Bodrum Gündem

SULAK ALAN GÖZ GÖRE GÖRE YOK OLUYOR…

SULAK ALAN GÖZ GÖRE GÖRE YOK OLUYOR…
13.01.2016
0
A+
A-
SULAK ALAN isotretinoin online Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından biri olan Tuzla, alınan geçici önlemelere rağmen, gizlice kirlenerek can çekişmeye devam ediyor.
Bodrum Gündem Haber treating acne
Milas ile Bodrum ilçeleri arasında bulunan ve 2001 yılında “Dünyaca önemli kuş alanı” kabul edilen Tuzla Sulak Alanı’nda artan kirliliğin önüne geçilmesi için MSKÜ, Büyükşehir Belediyesi, Milas Kent Konseyi ve Boğaziçi Muhtarlığı işbirliği yapıyor. Kurumların uzman ekipleri kirliliği bütün yönleriyle rapor haline getirecek, bilimsel çalışmalara başlanacak. Uzaktan bakıldığında, pelikan ve flamingolarıyla kartpostalı andıran Tuzla Sulak Alanı, içinde yaşayan 250 kuş türü ve diğer canlılar için tehdit oluşturuyor.
Milas’ın Boğaziçi Mahallesi yanında bulunan, pelikan ve flamingo başta olmak üzere 250 kuş türüne ev sahipliği yapan 118 türün de üreme alanı olan Tuzla, son yıllarda kirlilik tehdidi altında. Kirliliğe Mazı ve Kemikler dereleriyle, bölgede altyapı olmamasının ve sulak alan kıyılarına zeytinyağı ve mermer fabrikası izni verilmesinin sebep olduğu belirtildi.
Boğaziçi Köyü Muhtarı İbrahim Köksal, sulak alanda kirliliği 1982’de İtalyanların başlattığını ifade ederek, geçen zaman içerisinde bölgede artan yapılaşmanın ve altyapı olmamasının sulak alana büyük zarar verdiğini söyledi. Köksal bölgedeki durumla ilgili şöyle konuştu;  “O yıllarda burası bir İtalyan şirketine kiraya verildi ve balık üreme merkezi yapıldı. Şirket sulak alanda toprak balık havuzları oluşturmak için doğal dengeyi bozdu. İtalyan şirket, sulak alana 10 yıl köylülerin girmesine izin vermedi, istediği gibi kullandı. Tahribat o zaman başladı ve bugünlere gelindi. O yıllarda 15 – 20 ev vardı. Şimdi binlerce ev yapıldı ama altyapısı yok. Kış aylarında 7 -8 bin olan nüfus yaz aylarında 50 bine ulaşıyor. Altyapı sorunu, işletmeler, dökülen molozlar burayı kirletti. Şimdi kurtarmak için el birliğiyle çalışıyoruz” diye konuştu.

Köksal, “İnsanlar bu kuşları görmek için binlerce dolar ödeyerek Afrika ülkelerine gidiyorlar. Kıymetini bilelim, kurtaralım” dedi

order Aciclovir

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.