Bodrum Gündem

BİTEZ’DE SAHİL DÜZENLEME ÇALIŞMALARI YILBAŞINDAN SONRA BAŞLIYOR…

16.12.2015
0
A+
A-
_ABL3993 doxycycline price Bodrum’un gözde turizm merkezlerinden biri olan Bitez’de, sahil düzenleme çalışmaları yılbaşından itibaren başlıyor.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bitez sahilinde akşam saatlerinde bölge esnafıyla bir araya geldi. Sezon öncesinde uygulanması gündeme gelen ancak bölge esnafının girişimleriyle ertelenen düzenlemenin yaklaşık 4 ay sürmesi bekleniyor.
Bodrum Gündem Haber
Bitez sahilinde hizmet veren işletmelerin planlara uygun olmayan ön cephelerinde yapılacak proje çalışması hakkında işletmecilere bilgiler veren Kocadon, bu sıkıntının ortadan kaldırılması için çalışmalara yılbaşından hemen sonra başlanacağını söyledi.

Vatandaşlarla yapılan toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kocadon, belediye olarak hazırlanan projeyi, bölgedeki esnafa göstermek üzere Bitez’e geldiklerini anlattı. Projeyle ilgili esnafın görüş ve önerilerini de aldıklarını ifade eden Kocadon, “Bölge esnafı 7 gün içinde bize fikir ve önerilerini sunabilecek. Daha sonra belediye ekiplerini bölgeye sokmayı planlıyoruz” dedi.

Bodrum’un özellikle İngiltere ve Hollanda pazarında büyük kayıpları olduğunu ifade ederek, turist sayısının 1 buçuk milyondan 900 binlere düştüğüne dikkati çeken Başkan Kocadon, şöyle konuştu:  “Turist rakamı 1.5 milyondan 900 bin seviyelerine düştü. En büyük pazarımız olan İngiltere ve Hollanda’dan büyük kayıplarımız var. Burası İngiliz turistlerin ve İskandinav ülkelerinin ilk turizmi başlattıkları yerdir. Mevcut belediyemiz ilk kurulduğunda burada çok güzel sahil düzenlemesi yaptı. Bunun da meyvelerini hep birlikte yedik. Mart ayında başlayan turizm, Kasım ayının ortalarına kadar devam ediyordu” dedi.

Bitez’in bir sezon içerisinde toplamda sadece 45 günlük bir turizm yapabildiğine işaret eden Kocadon, “Bu düzenlemenin amacı, hem estetik görüntüyü kurtarmak, hem de gelen turistlerin rahat bir şekilde yürümesini sağlamak. İnsanlar rahat ve huzur buldukları yere çok daha rahat geliyorlar. Tekrar Bitez’i bu hale getirmek için uğraşıyoruz. Bitez yurt dışı turizminin başladığı ilk yerlerden bir tanesidir” diye konuştu.

Kocadon, Ocak ayının başında başlayacak çalışmaların 4 ay içerisinde bitirilmesini planladıklarını kaydetti.

fluconazole without prescription Vermox without prescription

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.