Bodrum Gündem

BODRUM, KÜLTÜR SANATIN BAŞKENTİ OLMALI

09.10.2015
0
A+
A-

order Nolvadex buy premarin sanat-meclisi-kent-konseyiMuğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “Sanat, Gerçeklik ve Paradoks” isimli uluslararası sanat sempozyumda Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi adına Nuran Yüksel “Yerel Yönetimlere Sanatsal Bakışın Katkısı” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi, Şükran-Rauf Nasuhoğlu Araştırma, Kültür ve Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen sempozyumun ikinci gününde Yeşil Salondaki IV. Oturuma Yrd. Doç. Dr. Banu Ayten Akın başkanlık yaptı.

Oturumda sırasıyla     Yrd. Doç. /Assist. Prof. N. Müge Selçuk “İktidar mı Küratör mü”, Okutman Nevin Yalçın Beldan “Yerel Bir Deneyim Alanı Olarak ‘Sinopale’nin Uluslararası Varlığı” ve Bodrum Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi adına Nuran Yüksel “Yerel Yönetimlere Sanatsal Bakışın Katkısı” konularında birer sunum gerçekleştirdiler.

Sempozyuma Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden hocalar, öğretim üyeleri, Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi başkanı heykeltıraş Ender Güzey, meclis üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi başkanı heykeltıraş Ender Güzey’in katkılarıyla hazırlanan metni okuyan Nuran Yüksel, Bodrum’a kültür ve sanat yönünden bakıldığı zaman, özellikle Bodrum’a sonradan yerleşen ve burada yaşamayı seçen halkın beraberinde getirdiği birikim, tecrübe ve çoğu zaman uzmanlık dolu geçmiş hayatların yerele katacağı büyük değerler olduğundan yola çıkarak ve destek alınması gerektiğine vurgu yaptı. Yüksel konuşmasına şöyle devam etti “Bodrum’un ve yarımadanın genelinin kendi ihtiyacının çok ötesindeki yapılaşmasının önünün alınması, Bodrum’un doğal özellikleri, bitki örtüsü ve SİT alanlarının korunması, tarihi dokunun ve arkeolojik yapıların ortaya çıkarılıp, korunup, yerel yapıların ve tarihi mekanların aslına uygun restorasyonlarının yapılıp yaşam alanlarına katılmasının sağlanması, yenilemelerin ve yeni yatırımların yerel yönetimlerin ihaleleri ile değil, uluslar arası yarışmalara varan projelere dayandırılarak yapılması, kısaca Bodrum’da bugüne kadar süre gelen popüler kültürün yerine, sanatın her anlamda kendisini yaşama kattığı bir yapının kurulması gereği vardır.”

purchase Clonidine “Bodrum, Kültür Sanatın Merkezi, Başkenti Olmalı Diyoruz”…

Sunum sonrası görüştüğümüz Nuran Yüksel sempozyumla ilgili şunları söyledi “Burada aylar öncesinden bilgisini aldığımız sanatta paradoks ve gerçeklik konulu sempozyuma, altını çiziyorum akademik bir çalışmaya katılan belki de Türkiye’deki ilk Kent Konseyi alt çalışma guruplarından birisiyiz. Kültür Sanat Meclisi olarak burada olmamız gerektiğini ilk duyuruyu gördüğümüz zaman düşünmüştük. 6-7 ay öncesinden başlattığımız bu çalışma, 100’ü aşan akademik çalışmalar arasından doksan küsür içerisine kabul gördü. Çünkü biz Bodrum’u çok önemsiyoruz. Bodrum, kültür sanatın merkezi, başkenti olmalı diyoruz. Ve bizim Bodrum’daki bundan sonraki yaşamımız, turizm geleceğimiz ancak ve ancak kültür ve sanatı Bodrum’un yerel, özgün geçmişini ifade ederek geleceğe ve evrensel boyutta yansıtabildiğimiz süre içinde gerçekleşecektir. Bu bizim sempozyumun konusunun gerçekliği idi. Sanatla beraber birleşince de içerisinde zaten sanatın kendi içerisindeki paradoksları ile beraber çeşitliliğini ortaya koydu. Biz; yerel yönetimimizle birlikte Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi olarak her ay yapılan toplantıların tüm yerel yönetimlere örnek olmasını, yerelden genele bu çalışmaların yapılacağını, yapılması gerektiğini ve yerel yönetim içerisindeki her hizmet biriminin ayrı ayrı önem taşımasına rağmen Ve ile ayırdığımız Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün aslında sadece Bodrum demeyelim. yaşayan halka sanatsal dokunuşlarla hizmetini verebilmesi yönündeydi sunumumuz. Zaten sempozyum kitapçığında da bildirimiz tam metin olarak yer almıştır.”

Yapılan sunumlardan sonra sempozyumu yöneten Yrd. Doç. Dr. Banu Ayten Akın tarafından katılımcılara teşekkür belgeleri verildi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.