları durumu dile getirdi.
Ülkelerindeki savaş ve yoksulluktan kaçarak daha iyi bir hayat umuduyla Yunanistan’a sığınan göçmenlerin durumu burada da içler acısı. Birleşmiş Milletler özellikle Yunan adalarındaki göçmen krizinin içinden çıkılamaz bir hale geldiğini belirtirken, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ise göç akımı karşısında Avrupa’nın kendilerine daha çok yardımcı olması gerektiğini söylemişti. Geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili bir açıklama yapan Çipras, Yunanistan’ın içerisinde bulunduğu ekonomik krizin yanı sıra göçmen sorunuyla da mücadele ettiğini ifade ederek “Yunanistan kriz içinde kriz yaşıyor. Ülkeye gelen göçmen sayısı Yunanistan’ın imkanlarını aşıyor. Avrupa’nın yardımı olmadan bu konuyla başa çıkmakta büyük zorluklar yaşıyoruz” demişti. Bu çağrılar üzerine Avrupa Komisyonu önceki gün, kaçak göçmen krizinden etkilenen ülkelere altı yıl boyunca 2.4 milyar Euro yardımda bulunma kararı almıştı.
Diğer taraftan Kos Belediye Başkanı Yorgos Kyritsis adadaki durumun vahim olduğunu belirterek, 30.000 nüfuslu adadaki 7.000 mültecinin kontrol dışı bir duruma neden olduğunu vurgulayarak, ‘Kan dökülecek’ Tadalafil online uyarısında bulundu. Gerçek bir tehlikeyle karşı karşıya olduklarını ifade eden Kyritsis, sorunun çözümü için Atina’dan yardım istedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.