Bodrum Gündem

Dibeklihan 15.Yılında Sezonun İlk Sergilerine Dünya Sanat Gününde Başlıyor

Dibeklihan 15.Yılında Sezonun İlk Sergilerine Dünya Sanat Gününde Başlıyor

15 Nisan Dünya Sanat Günü’ne Özel Sergiler Dibeklihan’da İzleyicilerle Buluşuyor.

Bodrum Gündem Haber

Bu yıl 15. Yılında kültür ve sanat etkinliklerini Sanatçı, Usta Tiyatrocu Ferhan Şensoy’un adıyla gerçekleştiren Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü 2023 Ferhan Şensoy Kültür ve Sanat Sezonu’nda sezonun ilk sergilerineyse 15 Nisan Dünya Sanat Gününe Özel Sergilerle başlıyor.

Üç ayrı galeride gerçekleşecek sergiler; İ. Hakkı Tonguç Sanat Galerisi’nde, 19 Akademisyen ve Sanatçıdan oluşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları Karma Sergisi olacak. Sergide; resim, heykel, seramik, grafik olmak üzere farklı disiplinlerden eserler yer alacak.

Erdinç Bakla Sanat Galerisi’nde Türkiye’nin farklı yerlerinde yaşayan 17 Seramik Sanatçısından oluşan özel bir karma seramik sergisi yer alacak. Sergi; 10 farklı ilden (Kayseri, Muğla, Çanakkale, İstanbul, Konya, Bilecik, Ankara, İzmir, Sakarya, Uşak) toplam 17 akademisyen ve seramik sanatçılarından oluşan seramiğin çeşitli anlatım yöntem, uygulama ve tekniklerini kullanan sanatçılardan bir araya getirilmiş bir seçkiden oluşuyor.

Yıldız Kenter Sanat Galerisi’nde ise gelirini okullarındaki depremzede öğrenci arkadaşlarının yararına düzenledikleri karma sergiyle,  geleceğin yetenekleri Turgutreis Uğur Anadolu Lisesi Öğrencilerinin çalışmalarından oluşuyor.

Açılış öncesi 17.30’da Uğur Anadolu Lisesi Öğrencilerinin 20 dakikalık öğrenci orkestrasının konseri de yer alıyor. Ayrıca yine 16.00 ile 17.00 saatleri arasında yine Turgutreis Uğur Okulları Anadolu Lisesi Öğrencilerinden oluşan iki ayrı ekiple ziyaretçilere ebru yapımı ve Atatürk Mandala tasarımı etkinlikleriyle kolektif bir çalışma yapılacak. Etkinlikler Yıldız Kenter Sanat Galerisi girişinde gerçekleşecek. Atatürk Mandala çalışması tamamlandığında yine sergi açılışında açık artırma ile okuldaki depremzede arkadaşları yararına satışa çıkarılacak. Öğrenci Sergisinde yer alan eserlerin satışlarının tamamı ise yine depremzede öğrenci arkadaşlarının yararınadır.

Açılışlar; üç sergi aynı anda 15 Nisan 2023 Cumartesi günü saat 18:00’da Dibeklihan – Orhan Kemal Meydanı’nda gerçekleşecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.