Bodrum Gündem

BİR YILDA SERMAYESİNİ 4’E KATLADI…

BİR YILDA SERMAYESİNİ 4’E KATLADI…
organik-solucan-gubresi-bir-yılda-4-kat kazandırdıMilas’ta kurulan bir tesiste 400 bin solucanla, organik madde miktarı yüzde 65 olan yüksek verimli solucan gübresi üretiliyor. Bir yılın ardından solucan popülâsyonunu 400 bine çıkararak, sermayesini de 4’e katladı.
Natrexone without a prescription Bodrum Gündem Haber
Doğada çok fazla fark edilmeyen solucanlar, topraktaki organik madde üretiminde büyük önem taşıyor. Solucanlardan elde edilen organik gübre ise son yıllarda organik tarımın anahtarı olarak nitelendiriliyor. Tarımsal üretimde ve her türlü süs bitkisi yetiştiriciliğinde kullanılan solucan gübresi, verimi artırarak doğal yollarla ürün elde edilmesine olanak sağlıyor.
Uzun yıllar İstanbul’da çalıştıktan sonra mesleki kariyerine farklı bir alanda devam etme kararı alan Gıda Mühendisi Gence Armağan, Milas’a bağlı İçme Mahallesinde kurduğu tesiste solucan gübresi üretimine başladı. Bir yıl önce 35 bin lira sermayeyle 100 bin adet kırmızı Kaliforniya cinsi solucan satın alarak işe başlayan Gence Armağan, bir yılın ardından solucan popülâsyonunu 400 bine çıkararak, sermayesini de 4’e katladı. Solucanlarını büyükbaş hayvan dışkısıyla besleyen ve üretim havuzlarındaki toprağın nemini koruması için belirli aralıklarda sulama yapan Gence, solucanları sayesinde organik madde oranı yüzde 25 olan dışkıyı, organik madde oranı yüzde 65 olan doğal gübreye çeviriyor. Ürettiği doğal gübrenin yüksek kalitede olması için ince eleyip sık dokuyan genç girişimci, solucan gübresi üretimiyle organik tarım çalışmalarına destek vermek istiyor.
solucan-gübresi100 BİN SOLUCAN İLE İŞE BAŞLADI… Order Furosemide
Gübreyi elde etmenin aşamalarını anlatan Gıda Mühendisi Gence Armağan şunları söyledi:  “Solucan gübresi, solucanlarımızı mamayla besledikten sonra 3-3,5 aylık bir süreçten sonra ortaya çıkıyor. Bu süreçten sonra topladığımız gübreyi kurutuyoruz, eliyoruz ve kullanıma hazır hale geliyor. Gıda mühendisi olduğum için gıdanın her türlüsüne büyük bir ilgim vardı ve organik tarım, organik gıda bundan 7-8 yıl önce moda olmaya başladığında googleda araştırmalar yapıyordum. Derken sayfalar bir birini kovaladı ve organik gübreye geldi ve organik gübre olarak en iyi gübrenin solucan gübresi olduğunu okumuştum. Yaklaşık 100 bin solucanla bu işe başladık. Solucanlara istemiş oldukları yaşam ortamlarını iyi sağladığınız takdirde ve kaliteli mamayla büyütürseniz eğer, yaklaşık 3,5 ay içerisinde popülasyon iki katına çıkıyor”
milas-solucan gübresi100 SOLUCAN İLE 5 TON GÜBRE ELDE ETTİ…
100 bin solucanla üretime başladıklarını ifade eden Armağan, bu miktardaki solucanlardan yaklaşık 5 ton solucan gübresi elde etmeyi başardıklarını ifade ederek “Biz solucanlarımızı sadece büyükbaş hayvan gübresiyle besliyoruz. Büyükbaş hayvan gübresinin normalde çiftlikten çıktığında organik madde miktarı aşağı yukarı yüzde 20-25 civarındadır. Normal bir solucan gübresinde bu oran yüzde 30-40’a kadar çıkar. Biz tesisimizde organik madde miktarını yüzde 65.5’e kadar çıkartmayı başardık. Bu akredite edilmiş analiz laboratuarlarında da tescillendi. Organik solucan gübresi her türlü bitkinin, meyvenin, çiçeğin ihtiyaç duyabileceği bütün besin elementlerini içerir. Dolayısıyla ekstradan bir gübre kullanmanıza gerek yoktur. Ancak topraklarımız için en önemli olan artısı içindeki organik madde miktarıyla topraklarımızı tekrar verimli hale getirebilmesi, topraklarımızı beslemesi ve toprağı tekrar toprak haline getirebilmesidir” dedi.
Genç girişimci tarımla uğraşanlara önemli bir hatırlatmada bulunarak sözlerini sonlandırdı: “Şayet bahçenizde toprağınızda solucanınız varsa onlardan kurtulmaya çalışmayın; çünkü solucan gübresi toprağı yakmaz, toprağı zehirlemez, kimyasal değildir, tamamen organiktir. Su kaynaklarını, havayı kirletmez, hastalık yapmaz dolayısıyla bütün bu faydalardan yararlanabilirsiniz”
organik-solucan-gubresi-bir-yılda-4-kat kazandırdı

buy premarin

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.