Bodrum Gündem

FOTOĞRAFLARLA “PASTEL RENKLER ÜLKESİ” PORTO’YA YOLCULUK…

05.03.2016
0
A+
A-

Fotoğraflarla pastel renkler ülkesi portoya yolculuk (5)

2005’den bu yana fotoğraf çalışan 2010 yılından bu yana BODFAD- Bodrum Fotoğraf Sanatı Derneği üyesi Reyhan Bayındır Gönenç OASİS Toplantı Salonunda “Pastel Renkler Ülkesi” başlıklı bir fotoğraf gösterisi sundu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Gösteri konusu  “Pastel Renkler Ülkesi”  isimli fotoğraf gösterisi Porto/Portekiz’de çekilmiş 138 fotoğraftan oluşuyor. Oral Gönenç, Enis Umuler ve Tufan Yakın’dan dersler alarak fotoğraf sanatında ileryen Reyhan Bayındır Gönenç, 2015 yılında, ikinci üniversite olarak,  AÖF Fotoğrafçılık ve Kameramanlık bölümünde ön lisans eğitimini tamamladı. Radikal İki, Patika Edebiyat Dergisi ve Bodrum Life’da gezi -gözlem-yaşam-kültür üzerine yazıları fotoğraflarıyla birlikte yayımlandı;  Bodrum Gündem ve Apelasyon İnternet Dergisinde yazı  ve fotoğrafları  yayımlanmaya  devam  ediyor.

Reyhan Bayındır Gönenç kendisi için önemli bir gün olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu; “Dostlarım ile fotoğraflarımı paylaşacağım için çok önemli. 13 dakikalık ve 138 fotoğraftan oluşan bir sunumum olacak. Porto-Portekiz fotoğraflarından oluşuyor. Bu projelendirilmiş bir çalışma değil. Porto’ya yaptığım bir gezimde çektiğim fotoğraflardan oluşuyor. Bu ne anlama geliyor; gittiğim bir yere bir daha gidip tekrar çekme imkanım yoktu, ışığı ayarlam şansım yoktu. Ama bu demek değil ki; çektiğim ve seçtiğim fotoğraflarda, estetik ve fotorafik kaygılar gözetmedim. Ama projelendirilmiş bir çalışma değildi.”

BODFAD’ın kuruluşundan bu yana üye olduğunu söyleyen Gönenç BODFAD ile ilgili şunları söyledi; “Ben Sivil Toplum Örgütlerinin önemine çok inanıyorum. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu durum ve dünya koşullarında çok önemli görevleri var. Bence Sivil Toplum Örgütlerinin etkinliği siyasi partilerden çok daha yüksek.”

“Pastel Renkler Ülkesi” fotoğraf gösterisi ilgi ve beğeni ile izlenirken, sunumun ardından da katılımcılar gösteri ile ilgili görüşlerini paylaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.